Pandat

Ötökkätarinoita ja sämpylöitä 10.

Metsäretkeltä löytyi mukaan monta uutta kaveria, ötökkää. Jokaisella heistä on oma tarina kerrottavanaan.

Tässä on karhu nimeltä Räjäys. Se asuu metsässä. Se tykkää lihasta. Se leikkii jotaa. Sen kavereita on susi, kettu ja jänis. Ne pyöräilee, tekee palapeliä ja pomppii trampoliinilla.

Sen nimi vois olla Lilja. Se on jänis. Se asuu vaikka Karhulassa. Se tykkää porkkanasta. Sen kaverit on susi, pupu ja orava. Ne leikkii piilosta.

Tää on heppa. Sen nimi on Elli. Se asuu tallissa. Se syö heinää. Se tykkää leikkiä hevosilla.

Tää on käärme. Se asuu metsässä. Se syö pupuja. Se nukkuu kivessä. Se pomppii.

Se on krokotiili, sillä on silmät. Se asuu vedessä. Se syö kalaa. Sen kaveri on Daniel. Se otettiin vedestä, se puri ja sit se kuoli.

Olipa kerran ötökkä, joka asui metsässä. Se tykkäsi marjoista ja kasveista. Se halusi ystävän, koska sillä ei ollut yhtään. Se kuitenkin tapasi ystävän. Sen nimi oli Pirkka.

Se alku oli keltaraitanen. Siinä rannan hiekkarannalla oli reikä, missä se asui.

Leivoimme myös yhdessä sämpylöitä, joita nautimme sitten välipalalla.

Leipomista 9.6

Tänään leivottiin lasten kanssa mustikkapiirakkaa pakastimesta löytyneistä marjoista. Ohje löytyi nostalgisesta vihkosta vuodelta 1985. 


Metsässä leikkimässä 7.6

Aurinkoisen ja lämpimän sään innoittamina pakkasimme reppuun mehua mukaan ja suuntasimme kohti lähimetsää. Meno- ja tulomatkalla pysähdyimme toviksi leikkikentälle leikkimään.
Metsässä liikkui paljon muurahaisia ja näkyi joku perhonenkin siellä lentelevän. Kivillä ja puissa kiipeileminen oli mukavaa puuhaa. Touhujen lomassa kävimme yhdessä ihmettelemässä lähistöllä olevaa hiidenkirnua. Mietimme miten kallioon ylipäänsä on muovautunut kuoppa, joka oli sadevedestä täyttynyt.
Todistusten jako viiskareille 31.5.2022

Tänään jaettiin todistuksia viiskareille. Olo oli haikea, kun toivotimme hyvää kesää tuleville eskareille, joiden silmissä jo siinti kesäloman hauskuudet. Kättelyiden ja todistusten saamisen jälkeen oli vuorossa vielä kukitus.

Pandojen kevätjuhla 23.5.2022

Kolmen vuoden tauon jälkeen saimme vanhemmat vihdoin yleisöksi päiväkodin pihalle kevätjuhliin. Aurinko helli ja jännityskin karisi kun kipitimme vikkelin jaloin kuin muurahaiset, soittimilla kerroimme suomalaisen metsän asukkaista kuten karhusta ja ketusta ja monesta muusta ötökästä joita olemme metsäretkillä tavanneet. Parasta on kuitenkin yhdessä toimiminen Pandakaverien kanssa. Keväällä aina joudumme toivottamaan Viiskareille hyvää matkaa esikouluun mikä on aina yhtä haikeaa. Yhdessä tanssimme vielä ystävätanssin ja lauloimme"Minun ystäväni on kuin villasukka joka talvella lämmittää... Esiintymisen jälkeen nautittiin mehusta ja kylmästä jäätelöstä! Iloista ja lämmintä kesän odotusta kaikille🌞!

Pandojen pääsiäisviikon touhuja🐥

Tällä viikolla laulettiin Helmiina kanasta ja Punaisesta kanasta, maisteltiin mämmiä ja pashaa , juteltiin pääsiäisperinteistä Suomessa ja eri maissa . Maissin siemenistä istutetut ruohot kasvoivat niin että ne saatiin vietyä koteihin. Askartelua ja väritystä kuului myös viikkoon. Keskiviikkona oli päiväkodin ja eskarin yhteinen Vihreän lipun tapahtuma pääsiäisen teemalla kts. lisää kuvia pääsiäistapahtumasta Vihreä Lippu kansiosta.

Pandojen pienryhmä kevään merkkejä tutkimassa 12.4.2022

Tänään Susien pienryhmä lähti metsään kartoittamaan kevään etenemistä. Tutkittiin kevään tuoksua puissa,sammaleessa. Ihmettelimme kuinka mustikanvarvut olivat säilyneet vihreinä lumen alla ja uusia lehtisilmuja oli jo niissä. Linnut lauloivat ja lapset kurkistelivat koloihin ja rakensivat eläimille pesäkoloja. Kelossa oli paljon koloja ja pohdittiin mitä se tikka onkaan sieltä etsinyt syötäväksi?

Pääsiäissatuhetki Valtavan iso kananpoika 5.4.2022

Tänään kirjasto järjesti teamsin välityksellä pääsiäissatuhetken Valtavan iso kananpoika. Pandat kuuntelivat keskittyneesti ja satu oli kiva🐥.
Päivään mahtui myös maissinsiementen istutusta ja nyt odotellaan ja kastellaan; kuinkahan hienot pääsiäisruohot meille kasvaakaan?🪴.Osa lapsista osallistui Lego Masters kisaan jossa piti saada aikaiseksi 45minuutissa jokin rakennus. Hienoja juttuja syntyi🏘.

Villasukkajuoksua 18.3

Panda ryhmän aikuisilla oli suunnittelu- ja tyhypäivä, joten Panda lapsia oli vain muutama hoidossa. Mesikämmenet villasukka ulkoilivat, mikä kuulosti kivalta, joten päätimme liittyä seuraan.
Kivaahan se oli! 😄
Juoksimme kilpaa niin että aikuisia piti saada kiinni, hypimme, pujottelimme kartioita, puhaltelimme saippuakuplia ja vielä hiihdimme maitotölkeillä. 😁 Aurinko paistoi, muusiikki soi ja lopuksi saimme vielä mehut ja kettukarkit! ☀️

Viiskarien aamupäivä eskarikummien kanssa 11.3.2022

Tänään Viiskarit saivat kokeilla villasukkajuoksua eskarikummien kanssa.
Juoksimme valtavaa kenttää ympäri villasukat jalassa. Ei ollut jaloilla yhtään kylmä ja hauskaa oli😄🙃🙂. Lisäksi sai kokeilla vuorikiipeilyä narun avulla ja rohkeasti kaikki kokeilivat. Uusiin eskareihin tutustuttiin ja vanhoja tuttuja oli kiva tavata ja leikkiä yhdessä metsässä. Lopuksi juotiin yhdessä mehua ja ja hyvästeltiin toisemme käsi kädessä. Kevään myötä vielä tavataan uudestaan😊😊.

