Kissankellot 2017 - 2018

Kesä

Kesä kurkistaa portin takaa,
kolistelee portin hakaa.
Joko saan sisään tulla?
On iloista asiaa mulla.
Tuon mukanani auringon ja ilon,
sekä lomapäivä ainakin kiloa.

Kiitos kuluneesta toimikaudesta!

Eskariin lähteville ja muille siirtyville Ihanaa ja antoisaa oppimista!


viikko 16

maanantaina 16.4. vietimme lauluhetkeä harjoitellen kevätjuhliamme vartenlauluja sekä runoa.
tiistaina 17.4. retkeilimme joenvarrelle ihmettelemään kuinka pieni koski kohisi ja vesi kulki siinä vauhdilla. Jokainen sai heittää kepin koskeen turvallisesti aikuinsen ködessä. Aika jännittävää.....
retkellä näimme eri lintuja, linnun pesän ja ikävä kyllä niitä roskiakin näkyi aika paljonkeskiviikkona 18.4 ja torstaina 19.4. 
ryhmämme toimi omissa pienryhmissään. Harjoittelimme vastakohtia leikkaamalla ja värittämällä kuvia. Ajatuksena pienrymien toiminnassa on, että sama aikuinen ohjaa koko viikon omaa pienryhmäänsä. Yksi ryhmä jää aamulla sisälle ja kaksi muuta ulkoilevat yhdessä. Kyllä tästä vielä hyvä tuleepi.
perjantaina 20.4. olimme saaneet kutsun Raitin päiväkotiin katsomaan satunäytelmää. Olipa jännittävää, kun emme tienneet mitä oikein oli luvassa: No Prinsessa Ruusunen - esitys siellä oli. Vähän välillä pelottava, mutta kuitenkin niin ihana. 
Alahovin väki kiittää Raitin väkeä.

viikko 15

maanantaina 9.4. olimme metsässä ihmettelemässä kevään tuloa. Lapset saivat pareittain etsiä viisi kevään merkkiä luonnosta; lintujen laulua, silmuja puissa ja varvuissa, lumi sulaa lätäköiksi, vihreää sammalta, aurinko lämmittää. Toki niitä ikäviäkin merkkejä löytyi, kuten koiran jätöksiä ja roskia. Metsässä oli mukavaa syödä retkieväitä auringon lämmittäessä.
tiistaina 10.4. 
kävimme kirjastoautossa lainaamassa uusia kirjoja. On aina mukavaa mennä kirjastoautoon, kun saamme iloisen ja auttavaisen vastaanoton. Ennen ruokailua lauloimme kevätjuhlalauluja. Kyllä me ne vielä opitaan.
keskiviikkona 11.4. oli vuorossa kävelyretki Alahovin ympäristöön. 
torstaina 12.4. Leikimme paljon ulkona.
perjantaina 13.4. hys hys salaisuuksien valmistelu jatkui pienryhmittäin.

viikko 14

tiistaina 3.4. pidettiin kevätdiscokeskiviikkona 4.4. laulettiin oman väen kesken tulevan kevätjuhlan lauluja
torstaina 5.4. oli vuorossa koko talon yhteinen lauluhetki Ritvan vetämänä.
perjantaina 6.4. pidettiin leikkipäivä

viikko 13

maanantaina 26.3. lauloimme lauluja sekä soitimme soittimia
tiisataina 27.3. oli vuorossa Pääsiäisvaellus Kymin kirkossa. Hienosti jaksoi Kissankellojen väki kuunnella Pääsiäisen tapahtumista.keskiviikkona 28.3. vietettiin viimeinen koko talon luontopäivä. Metsä kutsuu Kissankelloja oppimaan ja leikkimään jatkossakin.
torstaina 29.3. Noita Wilhelmiima keitteli taikaliemiä ja kana Kotkot muni munia, kunhan sille tanssittiin tansseja... kyllä meillä oli mukavaa


Kymiläiset metsäjänikset Julle ja Jalle kävivät moikkaamassa Alahovin väkeä vielä kerran....

