≡ Navigointi

Tieto- ja kirjastopalvelujen osaamisala -merkonomi

Tieto- ja kirjastopalvelujen koulutusohjelma tarjoaa hyvät valmiudet toimia sekä kirjastoalan että kulttuurialan tehtävissä.

tiki.jpg

Haapaveden Opiston tarjoamissa opinnoissa on huomioitu, että etenkin pienten kuntien kirjastojen tehtäviin kuuluu myös kulttuuripalvelujen tarjoamista ja kehittämistä.

Koulutuksen aikana opitaan toimimaan muun muassa asiakaspalvelutehtävissä, hankkimaan ja luetteloimaan aineistoa, tekemään tiedonhakuja, ohjaamaan asiakkaita tiedonhankinnassa, suunnittelemaan kulttuuritapahtumia sekä tekemään kotiseutu- ja museotyötä.

Opiskelu on käytännönläheistä

Työssäoppiminen yhdessä ammattiosaamisen näyttöjen kanssa on oleellinen osa opintoja. Käytännön työn kautta opiskelija pääsee tutustumaan useisiin erilaisiin alalla toimiviin organisaatioihin ja hyödyntämään hankkimiaan taitoja oppien koko ajan lisää. Työssäoppimisjaksot suoritetaan sekä kirjasto- että kulttuurialalla. Opiskeluaikana on mahdollista lähteä myös kansainväliseen vaihtoon.

Hakeminen

Erillishaku 31.5. asti
Tästä linkistä

Opintojen jälkeen

Opintojen jälkeiseen työllistymiseen vaikuttavat ennen kaikkea opiskelijan asenne ja osaaminen. Haapaveden Opistolta valmistuvat tieto- ja kirjastopalvelujen koulutusohjelman merkonomit voivat työskennellä esimerkiksi seuraavilla nimikkeillä kirjastoissa:

  • kirjastovirkailija
  • kirjastosihteeri
  • tietopalveluvirkailija
  • tietopalvelusihteeri
  • tietopalveluassistentti

Lisäksi valmistuneet merkonomit ovat työllistyneet erilaisiin kulttuuri- ja kirjastoalan hankkeisiin, kirjasto-ja kulttuuritoimien yhdistelmätoimiin sekä kotiseutuarkisto- ja museotyöhön.

Opinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.


Kaksoistutkinto

Lisätietoja asiasta saa aina ryhmän vuosikurssivastaavalta tai koulutuspäälliköiltä.Haapaveden Opiston ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoilla on mahdollisuus yhdistää opintoihin lukio-opintoja yhteistyössä Haapaveden lukion kanssa. Opiskelija voi suorittaa ns. kaksoistutkinnon eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinto vaatii vähintään äidinkielen ja kolmen muun aineet opiskelua ja niiden yo-tutkinnon suorittamista.Lisätietoja koulutuksesta:

rehtori Raija Näppä
puh. 040 868 2597
e-mail: raija.nappa(at)haapop.fi