Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa

Haluaisitko suorittaa opintoja, joita ei oman lukion kurssitarjonnasta löydy?

Kangasniemen lukiolaisilla on mahdollisuus valita kursseja yhteistyöoppilaitosten kurssitarjonnasta. Tämä tukee opiskelijaa silloin, jos lukion kurssia ei ole mahdollista järjestää omassa oppilaitoksessa mutta tarvitsisit sitä esimerkiksi ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisessa. Myös korkeakoulut voivat tarjota kursseja, joita lukiossa ei muuten pysty suorittamaan. Voit kysellä opinto-ohjaajalta apua jos joku kurssi sinua kiinnostaisi. Kursseista voi tietyin ehdoin saada omalle lukiolle kursseja hyväksiluetuksi, eli kerrytät näillä myös kurssikertymääsi sen lisäksi, että kehität itseäsi ja osaamistasi. Alla lista yhteistyökouluista ja ohjeita kurssien suorittamiselle.


Otavan Opiston nettilukio
Opiskelija voi valita Otavan Opiston kursseista lukiokursseja, joita ei Kangasniemen lukiossa ole tarjolla. Kurssien suorittamisesta on aina ensin juteltava opinto-ohjaajan kanssa, ja vasta yhteisen keskustelun jälkeen voi kurssille ilmoittautua. Kangasniemen lukio maksaa kurssimaksun opiskelijan puolesta. Tästä syystä ilmoittautuminen tehdään opon tai rehtorin kanssa keskustelemalla. Nettilukion kurssit opiskelija suorittaa itsenäisesti annettujen ohjeiden mukaisesti. Opiskelija saa kurssin aikana myös tukea nettilukion opettajilta ja ohjaajilta.


Mikkelin Avoin Ammattikorkeakoulu - Avoin MAMK
Kangasniemen lukiolaiset voivat suorittaa avoimen MAMKin kursseja kurssimaksutta. Alla olevista linkeistä löydät koulutuskalenterin ja kurssien suoritusohjeet. Huomaathan, että osa kursseista vaatii läsnäoloa Mikkelin koululla - ilmoittauduthan kurssille vain jos pystyt myös kontaktiopetukseen osallistumaan. Osa tunneista voi olla esimerkiksi iltaisin, jolloin lukion tunnit eivät mene AMK-kurssin kanssa päällekäin. Tarkistathan siis aikataulut ja onko kurssi nettikurssi vai sisältääkö se myös kontaktiopetusta. Jotkut kursseista, kuten anniskelupassi tai ensiapukurssi voivat olla hyödyksi myös kesätöitä hakiessa!

Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitoksen nettikurssit
Kiinnostaako tietotekniikka? Entä ohjelmointi? Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos tarjoaa myös lukiolaisille soveltuvia nettikursseja, joista on mahdollista saada kurssisuorituksia lukion kurssimäärään. Tarkista kurssit alla olevista linkeistä ja olethan yhteyksissä opoon tai vastuuopettaja Antti Kiuruun. Lukiolaiset tekevät kursseista yhden kurssin työmäärää vastaavan kokonaisuuden. Suoritusohjeet löydät Jyväskylän yliopiston nettisivuilta ja suoritustapa voidaan sopia Antin kanssa.

Mikkelin alueen yhdistelmäopinnot
Yhteistyössä Etelä-Savon ammattiopisto, Otavan Opisto, Suomen nuoriso-opisto ja muut toimijat, jotka tarjoavat myös Kangasniemen lukiolaisille mahdollisuuden valita kursseja heidän opintotarjonnastaan. KEVÄÄN 2016 KURSSEILLE ILMOITTAUTUMINEN 15.10.2015 MENNESSÄ. Linkissä lisää kursseista ja opintojen yhteyshenkilön Päivi Tyrväisen yhteystiedot. Voit olla yhteyksissä myös Salla-opoon jos sinulla on kysyttävää. Osa kursseista on nettikursseja, osa päivän kestäviä tiiviskursseja ja osa vaatii enemmän läsnäoloa, joten tarkistathan aikataulut ja muista sopia oman lukion opettajan kanssa, jos yhdistelmäopintojen takia joudut olemaan poissa.

Puulan seutuopisto
Kangasniemen lukiolaiset voivat opiskella Espanjan kursseja Puulan seutuopistolla.

Seutuopisto tarjoaa myös muita mielenkiintoisia kursseja, joilla voit kehittää itseäsi ja voit löytää itsellesi vaikka uuden harrastuksen ja harrastuskavereita.