VIIKKO 12

Päivi vietti vertaisvaihdossa työviikkoa Raitin päiväkodissa, josta Alahoviin tuli lastentarhanopettaja Kaisa Kissankelloihin viikoksi.
Kyllä me toisiamme näimme, kun Alahovin väki kiiruhti Raittiin Kymi Sinfonietan konserttiin, jossa kolme soittajaa soitti puhallinsoittimilla meille lauluja.
Tiisataina saimme taas juhlia, kun kaksi neitosta täyttivät 5- vuotta.
Viikko kului Pääsiäsaskartelujen parissa, ja Otavakodissa käytiin torstaina virpomassa ja toivottamassa pitkää ikää asukkaille.

Viikko 11

maanantaina 12.3. pääsimme osallistumaan Auringonkukkien opiskelija Emman järjestämään musiikkinukketeatteriin.
tiistaina 13.3. oli koko päiväkodin luontopäivä, jossa Minna touhusi Nuppusten kanssa, Päivi Ukkosten kanssa, Ritva Puiden ryhmän kanssa ja Astrid Karhu-ryhmäläisten kanssa. Touhuista lisää luontopäivän blogissa myöhemmin.
keskiviikkona 14.3. vieraili Kymen palastuslaitoksen paloauto päiväkodilla. Kaikki lapset pääsivät katsomaan, mitä varusteita paloauton uumenista löytyy, autoon sai mennä sisälle ja mikä parasta jokainen halukas sai kaataa vesiruiskulla liekkikeiloja. Paloesimiehen kypärää sai kokeilla päähän ja tässä taisi muutama innokas aikuinen innostua enemmän kuin lapset.

Palomiehet lahjoittivat leikkikypäriä päiväkodille ja ne olivat iltapäivällä ahkerassa käytössä kun ryhmässä leikittiin palomies-leikkiä.


torstaina 15.3. valmisteltiin virpomaoksia tulevaan vanhainkotivierailua varten. Virpomalorua ollaan kovin harjoiteltu, ja se alkaa olla jo hyvin hallussa. Myös pääsiäisruohot laitetiin kasvamaan ruukkuihin, joille liimattiin silmät ja suut.
perjantaina 16. kävelimme Raitin päiväkodille, jossa Päivi ja Ritva esittivät Taikatiuku esityksen. Esitys kertoi rohkeudesta selvittää riidat puhumalla, ei kiusaamalla ja isottelemalla.Päivä päättyi kaikilta jo klo 14.00. Kiitos perheille hoitovuorojen järjestymisestä. Henkilökunta kävi rentoutumassa Työhyvinvointi-iltapäivän merkeissä.

viikko 10

maanataina 5.3. Raita-Katin laulupiirtämistä koko talon voimin
tiistaina 6.3. oli päiväkodin valokuvaus... huh huh hulinaa, salamavalojen räiskettä, kauniita tyttösiä ja komeita poikia.....
keskiviikkona 7.3. luontopäivä, jossa jakaannuttiin pienryhmiin. Tällä kertaa pienryhmien vetäjinä olivat Minna Ukkosten kanssa, Tiina Karhujen kanssa, Ritva Puiden kanssa ja Astrid Nuppusten kanssa. Päivi tämän luontopäivä-kierroksen Nuppusten kanssa.
Torstaina 8.3. vuorossa oli leikkiä ja pyykkipoikien maalausta
näiden jatkotyöskentelyä sitten parina seuraavana viikkona
perjantaina 9.3. Lapsen toiveen toteutus; Retki Helilän leikkikentälle. Matkalla ihmettelimme kuinka Helilän koulun parakkimodulit olivat suuria ja kuinka niitä rakennettiin lisää.

viikko 9

Hiihtoloma viikko Kotkassa....

ryhmässämme leikitään, ulkoillaan, satuillaan, pelaillaan yms.

Mukavaa lomaa lomalaisille!

viikko 8

maanantaina 19.2.  Juhlittiin synttäreitä; taas tuli täyskäsi eli 5 vuotta täyteen..... lisäksi laulettiin erilaisia laululeikkejä
tiistaina 20.2. pakkanen alkoi jo puraisemaan, mutta rohkeat luontopäiväläiset urheasti touhuilivat pienryhmissä.
Keskiviikkona 21.2. yritettiin läheteä retkelle, mutta nyt jo pakkanen paukkui niin kovana, ettei lähimäkeä pidemmälle uskallettu lähteä. Toteutimme lapsen toivetta ja "askartelupöytä" oli ahkerassa käytössä.

