Kehittäjäkoulut

Kehittäjäkoulut

Halssilan koulu
Keltinmäen koulu
Kuokkalan yhtenäiskoulu
Mankolan yhtenäiskoulu
- Saarenmaan koulu
Puistokadun päiväkotikoulu
Säynätsalon yhtenäiskoulu
- Lehtisaari
- Säynätsalon päiväkoti-koulu
- Muuratsalon päiväkoti-koulu
Tikkakosken yhtenäiskoulu

Huhtasuon yhtenäiskoulu
YPR-luokat (oppilaslaitteet edellä)

Langattomat verkot

Linkitä tähän koulusi langattoman verkon kehittämissuunnitelma

Mankolan yhtenäiskoulu:
Tilanne suhteellisen kattava. Muutamia luokkia katvealueella. Uusia reitittimiä tarvitaan vielä pari kappaletta. Vanhojen mallien päivittäminen uudempiin ja tehokkaampiin mahdollisimman pian.

Puistokadun päiväkotikoulu, suunnitelma
Testaus menossa...
- Vanha puoli toimii ok.
- Uutta puolta testataan vielä.

Keltinmäen koulu:
Tilanne suhteellisen hyvä.

Kuokkalan yhtenäiskoulu
Tilanne on suhteellisen hyvä Pohjanlampi-rakennuksessa. Kuokkala-rakennuksessa on katvealuita tärkeillä opiskelualueilla. Rakennuksessa langattoman verkon toteuttaminen on varsin haastavaa. Tilanne tietohallinnon tiedossa ja parannukset menossa.

Halssilan koulu
'Kuuluvuus' ok, mutta tehot ei riitä .

AV-kartoitukset ja suunnitelmat

Linkitä tähän koulusi AV-suunnitelma

Mankolan yhtenäiskoulu:

Laitteet ajantasaiset ja suhteellisen toimivat. Tulevaisuudessa varauduttava laitteistojen korjaukseen, etenkin projektoreiden lamppujen osalta. Langattoman kuvansiirron mahdollisuudet tulee ottaa käyttöön.

Kuokkalan yhtenäiskoulu

Halssilan koulu

Viimeisin tilanne Halssilassa: 2 kpl videotykkejä rikki (27.10.2016)

Dataprojektorit ovat mallia Acer P1265 ja P1266. Lisäksi luokissa on 4 kpl Sanyo- merkkisiä dataprojektoreita. Joista 3 kpl rikki (vko 21).

Luokkatilamme ikkunat ovat etelään, joten valoteho ei riitä. Acerit ovat noin 10v. vanhoja. Olemme hankkineet suurimman osan koulumme tykeistä koulun omalla rahalla aikanaan.

Dokumenttikamerat ovat vuosimallia 2005-2007 ?

Lehtisaari

Puutelistaa Jarkolle.docx
Jarkolle yhteenvetoa 2.xlsx

Huhtasuon yhtenäiskoulu, yleisopetus

Laitteisto uutta ja kohtuullisen hyvin toimivaa. Vielä takuu voimassa, mutta yhteinen huoltokanava tullee olemaan tarpeellijen (tykkien lamput ym.). Langattomien lähettimien kapasiteetti ei riitä. Tarvitsemme muutaman uuden purkin katvealueille ja nykyisten purkkien kapasiteetti (jos yksi ottaa vain 25 laitetta kerrallaan) saattaa osoittautua vajaaksi syksllä, kun oppilaiden henkilökohtaiset laitteet otetaan koko volyymissä käyttöön.
Edit 10.10.17 Laitteisto uutta ja kohtuullisen hyvin toimivaa. Takuu umpeutuu tällä viikolla, joten toimiva huoltokanava tulee tarpeeseen. Purkkeja uusittu ja vaihdettu isompiin. Vielä katvetta, voi olla, että johtuu muutamasta pienestä purkista, jotka tullaan vaihtamaan isompiin (150 laitetta).


Puistokadun päiväkotikoulu, suunnitelma

Tikkakosken yhtenäiskoulu

Dataprojektoreita uusittiin kesän aikana sekä Tikkakosken koulussa että Luonetjärven koulussa. AppleTV:itä asennettu myös, samoin ohjelmia dokumenttikameran käytön helpottamiseksi. Langattoman verkon kattavuutta lisätty ja tällä hetkellä toiminta ok. Toki laitemäärä ei ole vielä merkittävän iso.


Ohjelmoinnin opiskelu

Tähän kehittäjäkoulujen yhteinen hankintasuunnitelma ohjelmoinnin opiskeluun tarvittavista laitteista ja ohjelmistoista.