Lumitutkimuksia 8.3.2022

Pienryhmässä lähdettiin tänään tutkimaan onko siellä lumen alla elämää talvella ja ovatko kasvit ihan kuolleet vai löytääkö vielä vihreitä kasveja? Mittasimme lumen paksuuden ja se oli 50cm ja sitten vain kaivamaan innokkaasti lapioin ja välillä käsin. Ja selvisihän se että vihreää sammalta ja puolukan varpuja löytyy lumen alta pikku jursijöiden syötäväksi talvella. Suurennuslasein ja luupein tukimme lumihiutaleita vielä joita satoi runsain mitoin. Innokkaita pikku tutkijoita🌨🔍!

Talviolympialaiset 24.2.2021

Tässä Pandaryhmän kuvasatoa talviolympialaisista. Tämä oli myös Vihreän lipun tapahtuma joten katso Vihreä Lippu kansiosta lisää kuvia. Ilma oli talvinen ja tuulinen mutta urheilusuorituksia se ei haitannut. Kaikki osallistuivat innokkaasti lajeihin. Lämmin mehu ja mitalit lämmittivät urheilijoiden mieltä ja välipalalla herkku yllätys laskiaispullat🎖!

Pandojen ystävänpäivän viettoa 14.2.2022

Aamulla Pandat osallistuivat Kotka- Kymin seurakunnan satupolkuun "Suomen kansan eläinsadut" kirjan pohjalta . Tarinassa seikkailivat kettu ja karhu ja monta vanhanajan perinnettä; korento tarkoittikin ennen vedenkantolaitetta ja karhua kutsuttiin mm. Kontio, Mesikämmen, Otso karhun sijaan kun metsässä ei haluttu kohdata karhua ja siksi karhu sanaa vältettiin. Kiitos kivasta polusta🙂. Ystävänpäivänä vielä laulettiin ja leikittiin sisällä "Tule ystäväksi näin", tanssittiin Kanin ja Kääkin ystävätanssi ja hierottiin kaverin selkään pehmeitä lumihiutaleita, räntäpalloja, soivia lumisia tähtiä ja timanttipuun helinää. Padat aloittivat jo viime viikolla ystävätaulun tekemistä myös.

Kani Ketteräkoiven voimajumppa 9.2.2022

Tänään saivat Pandat aloittaa metsässä voimajumpan Kanin kanssa aamulla ensimmäisenä ryhmänä. Ensimmäinen tehtävä oli kahlata lumilabyrintti umpihankeen. Siinä jalkamme saivat paljon lisää voimaa ja ansaitsimme ensimmäisen superporkkanan.Metsäkuntosalilla kehitimme lisää voimaa tassuihin ja käpäliin ja lopuksi venyteltiin ystävyyden liikkeitä. Lopulta saimme kerättyä Kanille 4 superporkkanaa ja rutkasti voimia🥕🥕🥕🥕!

Lumitutkimuksia ja lumelle maalausta 19.1.2022

Tänään pienryhmässä tuotiin ulkona täytetyt lumiastiat sisälle ja mietittiin mitä se lumi oikein on ja mitä sille tapahtuu sisällä. Keräsimme myös puhdasta, valkoista lunta lasiin pihalta ja sen sulattua vedeksi siivilöimme sen. Yllätys olikin kun sieltä paljastui likaa ja kiven paloja. Ei kuitenkaan niitä matoja mitä lapset epäilivät etukäteen.Ja niinpä se lumi kutistuikin ja muuttui värivedeksi.

Joulu lähestyy 22.12.2021

🎄Joululoma alkaa huomenna osalle lapsista ja henkilökunnasta ja tänään virityimme joulutunnelmaan katsomalla Pikku- Kakkosen joulukonsertin Yle Areenasta. Pandat toivottaa kaikille perheille Iloista joulua ja Hyvää uutta vuotta 2022🎆!

Joulukalenterin avausta 20.12.2021

Tänään avattiin Pandojen joulukalenterista sunnuntain ja maanantain luukut. Ensin tehtävänä oli kuunnella Pupun joulutoive runo. Toinen tehtävä oli kuunnella Lumihiutaleita laulu ja teimme myös omat pallot joihin piirsimme jouluisia/ talvisia asioita.

Eskarikummeja tapaamassa 25.11.2021

Tänään viiskarien pienryhmä suutasi Pian kanssa Otsolan koulun lähimetsään tapaamaan eskarikummeja. Saimme yhteistyössä eskareiden kanssa pystyttää jumpparadan metsään ja rata sisälsi monia kivoja tehtäviä mm. Kävyn heittoa, parkouria metsässä, puunoksassa roikkumista, hyppykisaa ym. Lisäksi leikittiin x- hippaa yhdessä. Kivaa oli ja tutuiksi tultiin🙂🙂.

Kukkasipulien istutusta 16.11.2021

Terve elämä teemaan liittyen istutimme Pandojen kanssa tänään omaksi ja ohikulkijoiden iloksi kukkasipuleita läheiseen leikkipuistoomme.
Keväällä saamme seurata kukkien kasvua ja ihailla niiden kauneutta.🌷Pandojen Halloweenjuhlat 5.11.2021

Pandojen juhlissa etsittiin taskulampuilla pimeästä nukkarista innokkaasti ja pelottomasti lepakoita, kurpitsoja ja haamuja. Kummitusmusiikin tahtiin tanssittiinkin. Ketään ei pelottanut kun kyseltiin! Ja poskeen/ käteen sai haluamansa kasvomaalauksen. Popparit ja sammakon värinen mehu maistui ja värityskuviakin väriteltiin.


Keppariradalla 3.11.2021

Tänään Pandat rakensivat keppariradan ulkoliikuntaan ja Pikku- Otsot ja Mesikämmenetkin kävivät ratsastamassa.12.10.2021 Kiitollisuus

Lapset ovat pohtineet Panda ryhmässä viime viikolla kiitollisuuden, onnen ja ilon aiheita. Tässä lasten ajatuksia.