Torstaina 22.2. oli vuorossa leikkiä ja taasen mahdollisuus tehdä askarteluja.
Perjantaina 23.2. Juhlimme tasen synttäreitä; tällä kertaa tuli neljä vuotta ikämittariin.... lisäksi lapsen toive toteutui eli retkeilimme kauas kauas metsään....

viikko 7

maanantaina 12.2. päiväkoti oli suljettuna henkilökunnan kehittämis- ja suunnittelupäivän vuoksi. Kiitos perheille hoitojärjestelyistä!
tiistaina 13.2. 
oli Laskiastiistai ja mekin lähdimme joukolla laskemaan mäkeä. Mäen laskun lisäksi meillä oli hankijuoksua ja tietenkin lämmintä mehua! 
keskiviikkona 14.2. Ystävänpäivänä tanssahdeltiin discossa koko päiväkodin voimin. Vähän halipiiriä sekä ystävyyslauluja ja tietenkin aamupäivän viimeiset hitaat. Tarjolla meillä oli sydänmarmeladia, sydänpipareita ja mehua. Halukkaille lapsille maalattiin kasvoväreillä poskeen tai käteen jotain pientä kuvaa.....sydämiä, hämähäkkejä jne. 
torstaina 15.2. oli vuorossa Tähti ja Lumimaa - satu pienryhmissä sekä Sini kuusessa - Satu, jonka jälkeen väritettiin kuva linnuista lintulaudalla.

Perjantaina 16.2. sai pukeutua erilaisiin roolivaatteisiin ja leikkiä. Mimmi muurahaisen valokuvaamo oli avoinna ja halukkaat saivat itsensä käydä kuvauttamassa.

VIIKKO 6

Maanantaina 5.2. Hillevi mietti miksi oravalla on pörheä häntä? Häntä on oravalle tasapainottaja, lokkien hätistäjä, turva sekä pesän lämmittäjä.
Lisäksi laulelimme toivelauluja sekä perustimme bändin eli soitimme erilaisia soittimia (lapset saivat itse valita minkä soittimen ottivat). Taas toteutettiin yhden lapsen toive.
Tiistaina 6.2. kävimme kirjastoautossa ja juhlimme ryhmämme vanhimman lapsen 6 vuotis synttärijuhlia.
Keskiviikkona 7.2. jatkettiin luontopäivien touhuja.
Torstaina 8.2. muutimme suunnitelmia ja lähdimme laskemaan mäkeä. Nautimme talven riemuista kun lunta kerrankin on. Eteistilojen remontin vuoksi naulakot siirtyivät yhdelle seinustalle. Haimme isot legot ja eteiseen muodostui niin uimahalli kuin linnakin.

Perjantaina 9.2. kuuntelimme satuja pienryhmissä ja piirsimme niiden tapahtumista.


VIIKKO 5

maanantaina 29.1. soi ryhmässämme Antoinio Vivaldin vuodenajoista talvi. Maalasimme valkoisella sormivärillä harmaalle papaerille talvista maisemaa yms. sormilla. Näistä jokaisen omassa kansiossa video.
tiistaina 30.1. oli koko päiväkodin luontopäivä, josta voitte myöhemmin käydä lukemassa luontopäivän blogissa.
keskiviikkona 31.1. Jenna laulatti koko talon väkeä talvisin lauluin.
torstaina 1.2. Kävimme katselemassa metsässä eläinten jälkiä (ainakin hiiren jäljet löytyivät) sekä pienenllä kävelyretkellä. Lisäksi osa askarteli hiiriä.
perjantaina 2.2. hiiriaskartelut jatkuivat.

