Retket ja tapahtumat

Eläinretki ke 10.10.2018

Pohdimme alkusyksyllä, että olisi mukavaa tehdä retki katsomaan eläimiä. Siitä sitten lähti idea, että lähdemmekin vierailemaan Anitan kotipaikalle eläintenviikon aikana. 
Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja suunnittelemaan päivän ohjelmaa. Kohta huomasimmekin päivän jo tulleen ja linja-auto kuljetti retkelle lähtijät mutkaisen ja mäkisen reitin kautta Ruokomäkeen. 
Linja-auto, muokattu2.jpgMatka meni hyvin ja linja-autokin mahtui hyvin maalaistalon pihaan.

Ensimmäisenä kerrattiin hieman sääntöjä, kuinka kylässä ollaan ja kerrottiin päivän ohjelmasta. Myös koirat Iita ja Heta pääsivät haistelemaan vieraat, jolloin niiden ei enää tarvinnut vahtia pihalla liikkujia. 
Koirat, muokattu.png Iita ja Heta ottavat vieraat aina innokkaasti vastaan. 

Ensimmäiseksi jokaisen perheen yksi lapsi pääsi leipomaan kotiin vietäväksi ruisleivän Anitan äidin avustuksella. Lapset ovat ehtineet jo aiemminkin leipää maistamaan, ja on ollut aivan ihana huomata, kuinka lapset ovat siihen ihastuneet!
Leivät, muokattu.pngTässä kuvassa leivät ovat paistumassa.

Jokainen lapsi pääsi kokeilemaan halutessaan, miltä ponikärryjen kyyti tuntuu. Akseli-poni kyyditsi jokaista tasaisesti pienen lenkin ja sai kiitokseksi silityksiä. 
Hevonen, muokattu.jpgMyös Meikkeri-hevonen tuli tervehtimään vierailijoita. 

Kaneja, muokattu.pngKanit, muokattu.png
Pääsimme tutustumaan myös kanien elämään ja tarjoamaan niille porkkanoita sekä silityksiä. Ihasteltavaa oli kahdeksan viikon ikäisistä kääpiölupista aina yli 5kg painavaan ranskanluppaan. 

Lampaat, muokattu.png
Lampaat Pilkku ja Piste ottivat myös vierailijat kiinnostuneina vastaan, mutta porkkanat eivät tällä kertaa niille oikein maistuneet.
Vieralijat pääsivät keräämään myös kananmunia suoraan kanojen pesistä ja ihmettelemään kalkkunoiden ulkonäköä ja ääntä. Myös Miina- ja Lyyli-kissat saivat osansa silityksistä.

Kaiken touhuamisen jälkeen eväät maistuivatkin kaikille ja paluumatkalla linja-autossa moni ottikin pienet päiväunet. 

Jälkeenpäin on vaikuttanut siltä, että päivästä jäi kaikille mukavia muistoja! :)