Musapalloilua 7.10.2021

Tänään Jenni Pikku-Otsoista piti Pandaryhmälle musapallo tuokion. 
Sykettä saatiin hyvin nostettua ja liikuttiin musiikin siivittämänä aktiivisesti!6.10.2021 Kiitollisuus

Tällä viikolla pohditaan kiitollisuutta. Kävimme tänään metsässä ja kivillä kiipeily sanottiin yhdeksi ilon kiitollisuuden aiheeksi. Mustikoitakin löytyi vielä maisteltavaksi.

Metsässä 20.9

Lähdimme koko Panda ryhmä aamusta metsään. Ilmassa oli jo syksyn tuntua mutta aurinko paistoi mukavasti. 

Pääsimme tekemään erilaisia ötököitä ja huomasimme kuinka ötökät muuttuivat kun niitä siirsi erilaisiin paikkoihin.


Hienoja ötököitä tuli! 

Metsäretkellä on mukavaa syödä myös eväitä ja niin tehtiin tälläkin kertaa. 

Pienryhmissä metsäretkiä 10.9.2021

Pandat tekivät tänään kahdessa pienryhmässä retken metsään. Toinen ryhmä tutustui taiteilijoiden maisematauluihin ja taiteilivat omat taulut luonnon materiaaleista. Toinen ryhmä havainnoi metsää bingopohjia innokkaasti täytellen. Välillä piti heittää sormikkaat käsistä ja syödä herkku eväitä ja mustikoita.

Pienryhmässä metsäretkellä 31.8.2021

Tänään tunnistettiin marjoja lähimetsässämme ja tehtiin luontotehtäviä. Majanrakennus ja eväsmehut ovat aina lasten toivejuttuja.Mustikoita oli kiva kerätä paljon kuppiin ja syödä.
Marjoja pakastimeen 23.8.2021

Pienryhmässä kerättiin pihlajanmarjoja ja ruusunmarjoja pakastimeen . Talvella voimme ilahduttaa niillä lintuystäviämme metsässä.

Maalausta 20.8.2021

Pihlajat notkuvat nyt ulkona täynnä punaisia marjoja. Pandatkin innostuivat maalaamaan niitä .

Metsäretkellä 18.8.2021

Tänään Pandat lähtivät lähimetsää tutkimaan. Harjoittelimme kulkemaan jonossa kapeaa polkua ja kävimme turvasääntöjä läpi. Metsäretkillä saa mennä vain niin kauas että aikuinen näkyy. Mustikat ja eväät maistuivat leikkien lomassa. Leikittiin sotaa, majanrakennusta. Metsäorkesteri soitti kapuloilla kiviin rummuttaen ja laulaen mm. Pupu-ja sammakkolauluja. Metsässä oli kivaa leikkiä ja kiipeillä kivillä.
Retkellä leikkipuistossa 9.7.21

Retkipäivä valkeni pilvisenä ja matkalla tuli muutama tippa vettä. Lapset miettivät, että alkaako nyt satamaan vettä? Saavuimme kallioille ja sieltä löytyivät jännät kolot. Mitähän nämä ovat? Hauskoja ne ainakin olivat lasten mielestä.Leikkipuistossa oli hauskaa ja pääsivät aikuisetkin kokeilemaan ainakin apinakiikkua. Evästauon jälkeen jatkuivat leikit.

Vohvelikestit 2.7.21


Hyvältä ne vohvelit maistuivat mansikoiden, kermavaahdon ja vaniljajäätelön kera.

Pandojen viikko 28.6 - 2.7.2021

Tällä viikolla syntyi monta toukkaa lekottelemaan vihreän lehden päälle.Pihalta lapset löysivät aarrearkun, jonka sisältä paljastui iso kasa jäätelöä.Kyllä jäätelö sitten maistui hyvältä ulkona nautittuna kaikille.

Metsäretkellä kuvailemassa

Eväät repussa ja tabletit mukana marssimme metsään leikkimään ja kuvailemaan. Pientä ohjeistusta ensin kuinka kuvia otetaan. 

Näin hienoja kuvia lapset ottivat pareittain.Suosituin kuvauskohde oli muurahaispesä.

Mustikkapiirakan leivontaa 8.6.2021

Pakastimesta löytyi vielä viime syksynä keräämämme mustikat. Syntyi ajatus leipoa niistä jotakin. Ja kun internetin ihmeellisestä maailmasta löytyi vielä sopiva ohje, niin ryhdyimme tuumasta toimeen. Ja hyvää tuli 😋

Piirakka on helppotekoinen ja sen voi myös tehdä rapanperiä käyttäen, joka on nyt parhaimmillaan. Me teimme ohjeen kaksinkertaisena ja siitä tuli uunipellillinen. Tässä perheen yhteistä puuhaa ja leivonta ohje.


Viskarien juhlat 27.5.2021

Tänään Pandojen ja Mesikämmenten Viskarit viettivät yhteistä lähtöjuhlaa. Juteltiin eskariin lähdöstä ja muisteltiin mitä on päiväkodissa opittu, mikä ollut kivointa. Pipsa pöllön viisaan runon myötä toivotimme kaikille tuleville eskareille oppimisen iloa ja aurinkoista kesää ja lomaa kun se alkaa🌻🍀🌞!
Kukkien istutustalkoot pihatapahtuma 26.5.2021

Tänään lapset pääsivät istuttamaan kasvattamamme auringonkukan taimet päiväkodin pihalle tuotuihin istutuslaatikoihin. Makkarakin maistui ja musiikki pisti lapset tanssimaan. Katso lisää kuvia Vihreä lippu tapahtumista.
Ulkoliikuntaa +22astetta 12.5.2021

Tänään Pandat leikkivät pallohippaa, hännän ryöstöä ja pelasivat Hedelmätarhapeliä ulkona kentällä. Juoksu ja aurinko saivat lapset riisumaan ylimääräiset vaatteet pois.Eskarissa kylässä 12.5

Pääsimme osallistumaan pöllövaarin metsäolympialaisiin mukaan.

  • Metsästä löytyi mukaan tämä innokas kaveri, jonka kaikki halusivat nähdä. Mukavaa oli taas kerran.

Metsäretkellä 11.5.2021


Metsä voi olla kuin aarreaitta. Tällä kertaa löysimme suuren saavin.Metsästä löytyi komea vihreä kovakuoriainen ja oli hyttynenkin herännyt kevääseen.

Lauloimme yhdessä puulaulun ja tunnistimme samalla lajeja ympäristöstä. Sitten olikin aika nauttia eväitä.

Viiskarit eskareiden vieraana 28.4

Katselimme ensin videon jossa eskarilaiset esittelivät koulun tiloja ja sen jälkeen viiskarit pääsivät kyselemään heitä askarruttavia kysymyksiä. Tämän jälkeen oli leikin aika ja metsään ilmestyi hienoja majoja metsän eläimille.