Mankolan yhtenäiskoulun alustavat ehdotukset:

Scratch ohjelmointi-ympäristö.
Alakouluikäisten ohjelmoitava lelu 4 kpl (esim. nalle, ampiainen tms.)
Ohjelmoitavia LEGO-mindstorm sarjoja EV3 4 kpl.
3D tulostin.

Kuokkalan yhtenäiskoulun ehdotus
1-2-luokilla ScratchJR tai vastaava (ei kustannuksia)
3-6-luokilla Scratch tai vastaava ( ei kustannuksia)
Ohjelmoitavia LEGO-mindstorm sarjoja 10 kpl + 1 x ohjelmalisenssi (koulukohtainen), jotta yksi luokka pääsee työskentelemään kerralla. Sarja voisi jatkossa olla alueen koulujen yhteiskäytössä. Toimimme mielellään sarjan kotikouluna (lainaus, opastus, ohjaus). Huom! LEGO-työskentely vaatii kymmenen läppäriä tai muuta konetta ohjelmointikoneeksi.
7-9 Esimerkiksi App Inventor. Vaatii Google-tilit. Hyödynnetään LEGO-robotteja. Ohjelmoinnin erilaiset oppimisympäristöt esim. Codecademy, Visual Studio. Tarvitsemme jatkossa yhden verkolevyaseman ohjelmoinnin opetuksen tarpeisiin.
Lisäksi: 3d-tulostimia 1-2 kappaletta (tukee teknistä työtä ja tietotekniikan ja kuvataiteen 3D-mallintamista esim. Blender-ohjelmalla).

Puistokadun päiväkotikoulun ehdotus:
1-2-luokilla ScratchJR
3-6-luokilla Scratch
Alakouluikäisten ohjelmoitava lelu 4 kpl (esim. beebot, nalle tms.)
Ohjelmoitavia LEGO-mindstorm sarjoja EV3 4 kpl
3D tulostin

Halssilan koulu

Scratch Jr (ei kustannuksia)
Scratch
Kodu (ei kustannuksia)
Mindcraft Edu- kiinnostaa, selvityksessä, mitä kustantaa...
Lego- mindstorm EV3 sarjoja 10 kpl...Kuokkalan suunnitelmaa kompaten. (Läppäri tarve liittyy myös tähän)

Keltinmäen koulu
Scratch ohjelmointi-ympäristö.
Alakouluikäisten ohjelmoitava lelu 4 kpl (esim. nalle, ampiainen tms.)
Ohjelmoitavia LEGO-mindstorm sarjoja EV3 4 kpl.
3D tulostin.

Huhtasuon yhtenäiskoulu
1.-2. luokat: Algoritmeja: ohjeita suullisesti, kirjallisesti, ScratchJr
3.-6. luokat: ScratchJr, Scratch, Lego -mindstorm
7.-9. luokat: Alaluokilta tuttu Scratch-ympäristö kulkee mukana yläluokillakin. Uudessa Opsissa ohjelmointi on osana matematiikkaa. Ehdotamme, että aluksi harjoitellaan algoritmeja geogebralla mm. tasokuvioiden testaus - onko suunnikas jne. (esimerkkejä löytyy esim. Jussi Kytömäki, ITK2016). Jyväskylän TVT-ops velvoittaa peruskoululaisen myös tutustumaan varsinaiseen ohjelmointikieleen. Tähän ehdotamme kustannustehokkaasti JavaScrip -komentosarjakieltä, joka muistuttaa rakenteeltaan Javaa ja C++:aa. Tämän voisi yhdistää esim. todennäköisyyslaskentaan, geometriaan, superlaskin,...
Lego -mindstorm (7. luokalla + myöhemmin)

Säynätsalon yhtenäiskoulu
1. - 3. -luokat (Muuratsalon koulu, Säynätsalon koulu): Scratch Jr
4. - 9. -luokat (Lehtisaaren koulu):
Scratch Jr, Scratch ja Lego Mindstorms (12 kpl + läppärit 12 kpl), GeoGebra, 3D-tulostin + läppäri (sovelluksena esim. Tinkercad), jokin ennalta nimeämätön ohjelmointiympäristö (tai useita) tietokoneluokkaan (24 pöytäkonetta)
- Helpottaisi muuten, jos kaikilla kouluilla käytettäisiin yläkouluikäisille ainakin yhtä samaa ohjelmointiympäristöä, jolloin joka koulusta voisi keskitetysti vähintään yksi opettaja osallistua ao. ympäristön koulutukseen (joka tietenkin järjestettäisiin Jyväskylässä päiväsaikaan ja hyvissä ajoin ennen syksyä 2017)