Vuolijoki The Wall

Vuolijoen pilotti

wall12.jpg

THE WALL - pilottihanke Vuolijoen koulussa

Vuolijoen koulu osallistuu Kajaanin kaupungin TVT-hankkeeseen johon kuuluu digitaalisen materiaalin tekemistä ja uusien opetustapojen kokeilua. Lisäksi hanketta tukee Kajaanin kaupungin mentoritoiminta, jossa mentorit käyvät tukemassa opettajia TVT:n käytössä.

Vuolijoen on erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa kokeilua. Koulussa on käytössä 18 padia 4 kannettavaa tietokonetta, kaksi videokameraa sekä kaksi digitaalikameraa. Lisäksi tietokoneluokassa on 5 pöytäkonetta ja langaton verkko toimii koko koulussa.

Aikaisemmin Vuolijoella on toteutettu lukuvuonna 2014-15 e-materiaalin kokeilua BG-tunneilla viidennellä ja kuudennella luokalla. Käytössä on ollut Pedanet-ympäristö ja E-opin BG-kirja. Lukuvuoden aikana opettajat ovat hankkineet kokemusta valmistamalla omaa e-materiaalia ympäristöön ja muokkaamalla valmista e-kirjan sisältöä. Pedanet-ympäristöä on käytetty myös koulun kotisivuina ja tiedonvälitykseen kodin ja koulun välillä.

Pilotti ei ole pelkästään isompien oppilaiden projekti, vaan koko koulun yhteisöllinen oppimisprosessi. Alkuopetuksen ja 3.-4. luokkien oppilaat sekä ovat olleet mukana tekemässä ja saaneet opastusta laitteista ja toimintamalleja mentoreilta.

Opettaja-lehden juttu Vuolijoelta: Digiloikkaa