b) Onnistun työnhaussa

Työpaikkahaastattelu

Olet onnistunut ansioluettelon ja työpaikkahakemuksen teossa - olet valittu työpaikkahaastatteluun. Onnea!
giraffes-627031__340.jpg

Kun saat kutsun työhaastatteluun, laita aika ja paikka huolellisesti ylös. Jos tarvitaan kuittaus, ilmoita että tulet. Etsi tarvittavat dokumentit (todistukset, työtodistukset sekä muistiinpanovälineet) mukaan otettavaksesi. Mieti vielä siisti ja puhdas pukeutuminen. Varmista että osaat paikkaan, varaa aikaa. Ole ajoissa n. 10-15 min. ennen.

Mieti vastauksiasi ja mitä haluaisit itse kysyä työstä tai työpaikasta. Esittele itsesi myönteisesti, mutta älä liioittele tai valehtele. Älä myöskään aliarvioi itseäsi. Kun tulet haastattelutilaan, koputa, kättele ja katso silmiin. Puhu selkeästi.Työhaastattelun aikana kannattaa yrittää olla mahdollisimman rento ja luonnollinen. Kuitenkin reipas ja asiallinen. Näin antaa itsestään positiivisen kuvan. Tällä sivulla olevat videot kannattaa katsoa ja miettiä samalla, mitä omissa toimintamalleissa on parannettavaa.Saatat saada kutsun työpaikkahaastatteluun videohaastattelu-kutsuna. Katso vinkit tähän Duunitorilta.

Työhaastattelussa sinulle tulee vastaan myös tämä : "Kerro omin sanoin itsestäsi." Katso vinkit vastaukseesi.

Ja sitten työhaastattelun jälkeen...
Käy haastattelun jälkeen läpi sitä, mikä meni mielestäsi hyvin ja palauta mieleesi myös se, missä olisit voinut onnistua paremmin.
Voit haastattelun lopussa tai haastattelun jälkeen kysyä asiaa myös haastattelijaltasi. Kysy esimerkiksi sitä, kuinka sopivana henkilönä haastattelijasi näkee sinut haettavaan tehtävään.
Jos et saa paikkaa, kannattaa kysyä, miten voisit kehittää itseäsi. Näin saat arvokasta tietoa, jota voit hyödyntää vastaavia tehtäviä hakiessasi ja myös omien vahvuuksien ja kehittämistarpeidesi täsmentämisessä. Lisäksi saat kuvan siitä, mitkä asiat vaikuttavat rekrytointipäätöksiin kyseisessä tehtävässä ja organisaatiossa.