Ammatillinen koulutus

Kouvolan seudun ammattiopisto

Kouvolan seudun ammattiopisto, KSAO on monialainen oppilaitos noin 86 000 asukkaan Kouvolassa. Kahdeksassa toimipisteessä opiskelee ammatillisessa peruskoulutuksessa noin 2100 ja aikuiskoulutuksessa noin 950 opiskelijaa. Lisäksi oppisopimuskoulutuksessa on noin 500 opiskelijaa. Henkilökuntaa on runsaat 280.

Ammattiopistossa voi opiskella lähes viittäkymmentä perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoa. Koulutusaloja ovat humanistinen ja kasvatusala, kulttuuriala, tekniikan ja liikenteen ala, luonnonvara- ja ympäristöala, luonnontieteiden ala, matkailu-, ravitsemis- ja talousala, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala. Opintojen henkilökohtaistamisen avulla opiskelija voi valita erilaisia suuntautumisvaihtoehtoja. Yhdistelmäopinnoissa on mahdollista suorittaa ammatillisen perustutkinnon rinnalla myös ylioppilastutkinto. Ammatillinen koulutus antaa hyvät jatkokoulutusmahdollisuudet.

Työelämäyhteistyö on meille tärkeää ja työssäoppiminen on osa opiskelua. Uusia koulutuksia on aloitettu työelämän tarpeita kuunnellen.

Kansainvälinen yhteistyö on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Työssäoppiminen ulkomailla lisääntyy - reilut satakunta opiskelijaa matkaa vuosittain EU-maihin ja sen ulkopuolellekin.

Hankkeet ja yhteistyöprojektit ovat osa toimintaamme. Niiden avulla kehitämme opetusta. Yleensä niiden toteuttamiseen haetaan ulkopuolista rahoitusta viranomaisilta tai muilta tahoilta. Lähes aina ammattiopisto osallistuu hankkeeseen oma rahoitusosuudella. Ammattiopiston suurimmat projektit ovat EU-rahoitteisia.

Tarjoamme monipuolisia palveluja; ammattiopistossa toimii parturi-kampaamo Hairmanni keskustassa, Utinkadulla hius- ja kauneushoitola PikkuSalonki, opetusravintola Pikkukokki sekä kahvila PikkuBarista. Lisäksi monilta osastoilta voi ostaa tuotteita ja palveluja, mm. kuljetus- ja korjauspalveluja.

Vuosikymmenten perinteet kilpailutoiminnassa jatkuvat. Vuosien mittaan menestystä on saavutettu valtakunnallisesti ammattitaitoa mittavissa Taitaja-kisoissa ja maailmanmestaruustasollakin Euro- sekä WorldSkills-kisoissa.

Elinikäisen oppimisen toteuttaminen on meille tärkeää. KSAO Aikuisopisto tarjoaakin monipuolista ammatillista aikuiskoulutusta. Näyttötutkintoina suoritettava aikuiskoulutus on joustavaa ja opintojen kesto määritellään henkilökohtaisesti opiskelijan taustan mukaan. Oppisopimus on monelle oiva vaihtoehto.

Siirry KSAOn Peda.net -sivuille tästä.
Oppimisympäristön sisältöihin pääset suoraan
tästä linkistä.
KSAOn viralliset kotisivut löytyvät osoitteesta https://www.ksao.fi.