Kevätseurantaa 19.4

Lähdimme tutkimaan lähiympäristöä, millaisia keväästä kertovia merkkejä voisimme löytää. Ensimmäiseksi löysimme leppäkertun ja sitä ihailimme tovin yhdessä. Matkan jatkuessa näimme tienpientareella kauniita keltaisia leskenlehtiä.

Kävimme myös kurkkaamassa millaiselta näyttää muurahaiskeko. Olisiko siellä jo muurahaiset heränneet talvihorroksesta? Keon luona kävi jo kova kuhina, kun heränneet muurahaiset nauttivat auringosta. Sieltä matka jatkui metsään missä ryhmittäin tutkittiin, kuunneltiin luonnon ääniä ja muisteltiin mitä kaikkea olimme havainneet. Lopuksi kutsui jo leikki.

Viiskarien pienryhmän eskaritapaaminen Otsolan koululla 21.4.2021

Tänään menimme tervehtimään eskarikummejamme viimeisen kerran ennen eskariin siirtymistä. Lapset olivat etukäteen valmistaneet kysymyksiä eskarilaisille ja heiltä saimme vastauksia mieltä painaviin asioihin. Näimme myös videon eskarin sisätiloista teltassa istuen. Hölmöläisakka tarinassa seurasimme kadonnutta ompelulankaa.Lopuksi nautittiin mehua ja pipareita. Kiitos kummit tästä vuodesta, eskariin on nyt helppo siirtyä kun ollaan tultu tutuiksi.
Leikkivarjojumppaa 14.4.2021

Tänään puolet Pandaryhmästä jumppasi salissa leikkivarjolla.Teimme isoja aaltoja ja myrskytuulta, yritimme kuljettaa isoja ja pieniä palloja yhteistyöllä niin etteivät ne putoa. Riemunkiljahduksia kuului kun heitimme palloja varjolla ilmaan. Kissa ja hiiri leikkiä leikittiin ja karuselliinkin pääsivät aikuisetkin lasten lisäksi kun lapset pyörittivät juosten varjoa.

Tunteiden tunnistamista 9.4.2021

Tänään tunnistimme aikakauslehtien ihmisten kuvista erilaisia tunteita: ilo, suru, viha, pelko, tyytyväinen, väsynyt jne. Pohdimme ja juttelimme tunteista, kuka on kokenut niitä missäkin tilanteessa ja mistä merkeistä, eleistä voi päätellä mikä esim kaverin tunne on? Kuuntelimme ja katselimme Kielinupun laulua"Miltä tuntuu nallesta? "ja lopuksi pareittain kuvasimme kaverin tunneilmeen ipadille.

Aikakauslehtiviikon pohdintoja 8.4.2021

Tänään lapset saivat tehtäväksi valita lehdistä kuvan joka oli kiva, puhutteleva tai muuten kiinnostava ja sitten kertoa miksi valitsi kyseisen kuvan. Tässä lasten perusteluja: kaunis maisema,ihana kynttilänvalo, hieno valas, metsää, heiniä ja lehmä on kaunista,tykkään kukista ovat kauniita, ihanat sohvat, takkatuli on
kodikasta.

Hienot koristeet käpyjä, kukkia maljakossa
hieno kattaus varmaan joulu.Hienot valoviirut oranssia ja tähtiä,kukkia kivan värisiä,rasvapurkki kivan värinen , siinä on kala, tykkään kaloista.

Kiva kala tykkään kalastaa, ihana hevonen ratsastan itsekin.Ihana heppa, mun lempivärisiä kukkia.


Hieno hevoskuva tekee iloiseksi,kiva puutarha siellä on talokin, hauska orava mitäköhän se tekee?

Pääsiäistapahtuma 25.3

Pipsa-pöllö munat olivat kadonneet ja ryhmä kerrallaan kävimme niitä etsimässä.

Munien sisältä löytyi monta kivaa liikuntatehtävää.

Metsään oli piiloutunut monta ruskeaa ja valkeaa pupua. Onneksi lapset olivat tarkkanäköisiä ja löysivät piiloon menneet puput. Lopuksi vielä laskimme kumpia oli enemmän ja kuinka monta enemmän.

Keväinen perjantai 26.3.2021

Aamulla suuntasimme lähimetsään havainnoimaan kevään merkkejä. Ja löytyihän niitä paljon; jää ja lumi sulaa, lumen alta paljastuu vihreää sammalta, mustikan varpuja. Puissa lehtisilmuja. Leikimme patsasleikkiä ja hippaa ja kuuntelimme hangella lintujen laulua. Metsäretken jälkeen katselimme salissa Kymi Sinfonietan lasten konsertin. 
Pääsiäisvalmisteluja ....

Pandat ovat valmistaneet pääsiäisruoholle astiat ja istuttaneet niihin ohraa kasvamaan. Herneitäkin istutamme kasvamaan. Kiva seurata kevään etenemistä ja kasvua🌱.
Viiskarien pienryhmä eskarin kummeja tapaamassa 17.3.2021

Tänään esikoulun kentällä tapasimme kummikavereita. Kokeilimme kierimistä lumikentällä, villasukkajuoksua kentän ympäri ja villasukkia yritimme pudottaa palloilla puusta . Yritimme kaataa myös puuta vetämällä naruista ja lintubingoakin sai pelata. Oli kivaa touhuta yhdessä jo tutuksi tulleiden eskarikaverien kanssa.
Outoja jälkiä
Kuka kumma täällä on tallustellut? Tutkimuspartio töissä ottamassa selvää oudoista jäljistä lumessa.

Lumihommia


Pihalle saatiin hieno lumihevonen kaikkien lasten iloksi.

Lumimaalausta metsässä 11.3.2021

Pandojen pienryhmä suunnisti tänään metsään kalliolle josta löysimme tallaamatonta hankea joka toimi hyvänä piirustusalustana. Lapset maalasivat ja muovailivat Smurffeja, krokotiilejä, kakkuja ym.


Pandojen lumirobotti 24.2.2021

Tänään osallistuimme Vihreän lipun tapahtumaan" Ulkona kuin lumiukko" ja tässä kuvia Pandojen lumirobotin rakennusvaiheista. Kts. Lisää kuvia tapahtumasta Vihreä lippu kansiosta.

Matka maapallolla alkoi 15.2.2021

Matka maapallolla alkoi tutustumalla Suomen metsän eläimiin. Katsoimme videon hirvestä. Sen jälkeen leikkasimme ja liimasimme eläimen paperille. Lapset piirsivät eläimille asuinympäristöt. Matka jatkuu opiskelijan matkassa tällä ja ensi viikolla.


