Hakijalle

Haku Valkealan lukioon

Lukioon vai ammattikouluun - siinäpä kysymys! Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta lukiota sinun kannattaa erityisesti harkita, jos olet pärjännyt yläkoulussa vähintäänkin kohtuullisesti (ka. yli 7) ja haluat hyvät valmiudet tulevaisuuden korkeakouluopintoihin. Lukiossa saat lisäksi aikaa miettiä tulevaisuuttasi vielä muutaman vuoden ja myös tukea tähän pohdintaan.

Miksi sitten Valkealan lukioon? Katso alla oleva video, niin tiedät!


Koulumme painopiste: talous, yrittäjyys ja kansainvälinen liiketoiminta.

Talous, bisness ja yrittäjyyskasvatus ovat tämän päivän työelämätaitoja. Lukiossamme Sinulla on erinomaiset mahdollisuudet hypätä askeleen muita edelle. Kooste lukiomme yrittäjyys ja talouskasvatuksesta.

YR1 NY24h-leirikurssi ja YR2 Vuosi yrittäjänä kurssi yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n ja YES-keskuksen kanssa.
YR3-4 Yrittäjyyskasvatuksen projektikurssit
YR5-8 Kansainvälisen liiketoiminnan verkkokurssit yhteistyössä TAT:n kanssa.

- Paras liikeideavideo 2016 palkinto valtakunnallisessa kilpailussa SomeOne Ny.
- lv. 2017-2018 Vuosi yrittäjänä kurssi.
- lv. 2017-2018 olemme mukana Central Baltic Enterprice without Borders ohjelmassa. Rosa, Salla, Janita ja Emma perustavat kaksi kansainvälistä yritystä. Yhteistyökumppanit ovat Ruotsista, Virosta ja Latviasta. Hanke on osa Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa.

- Koulussamme on mahdollista opiskella kansainvälistä liiketoimintaa Taloudellisen tiedotustoimiston verkkokursseilla lähiopetuksena Päivi Parkkosen ohjauksessa. Ole askeleen edellä bisneksessä ja valitse kurssit YR5-YR8.

kurssit[1].jpg

Yhteistyössä kurssien suunnittelussa ja toteutuksessa toimivat Suomen Pankki, SLUSH, Elinkeinoelämän valtuuskunta, elinkeinoelämän keskusliitto, Opetushallitus, HundrED, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Suomen Ekonomit, Suomen yrittäjät, Svenska folkskolans vänner, Multiply Nordic, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Microsoft, Lidl, UPM, Nordea, TELA, Yksityisyrittäjäin Säätiö, SITRA, Rähinä Records sekä sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit Vesa Puttonen ja Teemu Malmi. Kurssikokonaisuus on saanut kokoa Education Standard -sertifikaatin.