viikko 4

Maanantaina 22.1. Toteutetiin "kotiläksyssä" ollut toive; muovailimme lumiukkoja

Tiistaina 23.1. suunnitelma muuttui talvilauluiksi Auringonkukkien kanssa. Kova pakkaslukema esti luontopäivän pidon,mutta kirpsakasta säästä huolimatta uskalduimme hetkeksi ulos.
Keskiviikkona 24.1. lähdimme taasen laskemaan mäkeä,koska ennusteissa oli lumien sulaminen.....
Torstaina 25.1. säätila muuttui todella märäksi ja pidimme sisäpäivän. Pujottelimme styrokspaloja lankaan, muodostaen näin lumiketjujaPerjantaina 26.1. oli vuorossa jälleen lapsen toive: jumpparata
ohjeet selkeät, toteutus vapaa, mutta hallittu.Kivaa oli.

Tämän je edelllisen viikon luontokuvana on ollut:
yllätys,yllätys...... JÄNIS

viikko 3

Maanantaina 15.1. Hillevi ihmetteli: Miksi jänis on talvella valkoinen? Hilleville selvisi, että jänis vaihtaa väriä suojautukseen vaikkkapa ketulta. Lisäksi lauloimme talvisia lauluja ja soitimme kapuloilla tahtia .
Tiistaina 16.1. ja keskiviikkona 17.1. painoimme sormiväreillä sabluunan avulla pupuja talvihangelle.
Torstaina 18.1. Suuntasimme metsään etsimään pupuperhettä ja etsimään jäniksenjälkiä.
Jälkiä emme löytäneet, joten teimme niitä itse.
Perjantaina 19.1. Päätimme nauttia talven riemusta ja mäenlaskusta (kun lunta sattumalta oli)

viikot 1 ja 2

Kevätkautta juhlistettiin iloisilla uuden vuoden rakettien maalamisella: vahaliidulla piirrettiin raketteja paperille ja päälle laveerattiin vesivärillä yöllinen taivas. Töiden kuivuttua lisätiin hilettä ja paljetteja tuomaan säihkettä töihin.

Pienryhmissä pidettiin satutuokiot ja matkassa seikkaili lukutoukka.  Sadun jälkeen piirrettiin sadusta.
Kirjoina olivat:

 

Metsässä kävimme katsomassa mitä retkipaikallemme kuului.

VUOSI 2018

Vuosi vaihtui jo melkein kuukausi sitten ja blogi laahaa hyvinkin jäljessä.... Pahoittelut siitä, asia korjaantuu piakkoin


viikko 50

Maanantaina 11.12. vierailimme Otavakodilla laulamassa vanhuksille joululauluja. Ilo oli katsella vanhuksien hymyjä. Lapset jakoivat heille myös itse tekemiään joulukortteja. Otavakoti tarjosi lapsille pillimehut sekä piparia ja suklaata.
Tiistaina 12.12. tonttujen temppurata jouduttiin peruuttamaan. Nautimme pihamaalla aamupäivällä raikaasta säästä ennen lumimyräkkää.
Keskiviikkona 13.12. vietettiin koko talon yhteisiä pikkujouluja; tonttujen piparit olivat kadoksissa ja niitä yhdessä pongailtiin mitä ihmeellisimmistä paikoista kuten Ritvan otsasta ja Minnan tonttuhatusta ..... ja voi sitä riemua kun Minnan hatussa olleessa piparissa luki Minnan piparibaari.... (taisi kyllä päätonttu Ritva innostua eniten).
Torstaina 14.12. teimme soodataikinasta koristeita; painoimme piparimuotilla taikinalevyyn poron, sydämmen, kukkasen, possun tai pikku-ukon. Tuotokset saatte koteihin ensi viikolla.
Taikinan ohje:
 • 1dl maissitärkkelystä
 • 2 dl soodaa
 • 1,25 dl vettä
 • Kaulin & muotteja
 • Pitsiliina, kuviolautasia tai liinoja muotoiluun
 • Puutikku

Laita maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy. Siirrä kiinteä taikina kulhoon ja peittele kostealla liinalla. Massa on valmista muotoiltavaksi jäähdyttyään. Kauli soodataikina mielellään muovialustan tai liinan päällä noin 0,5 cm ohueksi levyksi. Paina kuvioita pitsiliinalla tai kuviolautasen pohjalla (esim.kastehelmi) ja muista tehdä reijät ripustuslenkeille. Anna valmiiden koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä tai 75 asteessa uunissa noin 1h.