Runebergin päivä 5.2.2021

Tänään Pandat leipoivat Runebergin torttuja, niistä tuli tosi herkullisia ja nautimme niitä välipalalla.Katsoimme videot Porvoo.fi/Runebergin museo Porvoossa ja Youtubesta videon:Isä ja lapset museoiden kulisseissa: Museoseikkailu 3 joiden pohjalta keskustelimme.


Eo kummit päiväkodilla 26.1.2021

Tänään saimme EO 2 kummit kanssamme pulkkamäkeen. Teimme pulkanohjausharjoituksia ja saimme pulkkadiplomin suoritettua. Laskettiin myös yhdessä pressulla. Kivaa oli.Musisointia pienryhmässä 4.2.2021

Tänään soiteltiin talvilauluja kapuloilla, triangeleilla marakasseilla ja rummutettiin pakkasen pauketta. Luminen maa lauluissa tanssitettiin lumihuiveja ja lopulta heitettiin ne lumipalloina ilmaan.


Pe 29.1.2021 Jäädytyksiä ja lumimuovailua

Valmistelimme lumikuutioita tamppaamalla lunta ja kastelemalla sitä laatikoihin ja jäädytimme maitopurkkeihin värivettä. Näistä lumikuutioista ja jäätiilistä lapset rakentavat tiistain Vihreä lippu tapahtumassa.

Lumipuita 27.1.2021

Pienryhmä koristeli metsään puita lumella...iloisia, vihaisia, hirviöpuita ja etanapuukin!Pandat pulkkamäessä 19.1.2021

Viiskarien harjoitellessa hiihtoa muut Pandat suunnistivat tänään lumiseen metsään ja pulkkamäkeen. Hyvin luisti ja kivaa oli kaverien kanssa🙂🙂.

Pandojen viiskarien hiihtoviikko 18-22.1.2021

Tänään tehtiin päiväkodin pihalle hiihto halsteri jossa tasamaahiidon lisäksi sai harjoitella mäen nousua sivuttain ja haarakäynnillä. Myös mäenlaskua harjoiteltiin. Mesikämmenten ja Pandojen Viiskarit jaksoivat harjoitella sitkeästi ja innokkaasti vaikka välillä oli sukset ristissä eikä pyllähdyksiltä vältytty. Harjoittelua voi jatkaa koko viikon.Eläinten joulu metsässä 15.12.2020

Pipsa pöllö oli tuonut meille kirjeen Tänään veimme sitten valmistamamme siemenkävyt ja marjavartaat omaan kuuseemme ja toivotimme samalla hyvää joulua eläimille. Tapahtuma oli yhteinen Vihreän lipun tapahtuma eskarin kanssa kts lisää kuvia Vihreä lippu- kansiosta.Joulupipareiden leivontaa pienryhmissä 8. - 10.12

Joulumusiikkia taustalle soimaan ja piparinleivontavälineet esille, siitä se joulun odotus alkaa. Koska on minun vuoro leipoa? Tämä kysymys kaikui ilmassa monta kertaa, kun innokkaat leipojat odottivat omaa vuoroaan. Ja parasta tuntui olevan se, kun sai lopuksi syödä jäljelle jääneen taikinan.

Tonttujumppaa pienryhmässä 10.12.2020

Tänään Pandat tekivät jumpassa tonttujen jouluvalmisteluja. Lastattiin lahjoja rekeen, valjastettiin ja ohjattiin poroja,vedettiin lahjasäkkejä lattiaa pitkin, käärittiin lahjoja, kokeiltiin lahjasäkkien kestävyyttä hyppimällä niissä.Revontulet tanssivat ja kynttilän kiertäessä toivotimme kaverille hyvää joulunodotusta. Lopulta huilasimme raskaan tonttutyöpäivän jälkeen.
Linnuille siemenherkkujen valmistusta 7.12.2020

Tänään valmistimme linnuille käpysiemenherkkuja 15.12 Metsän joulu tapahtumaa varten. Tuolloin koristelemme oman kuusen siemenkävyillä ja jo aikaisemmin pakastetuilla marjaherkuilla.

Jouluaskartelua🌲

Pandat koristelivat oman kuusen liimaamalla aikuisen avulla kuumaliimapyssyllä. Kaikista pikkukuusista tehtiin joulukalenteriseinälle yhteinen kuusi. Siitä tuli hieno🌲.

Päiväkodin joulunaloitus 27.11.2020

Joulunaika alkoi päiväkodilla kuusten ja tuikkujen loisteessa, lasten lakkien kulkusten helinän säestäessä riemun kiljahduksia. Joulupuurona oli tietenkin riisipuuroa kanelisokerin kera. Puuron 
Jälkeen Pandat, Mesikämmenet ja Pikku- Otsot kokoontuivat lähimetsään yhteiseen lauluhetkeen kynttilöiden tuikkiessa Kts. lisää kuvia kansiosta Yhteiset tapahtumat! 
Eläinten talvi-tapahtuma 20.11.2020

Vihreän lipun yhteisessä tapahtumassa mietittiin miten eläimet selviävät talvesta, mitä syövät vai nukkuvatko / horrostavatko? Kts lisää kuvia Vihreän lipun kansiosta!
Pandojen aamu alkoi lumienkeleiden teolla uudelle tekonurmikentälle.

Sammakot viettävät talven horrostaen eli melkein jäätyen mudan seassa. Sitä piti kokeilla hyppäämällä vesilätäkköön.
Lajittelimme mm.oravan, metsähiiren ja käpytikan syömiä kantoja.

Avaruusprojekti: meteoriitin iskeytyminen maahan

Teimme lasten kanssa tieteellisen kokeen, jossa eilen metsästä keräämämme kivet eli meteorit iskeytyivät ilmakehän läpi maahan. Kokeen tuloksena saimme aikaan jauhon pöllähdyksiä ja komeita kraattereita.

Halloween juhlahumua


Kyllä oli kammottava päivä tänään Pandoissa. Tarjolla oli mm. hiiren pipanoita, hiiren aivoja ja noidan taikalientä.

Pandat metsässä 29.10.2020

Tänään keräsimme metsäretkellä marjoja ja keppejä ja valmistimme niistä linnuille "vartaita"pakastimeen talven varalle. Metsästä löytyi paljon suppilovahveroita joita lapset innokkaasti keräsivät aikuisten kanssa. Perjantaina saa maistaa niistä tehtyä piirakkaa.Pandat eo2 kummiryhmän mukana 28.10.2020

Viiskarien pienryhmä teki eskarien kanssa tehtäviä Otsolan koulun metsässä

Leikimme vessanpönttöhippaa.

