Rauhalan koulu

Lukuvuosi 2019-2020

Hyvät Rauhalan koulun oppilaat ja vanhemmat!

Lukuvuosi 2019-2020 on jo hyvässä vauhdissa Rauhalan koulussa, jossa oppilaita on tänä lukuvuonna 278 sekä henkilökuntaa 30. Oppilasmäärän kasvuun on vaikuttanut musiikki- ja liikuntapainotteisen opetuksen toissijaisen koulupiirin oppilaiden määrän lisääntyminen sekä nykyisten 1. luokkalaisten ikäluokka. Oppilasmäärä jatkaa laskuaan valtakunnallisesti ja meillä se näkyy muutaman vuoden päässä.

 

Kouluverkkoselvitystä on laadittu 2017 alkaen ja keväällä se sai päätöksen, jonka mukaan Rauhalan ja Hakalan koulut yhdistetään. Hankesuunnitelma alkaa vuonna 2020, joten joustavuutta ja suvaitsevaisuutta tarvitaan vielä jatkossakin väistömoduuleissa ennen kuin päästään muuttamaan uuteen koulurakennukseen. 

 

Lukuvuoden aikana kehitämme koulussamme arviointimenetelmiä, kestävää kehitystä, vertaissovittelua ja tehostetaan kasvatuskeskustelukulttuuria. Emme kuitenkaan unohda hyviä toimintamalleja liikkuvan koulun tai positiivisen pedagogiikan osalta, jotka ovat osaltaan myös muuttaneet koulumme toimintakulttuuria myönteiseen suuntaan.

 

Syksy pitää sisällään teemapäiviä, joten tarkkailkaa Wilma -viestejä ja tutustukaa oppilaiden mukana jaettaviin tiedotteisiin. Olen myös pyrkinyt laittamaan tiedotteet harrastustoiminnasta kuin myös ajankohtaisista perheille suunnatuista tapahtumista Wilman tiedote osioon.

 

Muistetaan arjen aherruksen keskellä tukea toisiamme ja pidetään mielessä ystävällisyys, iloisuus, positiivisuus, erilaisuus, turvallisuus ja yhteisöllisyys. Nämä asiat takaavat, että oppiminen on mukavaa ja innostavaa. Toivotan teidät tervetulleiksi koulun tapahtumiin ja seuraamaan arkea käytännössä sekä aurinkoista ja lämmintä syksyn jatkoa.

 

 

Ville-Matti Hurskainen

Rauhalan koulun rehtori

Liitteet:

Lukuvuositiedote 2019-2020