Perjantaina 15.12. kävimme viemässä tonttupostia ja hetken leikimme Alahovin leikkikentällä. Päiväkodilla juhlistimme synttäreitä ja avasimme joulukalenterin 15: sta luukun....ihan pian on Joulu!

viikko 49

Maanantaina 4.12. Hillevi ihmetteli: Miten kala hengitää
Tiistaina 5.12. vietettiin koko päiväkodin yhteistä luontopäivää metsässä laulaen ja toivotimme samalla metsän eläimille hyvää joulua. Jokainen sai laittaa siemeniä kiven päälle, jotta eläimet löytäisivät ruokaa maan jäädyttyä.
Osa Kissankelloista vieraili Kotkan pääkirjastolla vastaanottamassa kirjastoauton vuoden käyttäjä palkintoa. Matka taittui paikallisliikenteen bussilla mennen tullen ja se oli jo aikamoinen elämys.
Alahovin päiväkodin väki kiittää valinnastamme.
Keskiviikkona 6.12. Suomi 100v.
Päiväkodin väki onnittelee 100 vuotiasta Suomea!

Torstaina 7.12.
kävimme Joulukirkkossa Kymin kirkossa kuuntelemassa joulun sanomaa.
Perjantaina 8.12. kuuntelimme Sibeliuksen Finlandia- hymnin SIbeliuksen päivän kunniaksi. Lepohetkellä kuunneltiin Sibeliuksen musiikin siivittämänä Soiva metsä satu.

viikko 48

Maanantaina 27.11. päiväkodissa tuoksui pipari.... pienet ja suuret kädet painelivat Suomi-muotilla taikinaan jälkiä. Maistiaisia saimme ruokailun jälkeen, loput säästyivät torstain tapahtumaan.
Tiistaina 28.11. kaikui laulu Kissankelloissa kun harjoittelimme esitystä kirjaston palkitsemistilaisuuteen.
Keskiviikkona 29.11. tehtiin loppuun kädentöitä.
Torstaina 30.11. oli vuorossa päiväkodin Suomi 100- polku koko perheelle.
Perjantaina 1.12. avattiin joulukalenterin ensimmäinen luukku. Tarinaa voi seurata myös täällä pedanetissa, viikonloppujen luukut aukevat vasta seuraavana maanantaina.

viikko 47

Maanantaina 20.11. vietettiin Lasten oikeuksien päivää. Sisu kissan huonetaulut ja Jukka Salmisen Lapsella on oikeus- laulu kertoivat lapsille heidän oikeuksistaan. Keskustelimme näistä ja lapset nimesivät itse omia oikeuksiaan: Oikeus leikkiin, uimahalliin, leikkipäivään, oikeus kasvaa, tehdä lumiukko, nukkua, piirtää, lukea kirjoja, äitiin ja isään, aikuisiin ja lapsiin, kavereihin, kotiin sekä paljoon ruokaa. Tässäpä meille aikuisille haastetta!
Tiistaina 21.11. vietetiin koko päiväkodin luontopäivää. Luontopäivän blogi avutuu pian tästä teemasta.
Keskiviikkona 22.11. Nautiin lumen paljoudesta. Lumiukkoja rakentiu useita ja pulkat suihkivat pitkin pihaan. Pientä jännitystä aiheuttivat puiden painavat oksat, jotka natisivat ja paukkuivat, osa jopa katkesi.Torstaina 23.11. retkeilimme Helilän leikkikentälle. Taas saimme katsella ympärillemme raskaan lumitaakan vuoksi.
Perjantaina 23.11. jatkoimme kädentöiden parissa.

viikon luontokuvana on ollut...............

.... valkohäntäpeura

Viikko 46

Maanantaina 13.11. ihmettelimme yhdessä Hillevin kanssa miksi ukkonen jyrisee.
Tiistaina 14.11.
vietettiin koko päiväkodin luontopäivää ja kävimme kirjastoautossa. Kävimme myös Alahovin kentällä purkamassa energiaa liikuntaleikkien avulla (seuraa johtajaa, maa-meri-ilma sekä kuka pelkää päiväkodin.....)