Piti miettiä köysiradalla miten päästä eteenpäin...yli vai ali.


Tehtiin naruista kaverin ja eskariopen ääriviivat.

Syyslomaviikon leikkejä 20.10

Aikuiset saivat tänään panda tytöiltä kynsihoitoja. Se oli tarkkaa puuhaa. Nyt on kynnet upeassa kunnossa! 😉


Junaratoja on rakenneltu jo useampana päivänä. Tänään rata oli pitkä ja huolella rakennettu. Siinä saatiinkin hyvät leikit aikaiseksi. 

Kivoja leikkejä oli muillakin pandoilla tänään. 

Tässä alla on tarkkaan aseteltu raksuja, jotka ovat kuulemma voimasipsejä. Siinä on myös timantteja ja rahoja. 


Viiskarien pienryhmä 15.10.2020

Tänään 1/2 Viiskareista harjoitteli lukuja 1-10. Yhdistimme numeromerkin ja lukumäärän. Lukusanatkin tulivat samalla tutuksi kun etsimme luvut 1-10. Hyppelimme lukujonomatoa pitkin lukuja 1-10 ja 10-1 sekä arvuuttelimme minkä luvun lapsi on piilottanut. Vähän vähenneltiin ja lisättiinkin lukuja.
Jalkapallo-ottelu Otso Areenalla 7.10.2020

Tänään pelattiin päiväkodin tiukkaakin tiukempi ja kauan odotettu peli lapset vastaan aikuiset. Lapset voittivat aikuiset maalin erolla 6-5. Palkintona saatiin Muumi- piparia.
Voiton kunniaksi tuuletettiin🙌 hyvä lapset!

Viiskarit eskarissa kummien luona kylässä

Tänään kävimme viiskarien kanssa ensimmäistä kertaa eskarikummien luona.Tapasimme koulun pihalla, josta matka jatkui yhdessä läheiseen metsään. Leikimme yhdessä kettua ja jänistä, jonka jälkeen jokainen viiskari sai parikseen eskarilaisen. Minna kummi jakoi pareille erilaiset sabluunat ja tämän jälkeen päästiin yhdessä kokeilemaan, miltä sama sabluuna näyttää erilaisilla pinnoilla. 

Löytyi metsästä vielä mustikoitakin, joita nautittiin monta.

 

Energiaviikko 5.10.2020

Otsonkallion päiväkodin koko vuoden kestävä Vihreän lipun teema on ENERGIA. 
Tällä viikolla vietetään energiaviikkoa Suomessa ja Pandatkin osallistuivat. 
Kartoitimme Pandojen osastotilojen lamppujen ja sähkölaitteiden määrän lasten kanssa. Lapset toimivat energia agentteina ja kertovat aikuisille jos lamppu palaa tyhjässä huoneessa. Samoin lapset tarkkailevat onko turhia sähkölaitteita päällä esim. latureiden johtoja.Välkky-Virtasen voi kotona laittaa 
valokatkaisijan luo muistuttamaan turhien valojen sammuttamisesta.Ulkoliikuntaa 2.10

Pandat pääsivät Otsoareenalle leikkivarjon kanssa liikkumaan. Aluksi juostiin kenttää ympäri alkulämmittelynä, jonka jälkeen päästiin varjoon kiinni. Mentiin hitaasti alas ja ylös ja sitten nopeammassa tahdissa. Välillä lapsia katosi kummallisesti varjon alle, jolloin tuuli yltyi myrskyksi asti. Pallot pomppivat iloisesti varjon päällä ja lopuksi pääsivät popcornit hyppelemään, kunnes ne katosivat pitkin poikin areenalle.
Lopuksi kokoonnuimme yhdessä varjon päälle loppurentoutukseen.

Pandat leikkipuistossa 24.9.2020

Lähileikkipuistossa on aina paljon tekemistä: metsästäjäleikkiä, kiipeilyä, mustikat maistuvat, kiipeilytaidot kehittyvät ja kaverien kanssa on aina kiva leikkiä.

Pienryhmä metsässä 21.9.2020

Käärmeet kiinnostavat lapsia, metsäretkellä mm käärmeen koloja tutkitaan ahkerasti.  Tänään luimme Suomen käärmeistä  ja katsoimme videon. Metsäretkellä keräsimme kiviä ja keppejä. Aiomme rakentaa sisälle käärmeen pesän. Myrsky oli kaatanut ison koivun. Sitä pitkin oli kivaa ja haastavaa tasapainoilla.

Pandat metsää siivoamassa 18.9.2020

Tänään Pandat keräsivät metsästä roskia ja näkivät lähipuussa palokärjen. Hymisteltiin kehonääniä ja päristeltiin lenkillä ja
 ihmeteltiin isoa vihreää lehteä. 

Pandojen pienryhmä metsässä 16.9.2020

Metsässä olimme tänään lintubongareita, etsimme ja tunnistimme marjoja, sammaleen seasta löysimme etanan ja kannon alta kastemadon. Käärmeenkoloja lapset löysivät monta.
Viiskarien pienryhmä eskarin kummeja tapaamassa 15.9.2020

Tänään Pia ja 1/2 viiskariryhmää kävi eskarin metsässä toimimassa eskarien kanssa. Leikimme kivaa banaanihippaa ja etsimme metsästä kirjaimia ja kosketimme niitä kärpäslätkällä.Teimme yhdessä parin kanssa itsestämme myös kirjaimia. Kivaa oli!


Laulupiirtämistä pienryhmissä 9.9.2020

Tänään veo Mari piti kivan  laulupiirtämishetken kahdelle ryhmälle. Seikkailimme ja piirsimme lammen jossa kaloja  väriteltiin ja  ja auringot lämmittivät.
Metsässä taidetta 4.9

Viikonloppuna vietetään Suomen luonnonpäivää, johon me otimme Pandojen kanssa varaslähdön. Teimme pienissä ryhmissä ohikulkijoiden iloksi metsään kalliolle mandaloita.
Aurinkomaalausta 8.6


Merja Koskenkorva Kissanviiksestä kävi pitämässä viiskareille ja eskareille taidepajan, jossa lapset saivat maalata aurinkomaalausta. Työt ovat myöhemmin näytteillä yhteistalo Messissä yhteistyössä lasten kulttuurikeskuksen kanssa.

Retkellä Lautakaton leikkipuistossaEnnen kesälomien alkua teimme yhdessä eväsretken leikkipuistoon. Mukana meillä oli grilli, jonka sytyttämisessä sai käyttää taitoja, jos jonkinlaisia. Kaikilla oli hauskaa ja nakit maistuivat ulkona todella hyviltä, kun sai vielä ketsuppia kyytipojaksi.

