b) Onnistun työnhaussa

Työnhaku somessa

Käytä pelisilmää siihen, milloin toimivat perinteiset työnhaun menetelmät ja milloin taas sosiaalisesta mediasta on hyötyä.

social-networking-2187996__340.jpg
Linkedin: seuraa yrityksiä ja etsi avoimia työpaikkoja. Seuraamalla pysyt kärryillä mitä tapahtuu ja pystyt reagoimaan mahdollisiin piilotyöpaikkatarpeisiin. 

Twitter :
seuraa kiinnostavia yrityksiä ja rekrytoijia. Käytä fiksusti hashtagejä (mm. #rekry #somerekry #työpaikat #jobs #duunit #kesätyö #harjoittelu).

Facebook : Liity rohkeasti erilaisiin työnhakuryhmiin (Hae töitä ja verkostoidu). Huutele omalla seinälläsi olevasi työnhaussa!

Kaikissa työnhakuun käyttämissäsi some-kanavissa kannattaa käyttää samaa kuvaa, niin jäät helpommin mieleen.

Ole kiinnostunut, kerro vinkkejä, jätä jälkiä, jaa, kuulu, näy, seuraa, ota yhteyttä!
ireland-1985088__340.jpg
Blogi mahdollistaa myös osallistumisen (kommentoinnin ja sisällön jaon). Tee sisällöstä itsesi näköinen ja tuo sen avulla parhaita puoliasi esiin. Työnantaja saa kokonaiskuvan osaamisestasi ja kiinnostuksen kohteistasi.

Pinterest
voi olla visuaalinen työhakemus, jonka avulla kerrot mitä osaat, minkälainen työ kiinnostaa sinua ja missä haluat olla tulevaisuudessa. Seuraa yrityksiä, joissa haluaisit työskennellä.

Tee oma portfolio eli kokoa kuvia tai videoita, jotka kertovat sinusta ja taustasi. Tuo kokemuksiasi ja työtehtäviäsi esille. Pinterestissä saa myös käyttää huumoria.

Katso video (pitkä, mutta hyvä)