Yhteisöllisyys

Yhteinen työ talossa päivisin (kesken)

Päiväkotikoulun henkilökunta on yhteisö, joka suunnittelee, tekee työtään ja arvioi sitä yhdessä. Henkilökunnanssa on työntekijöitä, joiden osaamisen hyödyntäminen mahdollistaa resurssiviisaan toiminnan. Esimerkiksi koulunkäynnin ohjaaja voi toimia joustavasti niin koulun puolella ohjaustyössä kuin päiväkodin lastenohjaajan työtehtävässä. Lisäksi hän hoitaa osatyönä joitain vahtimestarityön osa-alueita. Myös opettajistossa on kaksospäteviä, jotka voivat toimia niin lastentarhanopettajina kuin luokanopettajinakin.

Yhteisöllisyys ja vertaisoppiminen vahvistuu yhteisissä kohtaamisissa koko talon henkilökuntatiloissa. Suunnitttelutyötä tiimit tekevät työtiloissa, joita tarvitaan myös yksilölliseen työskentelyyn. Tiimisuunnittelu on työmuotona arjessa merkittävä. Koko talon henkilökunnan kokouksia pidettään tarpeeksi suuressa tilassa esim.ruokasalissa.

Toiminta talossa iltaisin

Talossa on yhteisiä tiloja, joissa voisi olla aamupäivällä perhekahvilatoimintaa, iltapäivällä ja illalla nuorisotoimintaa sekä asukkaiden harrastustoimintaa. Kirjastotila muodostaa merkitävän yhteistoimintatilan aamusta iltaan.

Talon tiloja vuokrataan iltaisin ja viikonloppuisin myös yrityksille harrastustoiminnan harjoittamiseen, seminaareihin, juhliin, koulutuksiin jne.

Toimintojen koordinointi voisi hoitua aulapalveluissa, josta päivisin tavoittaa vahtimestarin ja iltaisin iltaisännän/emännän.