Löytöretkellä

Lähdimme metsään lapiot mukana, tarkoituksena kaivaa ylös viime syksynä haudattu lauta. Lautaan oli kiinnitetty muovia, foliota, paperia ja mandariinin kuoret.


Tutkimme mitkä asiat olivat maatuneet ja mitkä eivät. Lapset tiesivät, että paperi ja mandariinin kuoret olivat maatuneet talven aikana.

Pandat kiikaroimassa kevättä 7.5.2020

Tänään lähdimme ihailemaan ja tutkimaan keväistä luontoa. Kiikarointi oli lasten suosikki ja suurennuslasilla leppäkerttujen ja muurahaisten tutkiminen.


Tämän kasvin nimeä emme tienneet, tutkitaanpa lisätietoa...

Ötökkäretkellä 21.4.2020

Tänään lähdimme metsään katsomaan ja ihmettelemään, mitä ötököitä keväisessä luonnossa näkyy ja löytyy. Otimme tutkimista varten mukaan luupit. Näimme muurahaisia, hämähäkin, sitruunaperhosen ja leppäkertun.

Ulkoilua kevätauringon lämmittäessä 17.4.2020

Tänään lapset saivat ideoida mitä tehdään aamupäivä ulkoilun aikana. Toiveena oli aluksi päästä leikkipuistoon, joten suuntasimmekin ensin päiväkodin vieressä olevaan leikkipuistoon.
Sieltä matkamme jatkui metsään, jossa lapset halusivat pysähtyä kiipeilemään puihin.

Seuraava etappimme oli metsässä havumajat ja kävimme tarkistamassa, onko lasten edellisenä päivänä rakentama maja ehjä. Ja siellähän se tallessa oli 😊. Löysimme myös Mesikämmenten rakentaman ison havumajan ja lasten leikissä se muuntautui kuninkaanlinnaksi.

Tässä kuningas, kuningatar ja prinsessa linnassaan.

Majan rakennus metsässä 16.4.2020
Päiväkodin viereisessä metsässä panda/pikku-otso lapset innostuivat rakentelemaan havumajoja. Yhteistyön tuloksena syntyikin ihana pesä ison kiven juureen 😊 Lisäksi lapset keksivät tehdä luonnonmateriaaleista trampoliineja, joille pompittiin kivien päältä.

Mitä ihmettä metsästä löytyy? 6.4.2020

Harmaana huhtikuisena maanantaina päätimme yhdessä lasten kanssa lähteä metsään tutkimaan, mitä kaikkea se tarjoaa. Liikuimme metsässä lapsilähtöisesti: lapset siis itse havainnoivat ympäristöä ja kertoivat, mitä haluavat tehdä.

Mitä ihme lapsia sitten kiinnosti?
No tietenkin komeat kuuset, joissa kiipeillä. Kiinnostavat kivet, joille kivuta. Hauskat havumajat, joihin hivuttautua. Oivalliset oksat, joita käsillään ojennella.

Luonnontaidetaulukin rakentui metsän omista materiaaleista. Pääosassa oksat, joiden huomattiin olevan ainakin Y-kirjaimen ja I-kirjaimen muotoisia.

Me aikuiset olimme kiitollisia tarkkanäköisille lapsille, joiden johdattamana metsässä kuljimme. Eläköön mielenkiintoiset metsät!

Pienryhmän kanssa metsässä 18.2.2020Pieni ryhmä Pandoja päätti lähteä metsään leikkimään. Ensin he leikkivät majaleikkejä, mutta leikin lomassa alkoi nälkä kurnia vatsassa. Mitä nyt tehtäisiin, he miettivät? "Hei, tuolla edessä näkyy vettä", huudahti yksi Pandoista. Ja pian olivat karhut ongella. Aikansa ongittuaan he lähtivät kävelemään metsässä eteenpäin ja saapuivat suuren kiven luo. Kohta paukkui metsässä, kun armeijan ampumaharjoitukset alkoivat.

Ystävänpäiväjuhla 14.2

Aloitimme valmistautumisen ystävänpäivään leipomalla muffinseja ja koristelemalla ne kauniisti.Itse ystävänpäivänä teimme kasvomaalauksia, painoimme ystävänpäiväkortteja ja lauloimme yhdessä ystävälauluja. Ja jälkiruuaksi saimme nauttia ihania itse tehtyjä muffinseja.


Viiskarien vierailu kummien luona eskarissa 10.2.2020

Tänään viiskarien pienryhmä tutustui Pian kanssa eskarin tiloihin ja jumppasi varjojumppaa eskarilaisten kanssa, tosi kivaa oli!

Mielenkiitoisia tehtäviä eskarissa...

Koululaisia oli kiva tarkkailla ikkunasta...

Eskarissa voi opetella kirjaimia vaikka ylösalaisia🙂.

Opettaja ja oppilasleikki alkoi heti.

Lopuksi jumpattiin salissa varjon kanssa.

Pandojen viiskarien tuokio 29.1.2020

Tänään viiskarit tutkivat kolmion, neliön ja ympyrän eroja .
Lajittelimme muodot isojen muotojen päälle.


Teimme narusta neliön, kolmion ja pallon.


Lisäksi etsimme ja väritimme muotoja tehtävästä. 

Metsäretkellä 20.1.2020

Kävelimme metsässä, kun huomasimme läheisessä puussa istumassa linnun jota kukaan meistä ei tunnistanut. Olimmeko löytäneet aivan uuden lajikkeen?


Kyllä tuo näyttää aivan Hanskikselta. Taitaa olla aivan uusi laji täällä.

Oli metsään eksynyt myös bussi, jonka kyytiin Pandat nousivat. Matkalla näkyi pieni järvi.
Perillä roskakylässä bussi pysähtyi. Matkalaiset olivat tulleet seuraamaan raketin laukaisua.

Joulukalenterin avausta ja tonttujumppaa 9.12.19

Tänään aukesi 9 luukku ja luonnossa tehtävä tehtävä oli....

Tonttujumpassa tontut valmistautuivat jouluun...

Lastasivat rekeä heittämällä lahjoja rekeen

Käärivät lahjoja pakettiin.

Ohjastivat poroja.

Tanssittivat revontulia ja paljon muita tehtäviä.
Lopuksi kynttilän kiertäessä toivotettiin hyvää joulun odotusta kavereille.

Viiskarien jumppahetki eskarien kanssa 2.12.19

Viiskarien pienryhmä sai olla mukana eskarien jumpparadalla Otsolan koulun liikuntasalissa.
Trampoliinilta hyppy patjalle.

