Hyvä tietää

Tervetuloa Mankolan koulun sivuille!

Mankolan koulu sijaitsee Mannilassa Tuomio- ja Palokkajärven kannaksella Jyväskylän kaupungissa. Mankolan koulu on yhtenäiskoulu (1-9 luokat), joka aloitti toimintansa 1.8.2013. Koulussa opiskelee noin 640 oppilasta. Henkilökuntaa koululla on n. 70.

Mankolan koulun tavoitteena on toimia niin, että koulussamme kasvaa itseensä luottavia, hyvinvoivia, monipuoliset opiskelutaidot hallitsevia lapsia ja nuoria, jotka tulevat toimeen muuttuvassa maailmassa erilaisten ihmisten kanssa ja pyrkivät vaikuttamaan yhteiskuntaan.

Mankolan sotilasvirkatilalle perustettu oppilaitosmiljöö on sekä rakennuksiltaan että puistoalueiltaan valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen rakennettu ympäristö. Vanhojen puisten tilarakennusten rinnalle vuonna 1932 rakennettu Keski-Suomen emäntäkoulun päärakennus on arkkitehti Jalmari Peltosen suunnittelema.

Toiminnan laajentuessa rakennettiin pihapiiriin vuonna 1966 uusi päärakennus, jonka suunnitteli arkkitehtitoimisto Juha Vikkula. Vuonna 1995 rakennettiin ammattikorkeakoululle lisää tilaa. Mankolan yhtenäiskoulun peruskoulukäyttöön suunnitteli arkkitehti Pekka Paavola. Peruskorjaus ja uudisrakennus valmistuivat helmikuussa 2013.