Keskiviikkona 15.11.vietetiin kielenkehityksen päivää pienryhmissä.
Torstaina 16.11. menimme metsään. Ajatuksena oli tehdä metsäjumppaa, mutta lasten juoksu sekä leikki vei aikaa ja oli innostavaa, niin päätimme antaa aikaa lasten omaehtoiselle toiminnalle.
Perjantaina 17.11. oli vuorossa kädentöiden päivä: Suomen liput tehtiin silkkipaperista rypistelemällä ja kynttilälyhdyt tehtiin päällystämällä lasipurkit serveteillä liima-vesiseoksen avulla. HUOM! Poltattehan vain led-tuikkuja näissä!

viikko 45

Maanantaina 6.11. ja tiistaina 7.11. tehtiin rästitöitä ja ulkoiltiin paljon. Suomi 100 asetelmaan laitettiin jo yhteensä 100 valkoista ja sinistä kiveä. Kepeistä tehtävä taideteos on vielä kesken.
Keskiviikkona 8.11. joukkomme suuntasi bussilla Helilään Kyminsuuhun katsomaan Tyttö ja huilunhaltija esitystäTorstaina 9.11. Minnan johdolla tehtiin laulupiirtämistä....
Perjantaina 10.11. Päivin kanssa poikajoukko kuunteli Antonio Vivaldin syksyä ja samalla maalattiin sormiväreillä syksyn värejä.

Viikon luontokuvana on ollut..........lepakko

ryhmämme sai lahjoituksena suuren kaverin, jota Roikaleeksi kutsutaan

Viikko 44

Maanantaina 30.10. Hillevi ihmetteli, kuinka sateenkaari mahtaa syntyä. Miten ne värit sinne taivaalle syntyvät?
Tiistaina 31.10. Opiskelijamme piti Alahovin leikkikentällä ohjatun tuokion, jossa osa pelaili jalkapalloa. Osa leikki leikkikentänpuolella Päivin kanssa.
Keskiviikkona 1.11. Vietimme luontopäivää koko päiväkodin voimin.
Torstaina 2.11. oli leikkipäivä.
Perjantaina 3.11. Raitakatti piti meille lauluhetken, jossa samalla piirrettiin sormikynällä kuvioita ilmaan.

Opiskelijamme suoritti näyttöviikkoa, joten Minna ja Ritva vaihtoivat viikoksi ryhmiä.....

VIIKKO 42

Maanantaina 16.10 sukelsimme taas kielenkehityksen ja S2 tuokioden ihmeelliseen maailmaan.
S2:ssa mietimme mitä meidän kasvoista löytyykään ja suujumppaa tuli tehtyä samalla.
Tiistaina 17.10. Koko päiväkoti vietti luontopäivää pienryhmissä.... näistä lisää myöhemmin julkaistavassa luontopäivä- kansion blogissa, valokuvia saattaa lasten omista kansioista löytyä.
Keskiviikkona 18.10. vietimme satu-päivää kävelemällä Karhulan kirjastoon, jossa meillä oli ikioma satutunti. Siellä luetuista kirjoista löytyy kuvat Alahovin pedanetin etusivulta. Kiitämme Anne Vilskaa mukavasta Satutunnista.
Torstaina 19.10. oli pienryhmätoimintaa, jossa osa lapsista pelaili jalkapalloa opiskelijan ohjauksessa.
Perjantaina 20.10. Katselimme Taikatiuku-esitystä
ja popsimme popcorneja.Päiväkoti sulkeutui klo 14 henkilökunnan työhyvinvointi-iltapäivän vuoksi.
Kiitos vanhemmille yhteistyöstä!

viikko 41

Maanantaina 9.10. kävimme sadetta uhmaten metsäretkellä. Metsässä keräsimme keppejä Suomi 100 teosta varten. Samalla saimme harjoitusta matemaattisiin taitoihin, kun laskimme keppejä kymmenen kepin kasoihin.