Tasapainoilua puolilla.

Puolapuilla kiipeillessä piti koskettaa nauhoihin.

Köysissä roikkuen ylitettiin joki.

Lopuksi rentouduttiin .

Pupujumppaa taikametsässä 22.11.2019

Tänään ryhmän nuoremmat lapset lähtivät saliin pupujen kadonneen aarteen etsintään. Hyppelimme kiviä pitkin, pujottelimme myrkkysienien lomassa varoen osumasta niihin. Etsimme aarretta tunnelista ja lopulta aarteen löydettyämme saimme aarrearkun lukon aukeamaan taikatömistyksillä, pyörityksilla ja muilla jumppaliikkeillä. Aarrearkusta löytyi pupujen herkkua..porkkanoita! Lopuksi rentouduimme kaverin hieroessa pallolla selkää.


Tonttujen tohinat eskarissa 21.11.2019

Tänään Pandat osallistuivat eskarin metsässä luontopolulle jossa leikittiin , tutkittiin ja opittiin uusia asioita luonnosta.
Tiesitkö että oravalle voi jättää vanhan rikkimenneen villasukan pesän lämmikkeeksi?Tutustuimme metsäjänikseen ja etsimme ruskeita ja valkoisia jäniksiä metsästä. Mietimme suojavärin merkitystä.

Muuttolintuleikissä muutimme Suomesta etelään ja välillä muuttolinnut pysähtyivät pellolle lepäämään.

Metsässä majaleikkejä 18.11.2019

Lapset keksivät heti metsään saavuttuamme hyvät leikit ja niiden parissa aika kului kuin siivillä. Emme olisi millään malttaneet lopettaa leikkejä ja lähteä syömään lounasta. Lupasimme, että tulemme tänne vielä uudestaan monta kertaa.

Osa viiskareista eskariin menossa oravien vieraiksi 14.11.2019Taisi vähän jännittää eskariin meno, mutta koulun pihalla viimeinenkin jännityksen tunne katosi ilmaan nopeasti. Siellä meitä olivat vastassa monta tuttua kaveria ja muutama uusi tuttavuus, joihin tutustuimme. Ei siinä kauan ihmetelty, kun jo juostiin, kiipeiltiin ja leikittiin yhdessä. Pian nähdään taas. Hei hei!

Operaatio laudanpiilotus 13.11.2019

Keskustelimme lasten kanssa siitä, mikä on maatuvaa ja mikä ei. Selvittääksemme tämän arvoituksen yhdessä, päätimme tehdä tieteellisen kokeen. 

Otimme mukaamme metsään laudan, johon oli kiinnitetty mm. banaanin kuoret, muovia, metallia ja paperia.

Tartuimme lapioon vuoron perään ja hautasimme laudan maahan.

Lopuksi merkitsimme paikan hyvin, jotta löydämme sen keväällä ja voimme silloin tarkistaa mikä maatui ja mikä ei.

Metsässä 12.11.2019

Lähdimme metsään mukana puolet ryhmästä. Metsässä pyysin  lapsia ottamaan itselleen parin. Tehtävänä oli etsiä jotakin kaunista, josta lapset sitten ottivat yhdessä kuvan. Sisällä jatkoimme tehtävää ja teimme kuvakollaasin, jonka lapset koristelivat mieleisekseen.

Pyhäinpäivän juhla 1.11


Juhlavieraat odottamassa juhlien alkamista.


Taloon oli lennähtänyt luudalla itse noita Kekkuli. Mutta laskeutumistilanteessa oli noidan luuta kadonnut. Onneksi lapset auttoivat noita Kekkulia tämän etsimispuuhassa.

Urkusatu rumasta ankanpoikasesta 28.10.2019

Maanantai aamuna heti aamupalan jälkeen 10 Pandaa ja 6 Mesikämmentä kolmen aikuisen kera suunnistivat lähimmälle bussipysäkille. Retki, suuntana Kymin kirkko alkoi aurinkoisissa merkeissä.

Matkalla pysähdyimme ihmettelemään valtavan suurta sientä.

Mutta sehän olikin vesitorni 😁Perillä kirkossa pääsimme kuuntelemaan ja ihmettelemään, miten erilaisia ääniä uruista lähti. Pienistä urkupilleistä lähti kimeä ääni ja suurista kumea ääni.

Koirien pienryhmä metsässä 30.10.19

Koirat lähtivät tutkimaan lähimetsää josta on kaadettu paljon puita. Laskimme kannoista puiden ikää ja teimme runsaasta oksamateriaalista kaksi majaa. Metsurileikki innosti kovasti. Leikki jatkuu taas pian.

Sadonkorjuujuhla Kekri 29.10.2019

Tänään Pandat tutustuivat suomalaiseen sadonkorjuujuhlaan Kekriin. Tunnistimme juureksia ja vihanneksia ja mietimme kasvavatko ne maan alla vai päällä, lauloimme laulua Kukkuu kukkuu pikku lanttu nukkuu ja väritimme kasviksia.  

Syyspatikka lähimetsässä 15.10.19

Pandat osallistuivat päiväkodin ja esiopetuksen yhteiseen syyspatikkaan.
Tunnustelimme miltä tuntuu kivi, puunpinta. 
Haistelimme / maistelimme. Etsimme rasteja ja teimme luonnon havainnointi -
tehtäviä. Kivaa oli❤!

 Viiskarien vierailu eskarikummien luona 10.10.19

Tänään Pian kanssa Viiskarien pienryhmä tutki metallinpaljastimellä yhdessä eskarilaisten kanssa löytyykö metsästä metallia . Ja löytyi kirjaimia joista muodostui sana A KIVI. Samalla tutkittiin mitä kaikkea Aleksis Kivi on kirjoittanut.


11.9 Liikuntasatutunti viiskareille
Metsän keskellä kasvoi hienoja sieniä. Metsässä kävellessä piti varoa astumasta sienien päälle. Taitotestissä kokeiltiin sienien lomassa pujottelua.

Metsään oli piilotettu aarrearkku. Missähän se on?

Lopulta aarrearkku löytyi ja aarre sen sisältä.

Pandojen pienryhmien metsäretki 9.9.19


Metsäretkellä etsittiin ruutuihin mm.terävää, kovaa ,pehmeää, syötävää, punaista, harmaata, siemeniä.

Metsässä lapset etsivät mm. jotain pehmeää, kovaa, pientä, suurta, punaista, vihreää.
Paritehtävänä oli löytää omasta mielestä jotain kaunista ja näistä otimme yhdessä lasten kanssa lyhyitä videoita.Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä