Opettajankoulutuksen kouluyhteistyö / kevät 2020

Hei, tervetuloa Jyväskylän yliopiston OKL:n ja kasvatustieteiden laitoksen kouluyhteistyön sivulle!

Poikkeusoloissa haluamme tarjota apuamme kouluille ja opettajille. Yhteistyössä voimme tarjota lisätukea oppilaiden etäopiskeluun. Meillä on tarjota apua ja ideoita

  • oppilaiden oppimisen tukemiseen yksilöllisesti tai pienissä ryhmissä, esim. oppimistehtävien teossa ohjaaminen ja auttaminen läksykerhotyyppisesti
  • oppilaiden opiskelutaitojen harjoitteluun
  • eri oppiaineiden kirjallisten tehtävien kommentointiin ja palautteenantoon
  • tarpeen mukaan opettajien etäopetuksen tukemiseen

Kaikki tämä siis verkkovälitteisesti. Tämän sivuston kautta opettajat ja opettajaopiskelijat voivat kohdata ja löytää toisensa.

Opettajaopiskelija, jos sinua kiinnostaa olla mukana tässä toiminnassa ja tehdä meneillään olevia tai tulevia opintojaksoja tai suorittaa vaikkapa roikkumaan jääneitä opintojaksoja, ole yhteydessä opintojakson opettajaan. Tällä sivulla näet joitakin opintojaksoja, joita voit hyödyntää, mutta myös monet muut opintojaksot voivat olla mahdollisia. Ole rohkeasti yhteydessä opettajiin ja ehdota itse tällaista suoritustapaa. Käytä mahdollisia omia verkostojasi sopivien opettajien ja luokkien löytämiseksi, joiden oppilaita voisit olla tukemassa. Maantieteelliset välimatkat eivät nyt rajoita yhteistyötä, kun kaikki toiminta tapahtuu verkkovälitteisesti.

Opettaja, jos toivot opettajaopiskelijoita resursseiksi oppilaittesi etäopiskelun tukemisessa, tutki Infoa... -sivulta löytyvää taulukkoa. Siihen on koottu opintojaksoja, joiden puitteissa opettajaopiskelijat voisivat osana opintojaan toimia oppijoiden tukena. Löydät taulukosta myös kunkin opintojakson vastuuhenkilön yhteystiedot. Voit olla häneen suoraan yhteydessä yhteistyön aloittamiseksi. Taulukkoa päivitetään tilanteiden muuttuessa.