Pedagogiikka ja arviointi

Lautapelit liikunnaksi: toiminnallisuutta alakouluun, liikettä oppimiseen!

Sisältö

  • Pelataan lautapeleistä kehitettyjä liikuntaversioita
  • Pelit matalan kynnyksenä apuna oppimisen toiminnallistamiseen ja lasten päivien liikunnallistamiseen sekä taukoliikunnan lisäämiseen (helppoa ottaa osaksi arkea)
  • keskustellaan pelaamisen jälkeen niiden eriyttämisestä eri toimintakyvyille ja ryhmille
  • Koulutukseen osallistuja saa videomuistiinpanot
Lisätietoa koulutuksesta:

Lautapelit liikunnaksi on liikkuvien lautapelien kokonaisuus, jossa hyödynnetään tuttujen lautapelien ideoita uudella tavalla ja uuden OPSin hengessä. Enää ei istuta pelilaudan äärellä tuoleilla istuen, vaan pelikokemus tapahtuu itse kokeillen, oppien ja ennen kaikkea liikkuen. Liikunnallisissa lautapeleissä on kyse yhdessä olemisesta, yhteistyön tekemisestä ja positiivishenkisestä ongelmanratkaisusta, ja pelien perimmäinen ajatus on kaikille avoimuus, eli se, että peleihin voisi osallistua kuka tahansa.

Lautapelit liikunnaksi esittelee, miten liikkumalla harjoitellaan sekä vuorovaikutustaitoja luonnollisissa ympäristöissä että koulun oppiaineiden sisältöjä toiminnallisin menetelmin. Koulutuksessa testataan liikkuvia lautapelejä, ja keskustellaan niiden soveltamisen sekä eriyttämisen mahdollisuuksista erilaisille, tukeakin tarvitseville, pelaajille.


Ajankohta
Koulu sopii ajankohdan kouluttajan kanssa.
Kesto
Sopimuksen mukaan: 1-2,5h
Paikka

Omalla koululla
Kouluttaja
Niko Leppä, Liikkuva koulu -hanketyöntekijä ja terveystiedon opettaja, Jyväskylän kaupunki
Kohderyhmä ja ryhmäkoko
Alakoulun opettajat ja muu opetushenkilökunta. Koulutus voidaan toteuttaa joko aikuisten kesken tai mukana voi olla oppilasryhmä, jonka toimintaa aikuiset tarkkailevat/avustavat. Jos koulutuksessa opettajat, max. 35 henkilöä, jos oppilasryhmä, max. 25 henkilöä.
Hinta ja sijaisjärjestelyt
Koulutus osallistujille ilmainen. Koulutus tarkoitettu YS-ajalle.
Lisätietoja koulutuksesta
Niko Leppä, p. 014 266 2681/ 050 4668183, niko.leppa(at)jkl.fi