Hyvä tietää

KORTEPOHJAN KOULU

Kortepohjan koulu on 1.-6.luokkien perusopetusta antava koulu, jossa opiskelee 305 oppilasta lukuvuonna 2019-2020. Koulussa on 12 yleisopetuksen luokkaa, 3 englanninkielisen opetuksen luokkaa (1-2EKL, 3-4EKL, 5-6EKL), yksi valmistavan opetuksen ryhmä (vary) ja erityisopetuksen pienryhmä.
Henkilökuntaa koulussa työskentelee seuraavasti: 16 luokanopettajaa, kolme erityisopettajaa, kolme tuntiopettaja,  kolme kiertävää kieltenopettajaa, kaksi kiertävää uskonnon opettajaa, kuusi koulunkäynnin ohjaajaa, koulunkäyntiavustaja-kouluttautuja ja kolme koulunkäyntiavustajaharjoittelijaa sekä koulusihteeri ja rehtori.

Bengt Lundsten suunnitteli Kortepohjaan rivitaloalueen 1960-luvulla, joka kuuluu DOCOMOMO-järjestön hyväksymään suomalaisen modernin arkkitehtuurin merkkiteosvalikoimaan ja on valtakunnallisesti arvokasta rakennettua kulttuuriympäristöä. Alueen hallitseva piirre on värikkäät puujulkisivut. 
Kortepohjan koulun on suunnitellut apulaiskaupunginarkkitehti Jukka Kolehmainen 1969. Koulu rakennettiin osissa 13 vuoden aikana. Koulu aloitti toimintansa 1970 ja viimeinen osa valmistui vuonna 1983.