Pedagogiikka ja arviointi

Lautapelit liikunnaksi - vauhtia varhaiskasvatukseen!

Sisältö

  • Pelataan lautapeleistä kehitettyjä liikuntaversioita
  • Pelit matalan kynnyksenä apuna oppimisen toiminnallistamiseen ja lasten päivien liikunnallistamiseen sekä taukoliikunnan lisäämiseen (helppoa ottaa osaksi arkea)
  • keskustellaan pelaamisen jälkeen niiden eriyttämisestä eri toimintakyvyille ja ryhmille
  • Koulutukseen osallistuja saa videomuistiinpanot
Lisätietoa koulutuksen periaatteista:

Lautapelit liikunnaksi on liikkuvien lautapelien kokonaisuus, jossa hyödynnetään tuttujen lautapelien ideoita uudella tavalla ja uuden OPSin hengessä. Enää ei istuta pelilaudan äärellä tuoleilla istuen, vaan pelikokemus tapahtuu itse kokeillen, oppien ja ennen kaikkea liikkuen. Liikunnallisissa lautapeleissä on kyse yhdessä olemisesta, yhteistyön tekemisestä ja positiivishenkisestä ongelmanratkaisusta, ja pelien perimmäinen ajatus on kaikille avoimuus, eli se, että peleihin voisi osallistua kuka tahansa.

Lautapelit liikunnaksi esittelee, miten liikkumalla harjoitellaan sekä vuorovaikutustaitoja luonnollisissa ympäristöissä että koulun oppiaineiden sisältöjä toiminnallisin menetelmin. Koulutuksessa testataan liikkuvia lautapelejä, ja keskustellaan niiden soveltamisen sekä eriyttämisen mahdollisuuksista erilaisille, tukeakin tarvitseville, pelaajille.


Ajankohta
Koulu sopii ajankohdan kouluttajan kanssa.
Kesto
Sopimuksen mukaan: 1-2,5h
Paikka

Omalla päiväkodilla
Kouluttaja
Niko Leppä, Liikkuva koulu -hanketyöntekjä ja terveystiedon opettaja, Jyväskylän kaupunki
Kohderyhmä ja ryhmäkoko
Varhaiskasvatuksen ammattilaiset, opettajat ja muu toiminnasta vastaava henkilökunta. Koulutus voidaan toteuttaa joko aikuisten kesken tai mukana voi olla lapsiryhmä, jonka toimintaa aikuiset tarkkailevat/avustavat.
Hinta ja sijaisjärjestelyt
Koulutus osallistujille ilmainen
Lisätietoja koulutuksesta
Niko Leppä, p. 014 266 2681/ 050 466 8183, niko.leppa(at)jkl.fi