≡ Navigointi

Puumalan koulu

Ajankohtaista koululta

Hyvät vanhemmat!

Uusi opetussuunnitelma on voimassa Kaustisella vuosiluokilla 1-6. Syksyn vanhempainilloissa kävimme yhdessä läpi sen painotuksia.

Alakouluissa toteutetaan tammi-helmikuun aikana uuden opetussuunnitelman mukainen oppilaan väliarviointi oppilaan, huoltajan ja opettajan yhteisenä arviointikeskusteluna. Arviointikeskustelun virikepohjat ovat jokaisen koulun kotisivulla myös tutkittavissa ennen keskustelua.

Ylläolevan vuoksi emme osallistu Opetushallituksen toivomaan Maailman suurimpaan vanhempainiltaan ensi viikolla 18.1. Siinä tavoitteena on innostaa vanhemmat mukaan koulumaailman muutokseen ja näyttää, mitä kaikkea suomalaisissa kouluissa tapahtuu uuden
opetussuunnitelman myötä. Siihen on tehty yhteinen materiaali eli kolme lyhyttä videota (yht. n 15 min). Ne ovat katsottavissa sivulla www.maailmansuurinvanhempainilta.fi [1]. Samoin sivuilta löytyy
tieto, miten verkossa voi osallistua asiaan liittyvään keskusteluun samana iltana.

Ottakaa yhteyttä oman lapsenne opettajaan, mikäli haluatte enemmän tietoa uudesta opetussuunnitelmasta ja sen arkitoteutuksesta koulussa. Palaamme asiaan monessa seuraavassa vanhempainillassa.

PUUMALAN KOULUN KAUKALO ON JÄÄDYTETTY JA LUISTELUKUNNOSSA, KÄYKÄÄHÄN TESTAAMASSA :)


Oppilasarviointi on muuttunut uuden opetussuunnitelman myötä. Tammikuussa/helmikuun alussa järjestetään arviointi- / osaamiskeskustelut, joissa on mukana vanhempi/ vanhemmat, opettaja ja oppilas ja tätä varten kotiin tulee myös lappu täytettäväksi ja mietittäväksi etukäteen. Lappu löytyy kotisivujemme sivupalkista, mikäli haluatte tutustua siihen etukäteen. Arviointikeskusteluaikoihin liittyen oma opettaja on yhteydessä koteihin heti vuodenvaihteen jälkeen.Kiitokset kaikille perheille, jotka autoitte vanhempainyhdistys Puuharemmiä toteuttamaan yhteismyyjäiset leipoen ja arpajaispalkintoja tuoden! Tuottoa oppilaiden toiminnan tukemiseksi tuli vajaat 400€.
Joulujuhlaamme vietetään Kaustisen kirkossa to 15.12 klo 18 alkaen. Huomioikaa ajan muuttuminen ( vanha ilmoitettu aika klo 19 ) päällekkäisyyksien vuoksi. Tervetuloa!


Urheiluseuramme KP-V:n seuran yleisurheilujaosto haastaa alakoulut jälleen mukaan marraskuiseen liikuntakampanjaan JUOKSE, JUMPPAA, HIKEÄ PUMPPAA! ajalla 1.11- 30.11.2016. Kouluilla kerätään päivittäin liikuntasuorituksia luokkakohtaiseen taulukkoon, ja ahkerin luokka palkitaan mitalein joulukuun alussa. Suoritusmerkinnän saa kotona/koulussa yhdestä vähintään puolen tunnin liikuntasuorituksesta, jossa ” pumpataan hikeä”, eli liikutaan aktiivisesti hyvällä sykkeellä hengästyen kävellen reippaasti/juosten/jumpaten tai muulla tavalla.

Muistattehan syysloman jälkeen heijastinliivin käytön!! Liivi puetaan kotona pysäkille lähdettäessä ja RIISUTAAN VASTA KOULULLA OMAN NAULAKON LUONA, EI SIIS LINJA-AUTOSSA TAI HETI SIELTÄ POISTUTTAESSA.

Tiistaina 11.10 vietämme oppilaiden ja isien yhteistä liikunta- ja luontoiltaa urheilukentän maastossa klo 18 alkaen. Viikolla 40 lähtee koteihin kutsut ilmoittautumislomakkeet koululle takaisin palautettaviksi.

Keskiviikkona 12.10 koulumme 4- luokkalaiset lähtevät Kansanopistolle 10-synttäreille :)

Vietämme syyslomaa viikolla 42.

Kiitos kaikille mukanaolleille osallistumisestanne koulumme toiminnalliseen vanhempainiltaan!


Ryhmäytymisaamupäivä to 1.9 sujui hienosti tiimien toimiessa yhteistyössä toisiaan kannustaen ja auttaen.


Musiikkilukion bändikonsertti 3-6 luokan oppilaille ke 31.8 oli miellyttävä ja mukaansatempaava kokemus sekä isoille että pienille.
Bändikonsertin inspiroimana toivottavasti meidänkin luokalta löytyy innokkkaita bändikerhoon osallistujia :)

Uusi lukuvuosi polkaistiin käyntiin hyvillä mielin. Isossa ystävyyden piirissä loimme ensimmäisenä koulupäivänä tsemppihuutojen saattelemana yhteishenkeä Keskuskoulun ja Puumalan koululaisten välille.

Koulukuljetukset jatkuvat tiistaista asti lukujärjestyksen mukaisesti. Tiistaisin klo 12.30 kuljetukset 1-4 luokalle, ja klo 15.05 luokille 5-6. Keskiviikkoisin kaikki oppilaat kuljetetaan klo 13.30 alkaen niin, että auto kiertää ensin Puumalantien kautta Kansanopiston suuntaan ja palaa sitten koululle hakemaan Känsälän, Nikulan, Salonkylän ja Viiperin oppilaat. Samoin toimitaan torstaisin ja perjantaisin klo 12.30. Maanantaisin 1-2 luokkalaiset kuljetetaan klo 12.30 ja 3-6 luokkalaiset klo 15.05 lähtevässä bussissa, joka kiertää Puumalantien reitin ensin ja jatkaa sitten Känsälän kautta Nikulaan ja siitä eteenpäin.