Tiistaina 10.10. kävimme kirjastoautossa vaihtamassa lainakirjat. Sen jälkeen siirryimme yhdessä Auringonkukkien kanssa metsäpolkua pitkin ylös metsään, jossa Jenna piti meille metsämuskarin.


Keskiviikkona 11.10. ja torstaina 12.10. maalasimme keppejä ja kiviä sinisiksi ja valkoisiksi sormiväreillä. Tulossa on Suomen juhlavuoden taidetta....

Perjantaina 13.10. keskityimme kielijumpan sekä S2 opetuksen pariin. Osa liikutteli kaloja pilleillä ja osa mietti keitä omaan perheeseen oikein kuuluikaan....


Työharjoittelija Tatjaana aloitti ryhmässämme.


ps.... me tehdään vähän salaisuuksiakin.... niistä joskus lisää, hys hys...

VIIKKO 40

Maanantaina 2.10. Kissankelloissa jumpattiin temppuradalla. Tämä oli lasten toiveita ja "tarkkakorvaiset" aikuiset toteuttivat lasten toiveen. Lähihoitajaopiskelija Fowsi aloitti ryhmässämme.
Tiistaina 3.10. vietettiin Luontopäivää. Ensimmäinen kierros on nyt käyty ja voitte myöhemmin luontopäivistä käydä lukemassa luontopäivän omalla sivulla ryhmien touhuista. Kuvagalleriakin päivittyy pikkuhiljaa....
Keskiviikkona 4.10. käytiin vierailulla Eskolan vanhainkodilla. Siellä meitä kovin odotettiin kylään. Vanhukset katselivat kun lapset maalasivat syksyn värejä Vivaldin syksyn soidessa taustalla. Muutamia laulujakin esitettiin, ja asukkaat ottivat osaa etenkin Jos sun lysti on-lauluun. Taidetaan mennä toisenkin kerran sinne vierailulle.
Torstaina 5.10. ja perjantaina 6.10. tehtiin keskeneräisiä töitä valmiiksi ja nautittiin leikeistä sekä ulkoilusta.

viikon luontokuva....
...orava

viikko 39

Maantaina Hillevi lähti runoretkelle sienimetsään....Tiistaina vietettiin koko päiväkodin luontopäivää
Keskiviikkona suuntasimme kohti Otavakotia, jossa meitä odotti joukko vanhuksia. Lauloimme heille muutamia lauluja. Olimme hyvin tervetulleita vieraita. Pillimehut ja suklaapiparit maistuivat kaikille.
Torstaina ja Perjantaina selailtiin vanhoja
lehtiä ja etsittiin niistä kuvia, jotka muistuttivat perheenjäseniä. Kuvat leikattiin irti ja liimattiin taloihin. Talot ovat nähtävillä eteisessä.
Perjantaina käytiin lisäksi ihmettelemässä sienien maailmaa. Tulipa vastaan muutama suuri "myyränkeko", joiden kokoa ihmeteltiin:" On sillä ollu kova työ." Dinosauruskin bongattiin matkan varrella....


viikko 38

Maanantaina vietimme luontopäivää koko päiväkodin voimin pienryhmissä. Näistä voitte lukea myöhemmin luontopäivien blogissa.
Tiistaina Hillevi ihmetteli: "Mistä sienet tulevat?"

Keskiviikkona osallistuimme 100 lasta torilla tapahtumaan Karhulan torilla.
Siellä lauloimme onnittelulaulun 100 vuotiaalle Suomelle sekä Vasulle, Suomi 100 laulun ja runon. Tilaisuuden lopuksi piirtelimme katuliiduilla. Kiitos myös mukana olleille äideille, jotka vapaapäivänä osallistuitte ja mahdollisitte lapsenne osallistumisen.

 • Torstaina ja perjantaina tehtiin sieniaskartelua sekä leikittiin ja ulkoiltiin.

  Viikon eläin on......

