Varhaiskasvatus

Huoltajat mukana tekemässä Kotkalaista varhaiskasvatussuunnitelmaa

Kotkan varhaiskasvatuksessa on työstetty kunnalle omaa varhaiskasvatussuunnitelmaa (kunta vasu) syksytä 2016 lähtien. Alkukeväällä 2017 eri päiväkotien huoltajia oli osallisena tässä työstämisessä. Tällöin kuntavasua koonneet työeskentelytiimit mahdollistivat huoltajien osallisuuden sähköposti- ja pedanetkyselyjen, vanhempainiltojen sekä päiväkodin eteistiloissa toteutettujen viikon kysymysten kautta.
Huoltajat antoivat näkemyksiään varhaiskasvatuksen arviointiin, yhteistyöhön, lasten hyvinvointiin ja leikkiin liittyen.

Turvallinen päiväkoti.jpg
Kuvassa on lapsen ja huoltajan yhteinen näkemys turvallisesta päiväkodista. Turvallisuus on tärkeä osa hyvinvointia.

Kiitos kysymyksistä ja tärkeistä vastauksista! Kysymyksiä ja vastauksia voi lukea lisää ohessa löytyvistä liitteistä.

VASU2017 sivulla löytyy uusi mahdollisuus antaa näkemyksiä kuntakohtaisen varhaiskasvatussuunnitelman työstämiseen. Ohessa linkki, jolla pääsee suoraan tuolle sivulle https://peda.net/kotka/varhaiskasvatus/vasu2017-luonnos.

Sivun keskellä olevia kuvia hyödyntämällä käydään keskustelua lasten kanssa mieluisista leikki- ja oppimisympäristöistä. Kommentit kirjataan kuvien alla olevaan kommenttikenttään. Kommentteja pääsee kirjaamaan, kun on kirjautuneena pedanetin sivuille. Perhepäivähoidolle on omat kuvat. Ohjeet ovat yhteiset. Pedanet käyttäjäksi rekisteröitymisen ohjeet löytyvät Kotkan pedanetin etusivulta.

Liitteet:

Hyvinvointi
Näkemyksiä leikistä
Yhteistyö

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti