Vaajakosken yhtenäiskoulu

Vuoden 2017 Yrittäjyyden edistäjä –tunnustus perusopetuspalveluille

Vuoden 2017 Yrittäjyyden edistäjä –tunnustus perusopetuspalveluille

 Jyväskylän yrittäjät, Jyvässeudun yrittäjät ja Korpilahden yrittäjät ovat myöntäneet vuoden 2017 Yrittäjyyden edistäjä –tunnustuksen Jyväskylän perusopetuspalveluille. Perusopetukselle myönnetyn tunnustuksen, korpilahtelaisen Emalipuun yrittäjien Ulla Huttusen ja Arto Salmisen valmistama ja Yrittäjien logolla varustettu Emalipuu-lautasen, vastaanotti palvelujohtaja Ulla Törmälä kutsuvierastilaisuudessa kaupungintalolla 25.1.

 -Innostus yrittäjyyteen luodaan jo lapsena. Uudistunut opetussuunnitelma on vauhdittanut yrittäjyyden integroimista kiinteäksi osaksi perusopetuksesta. Jyväskylän kouluissa järjestetään muun muassa yrittäjäkahveja, yritysvierailuja ja oppilaat tuottavat erilaisia yrittäjyysprojekteja. Kaikki nämä luovat positiivista ja realistista kuvaa yrittäjyydestä ja sen mahdollisuuksista tulevaisuuden vaihtoehtona. Tunnustuksella halutaan kiittää erityisesti niitä opettajia, jotka tätä arvokasta työtä tekevät, perustelivat yrittäjäjärjestöt tämän vuoden valintaa.

 -Oli kunnia ottaa tämä tunnustus vastaan koulujen henkilökunnan puolesta. Koulumme tekevät hienoa työtä yrittäjyyden edistämiseksi ja yrittäjät ovat koulujen tärkeitä yhteistyökumppaneita. Tämä tunnustus osoittaa, että koulujen tekemää työtä arvostetaan ja se kannustaa kouluja jatkossakin tekemään yrittäjyyskasvatusta ja yhteistyötä yrittäjien kanssa, toteaa palvelujohtaja Ulla Törmälä.

 -Uusi opetussuunnitelma korostaa oppilaiden omaa toimijuutta, yrittelijäisyyttä ja osallistumista. Luovuuden ja kokeilemisen ilo on tärkeää. Yhdessä ympäröivän elinympäristön kanssa luodaan myönteinen asenne monimuotoiseen yrittäjyyteen, jatkaa palvelujohtaja Tuija Rasinen.

 Yrittäjyyden edistäjä -tunnustus myönnetään vuosittain yksityishenkilölle tai yhteisölle, joka on omassa työssään tai toiminnassaan merkittävästi edistänyt myönteisen yrittäjyysilmapiirin kehittymistä tai parantanut yrittäjien menestymisen mahdollisuuksia Jyväskylässä. Yrittäjyyden edistäjä -tunnustus on myönnetty vuodesta 2013 lähtien ja tunnustuksen saajan valitsevat Jyväskylän, Jyvässeudun ja Korpilahden yrittäjäyhdistykset. Vuoden 2016 tunnustuksen sai Jyväskylän kaupungin kaupunkisuunnittelun ja maankäytön erikoissuunnittelija Sarita Humppi. Muita tunnustuksen saaneita ovat yrittäjä Jaakko Selin, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen ja kaupungin hankintajohtaja Marjo Laine.

Lisätietoja:

palvelujohtaja Ulla Törmälä, perusopetus, puh. 64985

palvelujohtaja Tuija Rasinen, perusopetus, puh. 64984

 Lisätietoja Yrittäjyyden edistäjä -tunnustuksesta:

Maarit Venäläinen, puh. 040 737 9138

Päivi Leminen, puh. 040 578 5873

Seppo Turunen, puh. 0400 245 537

 Vaajakosken ja Vaajakummun yhtenäiskoulujen Yritysilta ja yrittäjyyskahvit ovat kehittämisideoita ja toimintaa, jotka mainitaan palkinnon perusteissa.