  ...... myyräViikko 37

Viikon aluksi tutustuimme Hiirulaisten perheen Hillevi Hiireen, joka kovin pohtii luonnon ihmeellisyyksiä.
Hillevi haluaa tietää paljon, ja siksipä lähtee seikkailuun, joka alkaa takapihalta....
Tervetuloa mukaan! Tiistaina joukkomme jakautui luontopäivän saloihin, näistä lisää voitte lukea päiväkodin Luontopäivä- kansiosta, johon lisäämme blogitekstiä aina jakson jälkeen. Lasten omia kuvia löytyy heidän omista kuvakansioistaan.
Keskiviikkona vuorossa oli pienryhmiä,joissa harjoiteltiin suomen kieltä tai luettiin satuja.
Torstaina yritimme lähteä retkelle puutarhalle, mutta ensin sotki sade suunnitelmat ja tulipa vielä ukkonenkin jyrisemään ja ajoi meidät kesken kivojen vesileikkien sisälle.


Viime ja tämän viikon luontokuvana on... hyttynen

Viikko 36

Tällä viikolla Kissankellot maanantaina lauloivat yhdessä Auringonkukkien kanssa:
* Lähtekäämme reissuun
* Lapaduu
* Juoksee metsähiiroset
* Jos sul lysti on
* Pieni tytön tylleröinen
* Kasvulaulu
* Voi hyvä tavaton
* Autolaulu
* Pii pii hiiret
* Latvuksessa pihlajan

Omassa ryhmässämme juhlimme syntymäpäiviä.

Tiistaina lähdimme reissuun Keskuskentälle hyppäämään pituutta ja juoksemaan kentää ympäri. Lasten toiveista kävimme myös Jokipuiston leikkikentällä sekä Jokipuistossa....

Keskiviikkona oli pienryhmien vuoro. Minnan kanssa osalla oli kielijumppaa ja Päivin ryhmäläiset harjoittelivat suomen kielen saloja.
Torstaina teimme palapelejä sekä muovailimme käärmeitä, etanoita yms.
Perjantaina soikin päiväkodin pihalla Kikattava kakkiainen levy, ja bileet olivat valmiit. halukkaila oli mahdollisuus tanssahdella.

Viikon aikana oli mahdollisuus leikkiin,piirtämiseen, rakenteluun. Pihamaalla sai touhuta ja pelailla omien mieltymyksien mukaisesti.
Ensi viikolla jatketaan touhuja.

Elokuun viimeisen viikon touhuja

Elokuun viimeisellä viikolla Kissankellot kävivät retkellä tutustumassa lähiympäristöön.

Matkalla kävimme Kymin kirkon viereisellä leikkikentällä ja samalla metsässä syömässä mustikoita..... lasten toiveista, menimme seuraavana päivänä keräämään mustikoita yhteiseen astiaan ja niistä tehtiin mustikkapiirakkaa, nams !


Torstaina halukkaat maalasivat sormiväreillä... maalausvälineinä olivat omat varpaat!
Voi sitä ihmetystä, miltä väri varpaissa tuntui; liukasta ja kylmää.
Perjantaina kuukausi ja vuodenaika vaihtui. Saimme vierailulle neljä tyttöä toisista varhaiskasvatuksen yksiköistä. Pientä silmäpeliä oli havaittavaissa.... päivä sujui leikin parissa.


Elokuun touhuja

Elokuu alkaa olla loppusuoralla. Aika on mennyt lomien jälkeen nopeasti toisiimme tutustuen.
Olemme kuunnelleet Antonio Vivaldin neljän vuodenajan kesääja samalla maalannut vesiväreillä musiikin mieleen tuovia värejä..... videota luvassa
Kissankelloilla on viikon luontokuva otettu käyttöön. Ensimmäisenä kuvana oli Heinäsirkka.

Tällä viikolla olemme ihmetelleet ampiaisen, mehiläisen ja kimalaisen kuvia.

Toriretkellä maistui lämmin posso ja samalla tutustuttiin Helilän leikkikenttään.

Muutoksia tulee vielä ryhmän rakenteeseen ja syyskuussa aloitamme touhut toden teolla.
Silloin alkaa Takapihalta seikkailu

Iloista syksyn odotusta toivotteleepi Päivi, Minna ja Marika

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä