JYVÄSKYLÄN LUONTOKOULUN TIEDOTE elokuu 2021

JYVÄSKYLÄN LUONTOKOULUN TIEDOTE elokuu 2021

Hyvää loppukesää Jyväskylän luontokoulusta sinulle!

Luontokoulu jatkaa toimintaansa edellisvuosien malliin ja tarjoamme kouluille elo-syyskuussa koulujen kuudesluokkalaisille vesiturvallisuus- ja melonnanopetusta. Lisäksi kutsumme koulunne eppuluokat luontokoulun kummiluokaksi, joille opetamme kestävän kehityksen kasvatusta harjoitellen koulun ulkopuolista opiskelua kahden luontokoulupäiväretken muodossa.

Toivomme, että välität tämän viestin koulusi kuudensien luokkien sekä ensimmäisen luokan opettajille!

Kaunis kiitos!

 

Vesiturvallisuus ja melonnanohjaus syyslukukaudella 2021

Nyt elokuussa jatkamme vesiturvallisuus- ja melonnan opetustamme Jyväskylän kaupungin koulujen kuudesluokkalaisille. Valitettavasti emme pysty tarjoamaan palvelua ihan jokaiselle kuudesluokkalaiselle, joten nopeat syövät hitaat. Melonta-ajankohdan lyhyyden vuoksi olemme varanneet 40 (2-3 tuntista opetusaikaa) luontokoulun vesiturvallisuus- ja melontaoppiin!

Luontokoulun vesiturvallisuus- ja melontakoulutus käynnistyy viikolla 33 (alk.ma 16.8.).

Kuudennen luokan luokanvalvoja, tarkista melontakalenteristamme vapaat päivät ja ilmoittaudu nettisivujen kautta! Luontokouluopettajat kirjaavat ilmoittautumiset kalenteriin ilmoittautumisjärjestyksessä!

Ilmoittautuminen avautuu ke 11.8.2021 klo 07.00.

https://peda.net/jyvaskyla/luontokoulu/lvjm

 

Melonnanohjaus tapahtuu koulun lähivesillä, usein uimarantojen läheisyydessä. Aikaa vesiturvallisuus- ja melontakoulutukseen tulee varata noin 2 - 3h /luokka.

Luontokoulun palvelut myös melonnanohjaus ovat kouluille maksuttomia. Luontokoulu toimittaa luokanopettajalle melonnasta tiedotteen, jota voi tarvittaessa muokata.

 

Luontokoulu kutsuu kummiluokiksi kaupungin koulujen ykkösluokat!

Tarjoamme ykkösluokille mahdollisuuden tulla luontokoulun kummiluokaksi. Kummiluokkien määrä on tänä lukuvuonna 40 kummiluokkaa.

Kutsumme uudet kummiluokanopettajat koulutukseen Mankolan koululle, voit osallistua koulutukseen myös etäyhteyksin.

Kummiluokkaopettajakoulutus to 16.9.2021 klo 13.30 – 16.30!

Ilmoittautuminen avautuu to 13.8.2020 klo 06.30 alkaen https://peda.net/jyvaskyla/luontokoulu/kummiluokat

Koulutuksella voi korvata ½ VESO-koulutuspäivää, pyydä osallistumistodistus koulutuksen jälkeen.

Luontokoulu etsii melonnanohjaajia tuleville vuosille!

Liikkuva koulu-hankkeen puitteissa ostimme luontokoululle lisää inkkarikanootteja ja toisen kuljetustrailerin. Nyt luontokoulu pystyy lainaamaan yhtä kanoottitraileria kouluille koulujen omaan liikunnan- ja retkeilynopetukseen. Melonnan opetukseen edellytämme melonnanohjaajan koulutuksen saanutta ohjaajaa, joka ottaa vastuun opetuksen ja kaluston asianmukaisesta hoitamisesta. Luontokoulun melonnanohjaajakoulutus alkaa, kun saamme varattua kouluttajan, ja mikäli sinulla on aiempaa kokemusta melonnasta ja olet kiinnostunut kouluttautumaan melonnanohjaajaksi tai melonnanapulaisohjaajaksi, tervetuloa mukaan Jyväskylän melovien opettajien joukkoon!

Luontokoulun melontakoulutus ti 31.8.2021 klo 13.30 – 16.30

Ilmoittautuminen SAPISSA pe 27.8.2021 klo 12:00 mennessä

Bonuksena koulutukseen lähtijät saavat lainausoikeuden luontokoulun melontavarusteisiin, ammattitaidon ylläpitämiseksi myös kesäaikana.

 

Luontokoulu lainaa välineistöään kouluille

Luontokoulu on hankkinut vuosien varrella tutkimus- ja retkeilyvälineistöä koulujen käyttöön. Välineistön lainaaminen on maksutonta. Välineistöä säilytetään pääsääntöisesti Mankolan koululla, Saarijärventie 21. Lainattaessa välineistö on pääsääntöisesti noudettava itse Mankolan koululta ja palautettava se sinne. Logistiikan osuessa kohdalleen saatamme toimittaa tavarat suoraan koululle. Välineistön lanaaja on vastuussa lainatuista välineistöstä.

Luontokoulun välineistöön voi tutustua kotisivuillamme ja tiedustelut välineiden lainaamisesta voi laittaa sähköpostilla kysellen.

Luontokoulun varastosta löytyy 18 paria retkiluistimia ja11 paria, luistimiin sopivia luistelumonoja! Lisäksi varastossamme on noin 50 paria lumikenkiä, pilkkikalastusvälineistöä ja kairoja sekä retkikeittimiä! Toivottavasti saamme välineistön ahkeraan käyttöön tulevana lukuvuonna. https://peda.net/jyvaskyla/luontokoulu/lv

 

 

Loppukesän terveisin luontokouluopettajat Kimi, Tanja ja Kimmo

JYVÄSKYLÄN LUONTOKOULUN TIEDOTTAA

TIEDOTE elokuu 2019

kouluille

JYVÄSKYLÄN LUONTOKOULU TIEDOTTAA

 

Vesiturvallisuus ja melonnanohjaus syyslukukaudella 2019

Luontokoulu on tarjonnut vesiturvallisuus- ja melonnan alkeiskoulutusta vuosina 2002 – 2019 noin 20 000 Jyväskylän lähialueen oppilaalle. Nyt elokuussa jatkamme vesiturvallisuus- ja melonnan opetustamme Jyväskylän kaupungin koulujen kuudesluokkalaisille. Valitettavasti emme pysty tarjoamaan palvelua ihan jokaiselle kuudesluokkalaiselle, joten nopeat syövät hitaat. Melonta-ajankohdan lyhyyden ja viime vuodesta pienentyneiden henkilöresurssien vuoksi olemme varanneet 44 (2-3 tuntista opetusaikaa) luontokoulun vesiturvallisuus- ja melontaoppiin!

Luontokoulun vesiturvallisuus- ja melontakoulutus käynnistyy viikolla 33 (alk.ma 12.8.).

Kuudennen luokan luokanvalvoja, tarkista melontakalenteristamme vapaa melonta-aika ja ilmoittaudu nettisivujen kautta! Jokainen luokka pitää ilmoittaa erikseen, mutta kolleega voi tarvittaessa ilmoittaa rinnakkaisluokan melontakoulutukseen! Päivitämme kalenteriamme mahdollisimman uutterasti, mutta varaukset teemme varausjärjestyksessä, ellei meille tule selkeitä logistisia perusteita toimia toisin. Eli nopeimmat luokat saavat haluamiaan aikoja. Ilmoittautuminen avautuu to 8.8.2019 klo 07.00.

https://peda.net/jyvaskyla/luontokoulu/lvjm

 

Melonnanohjaus tapahtuu koulun lähivesillä, usein uimarantojen läheisyydessä. Aikaa vesiturvallisuus- ja melontakoulutukseen tulee varata noin 2 - 3h /luokka.

Luontokoulun melontapäivään kuuluu luontokouluopettaja Kimmo Koittolan ohjauksella vesitutkimusta sekä vesiturvallisuuskoulutusta ja luontokouluopettaja Kim Suomalaisen ohjauksella melonnan alkeiskoulutusta inkkarikanooteilla. Opiskelemme puolen luokan ryhmissä noin 10-15 oppilasta kerrallaan. Ryhmistä toinen on melomassa järvellä ja toinen ryhmä on vesiturvallisuusopetuksessa läheisellä rannalla. Luokanvalvoja huolehtii oppilaiden turvallisesta siirtymisestä koululta vesiturvallisuus- ja melonnanopetuskohteeseen joko kävellen tai polkupyörillä. Opetuskohteet ovat useimmiten koulun läheisillä uimarannoilla, jotka ovat noin kilometrin säteellä koulusta.

Luontokoulun palvelut myös melonnanohjaus ovat kouluille maksuttomia ja opetuksesta vastaavat luontokouluopettaja Kim Suomalainen, melonta (Suomen melontaliiton kouluttama melonnanohjaaja) ja luontokouluopettaja Kimmo Koittola, vesiturvallisuus- ja vesitutkimukset.

Luontokoulu toimittaa luokanopettajalle melonnasta tiedotteen, jota voi tarvittaessa muokata.

 

Luontokoulu kutsuu kummiluokiksi kaupungin koulujen ykkösluokat!

Tarjoamme ykkösluokille mahdollisuuden tulla luontokoulun kummiluokaksi. Uskomme koulutiensä aloittavien 7-vuotiaiden olevan kehityksessään juuri siinä vaiheessa, jossa oppilaan luontosuhde kehittyy voimakkaimmin. Luontokoulun opettajien lisääntyneiden tehtävien ja henkilöstöresurssien tilapäisen kutistumisen vuoksi, emme pysty tarjoamaan palvelua läheskään kaikille Jyväskylän kaupungin koulujen eppuluokkalaiselle. Joten kummiluokkien määrä olemme pudottaneet 42 kummiluokkaan.

Kutsumme uudet kummiluokanopettajat koulutukseen Keski-Suomen luontomuseolle, jossa samalla esittelemme kulttuuri-OPS:aan kuuluvan eppuluokkien retkikokonaisuuden. Koulutuksella voi korvata ½ VESO tai 4h KiKy-koulutustuntia. Ilmoittautuminen kummiopettajaksi alkaa to 8.8.2019 klo 12.10 alkaen! Luontokoulun kotisivujen kautta! Samalla toivomme, että ilmoitat toiveesi ensimmäisen retken ajankohdan ja mahdollisesti myös teeman osalta. Toisen retken ajankohdat jaamme kummiluokkakoulutuksessa sekä sen jälkeen vapaiden aikojen osalta sähköpostiviesteillä! Kummiluokillemme tarjoamme valmistelutunnin sekä kaksi erillistä retkipäivää siten, että toinen retki on sulanmaan aikaan ja toinen retki on talvinen lumiaikaretki!

Koska suosituimmat retkiajankohtamme ovat olleet joulukuun ja toukokuun retket, aloitamme joulu- ja toukokuun retket varauksille vasta kummiopettajakoulutuksessa ja sen jälkeen.

Kummiluokkaopettajakoulutus to 19.9.2018 klo 13.30 – 16.30!

Ilmoittautuminen avoinna https://peda.net/jyvaskyla/luontokoulu/kummiluokat

 

Luontokoulu etsii tulevia melonnanohjaajia tuleville vuosille!

Liikkuva koulu-hankkeen puitteissa ostimme jo edellisenä kesänä luontokoululle lisää inkkarikanootteja ja toisen kuljetustrailerin. Nyt luontokoulu pystyy lainaamaan yhtä kanoottitraileria kouluille koulujen omaan liikunnan- ja retkeilynopetukseen. Melonnan opetukseen edellytämme melonnanohjaajan koulutuksen saanutta ohjaajaa, joka ottaa vastuun opetuksen ja kaluston asianmukaisesta hoitamisesta. Luontokoulun melonnanohjaajakoulutus alkaa elo-syyskuun aikana, ja mikäli sinulla on aiempaa kokemusta melonnasta ja olet kiinnostunut kouluttautumaan melonnanohjaajaksi tai melonnanapulaisohjaajaksi, tervetuloa mukaan Jyväskylän melovien opettajien joukkoon!

Bonuksena koulutukseen lähtijät saavat lainausoikeuden luontokoulun melontavarusteisiin, ammattitaidon ylläpitämiseksi myös kesäaikana.

 

Luontokoulu lainaa myös välineistöään kouluille

Luontokoulu on hankkinut vuosien varrella tutkimus- ja retkeilyvälineistöä koulujen käyttöön. Välineistön lainaaminen on maksutonta. Välineistöä säilytetään pääsääntöisesti Mankolan koululla, Saarijärventie 21. Lainattaessa välineistö on pääsääntöisesti noudettava itse Mankolan koululta ja palautettava se sinne. Logistiikan osuessa kohdalleen saatamme toimittaa tavarat suoraan koululle. Välineistön lanaaja on vastuussa lainatuista välineistöstä.

Luontokoulun välineistöön voi tutustua kotisivuillamme ja tiedustelut välineiden lainaamisesta voi tehdä kotisivujemme kautta.

Luontokoulun varastosta löytyy 18 paria retkiluistimia ja11 paria, luistimiin sopivia luistelumonoja! Lisäksi varastossamme on noin 50 paria lumikenkiä, pilkkikalastusvälineistöä ja kairoja sekä retkikeittimiä! Toivottavasti saamme välineistön ahkeraan käyttöön tulevana lukuvuonna. https://peda.net/jyvaskyla/luontokoulu/lv

 

 

Luontokoulu päivittää opetuksen ja kasvatuksen ympäristökäsikirjaa

Luontokouluopettajat ovat mukana toimikunnassa, joka ajantasaistaa koulujen ja päiväkotien ympäristökäsikirjaa. Samalla toimimme ympäristöasioiden tiedottajina tulevana lukuvuotena. Tulemme syksyn aikana tarkistamaan, että jokaiselta koululta ja päiväkodilta löytyy ympäristövastuuhenkilö, jonka tehtävä on tiedottaa ja edistää ympäristöasioita työpaikalla.

 

Loppukesän terveisin luontokouluopettajat Kimi ja Kimmo

P.S. Käy katsomassa luontokoulumme nettisivut: https://peda.net/jyvaskyla/luontokoulu

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä