Lehdistötiedote 3.6.2019: Kielisuihkutuksen 10. vuosi Jyväskylässä käynnistyy Kesä-Jälkkärissä

Kielisuihkutuksen 10. vuosi Jyväskylässä käynnistyy Kesä-Jälkkärissä 

Jyväskylälaiset lapset ovat oppineet vieraita kieliä 10-vuoden ajan lyhyiden vieraalla kielellä pidettyjen leikki- tai arkisten askareiden tuokioiden yhteydessä eli tuttavallisemmin kielisuihkutuksessa. Kielisuihkutuksen juhlavuoden käynnistyy Kesäjälkkärissä 3.6.-14.6., kun Gradian Lyseon lukion abit kielisuihkuttavat alakouluikäisiä Puistokadun päiväkotikoulun ja Kilpisen yhtenäiskoulun Kesä- Jälkkärissä ruotsin ja saksan kielellä. 

Kielisuihkutus käynnistyi Jyväskylässä kesällä 2010, jolloin kielten aineenopettajaksi opiskelleet tutustuttivat Tammirinteen kesäjälkkäriläisiä vieraiden kielien saloihin. Kielisuihkutus on tämän jälkeen laajentunut esiopetusryhmiin ja kirjattu yhdeksi Jyväskylän kaupungin esiopetuksen paikalliseksi painopisteeksi. 

-Tänä vuonna kielisuihkutusta haluttiin kehittää vielä lisää. Gradian Lyseon kielten kesäkurssilla lukiolaiset kielisuihkuttavat Kesä-Jälkkäriin osallistuvia lapsia ruotsin ja saksan kielellä. Samalla abit saavat yhden lukiokurssin, työkokemusta lasten kanssa ja erityisesti kieltenkäyttötilanteen ruotsin ja saksan kielillä.  Kesäopintojen suorittaminen perusopetuksen puolella on uusi avaus Jyväskylän kaupungin ja Gradia Jyväskylän yhteistyössä, kertoo palvelupäällikkö Pia Bärlund. 

Kielisuihkutus on osa Opetushallituksen kaksikielisen perusopetuksen laajentaminen -hanketta. https://peda.net/jyvaskyla/kielisuihkutus 

Lisätietoja: 
suunnittelija Tella Vuolle-Oranen, perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri, puh. 014 266 4036 
palvelupäällikkö Pia Bärlund, kieli- ja kulttuuriryhmien opetus, puh. 014 266 4889 
koordinaattori Taru Kemiläinen, Jyväskylän perusopetuksen kielisuihkutuskasvatus, puh. 014 266 7240