Mieskonmäen koulu

Hyvää syyslomaa ja Unicef -kävelyä

Tänään oli aivan mahtava Unicef –kävely; 0,7km pitkää pururataa 18 oppilasta kiersi 1-1½h ajan yhteensä 259 kierrosta eli 181,3km, ka ollessa 10km/oppilas – USKOMATON SUORITUS. Sponsorit lahjoittavat verkossa seuraavasti:

 1. Oppilas näyttää kävelypassin tarroineen, kävelypassit on jaettu oppilaille 12.10. kotiin vietäviksi.
 2. Kerro tarrojen määrä lupaamallasi summalla.
 3. Mene osoitteeseen unicef.fi/unicef-kävely
 4. Valitse ”Lahjoita” ja seuraa ohjeita verkkolahjoituksen tekemiseksi.
 5. Oppilas palauttaa kuoren kouluun syysloman jälkeen viikolla 43. Kävelypassin saa pitää muistona.

Hyvää, aurinkoista ja rentouttavaa syyslomaa kaikille!

Tervetuloa Mieskonmäen koulun kotisivuille

Vuonna 1902 rakennettu kyläkoulumme sijaitsee Joutsan kunnan Mieskonmäen kylässä.

Koulussamme opetetaan tänä lukuvuonna 21 alakoulun 0.-6. -luokan oppilasta. Heidän kanssa työskentelevät kaksi luokanopettajaa, kaksi koulujemme yhteistä opettajaa, koulunkäyntiavustaja sekä yleistyöntekijä, joka vastaa keittiöstä, siivouksesta ja kiinteistönhoidosta.

Hyvää lukuvuotta 2018-19

Hyvää ja anotoisaa tulevaa lukuvuotta. Ensi torstaina 9.8. aloitamme uuden lukuvuoden. Koulu alkaa totutusti joka aamu klo 8.30 ja päättyy

- ma ja ke kaikilta klo 13.30
- ti 0.-2.lk klo 11.30, tosin siihen perään on 0.-2.lk avustaja Tiinan vetämä 0.-2.lk iltapäiväkerho eli silloinkin koulun loppuu 13.30
- to 0.-2.lk lopettavat klo 11.30 ja kyyti koululle tulee 11.40, joten kyytioppilaat osallistuvat osittain ko. päivänä myös "pitkälle välkälle". 3.-6.lk osalta koulupäivä päättyy 14.30
- pe koulu loppuu klo 12.30.

Koulukyyti-infoa löytyy alta.

Työ- ja loma-ajat

Lukuvuosi 2018 - 2019

Syyslukukausi torstai 9.8.2018 - perjantai 21.12.2018 (91 koulupäivää)
Lomat:
- syysloma vko 42 ma 15.10. - pe 19.10.2018
- itsenäisyyspäivä to 6.12.2018

- joululoma la 22.12.2018 - su 6.1.2019

Kevätlukukausi maanantai 7.1.2019 - lauantai 1.6.2019 (97 päivää)
Lomat:
- talviloma vko 9 ma 25.2. - pe 1.3.2019
- pääsiäisloma pe 19.4. - ma 22.4.2019
- vappu ke 1.5.2019
- helatorstai to 30.5.2019

Koulumatkat

Koulukyydit

Oppilaan koulukuljetus järjestetään silloin, kun matka omassa koulupiirissä on esikoululaisilla sekä 1.-2 luokkalaisilla yli 3 km ja 3.-6. luokkalaisilla yli 5 km. Erillisellä päätöksellä koulukyyti voidaan järjestää myös lyhyemmille koulumatkoille, esim. matkan vaarallisuuden tai lapsen terveyteen liittyvien seikkojen vuoksi. Päätöksen kuljetusoikeudesta tekee anomuksen pohjalta Mieskonmäen koulun johtaja.

Takseille on syytä ilmoittaa, jos

- oppilas kulkee koulumatkojaan omin kyydein

- oppilas on pois koulusta / kyydistä.

Ei kavereita kyytiin – vastuu on vain kuljetuslistalla olevista oppilaista.

Paluukuljetus lähtee heti koulupäivän päätyttyä. Torstaisin 0.-2.lk iltapäiväkerhoon osallistuvat kyytioppilaat pääsevät normaaliin tapaan koulukyydeillä kotiin. 

Taksi/-t sekä mahdollinen linja-auto lähtevät koulun pihasta, jonne oppilaiden tulee siirtyä ripeästi ja turvallisesti - ei rynnäten koulun päättymisen jälkeen.

Pienemmät oppilaat avustaa koulunkäyntiavustaja kyytiin.

Kunnassa on hyväksytty kuljetussääntö, jonka löytää tämän sivuston linkeistä (oikea laita).

Pyöräily kouluun

Oppilaiden on käytettävä kypärää koulumatkalla. Kypärän käyttöön velvoittaa myös laki.

Koulukuljetukseen liittyvistä asioista koululla vastaa Tero Nikkanen p. 040-561 7445 sposti: tero.nikkanen@joutsa.fi

Iltapäiväkyydit lukuvuonna 2017-18

Lähtökohtaisesti kyyditettävät lähtevät U. Lehtosen kyydillä kotiin, poikkeuksena on torstain iltapäiväkyydit, joista osan ajaa Juha, jotta Unto ehtii operoimaan seuraavaan kohteeseen, myös Juhan kyydit jatkuvat ko. reitin jälkeenkin.

Alla on koulupäivien päättymisaikataulut ja reitti, jonka mukaisesti koululaiset palaavat "kotipysäkeilleen".

Ma, ti, ke klo 13.30 sekä pe klo 12.30 alkaen
- tiistaisin 0.-2.lk iltapäiväkerho Tiinan vetämänä klo 11.45-13.30

Unto

Koulu - Nurmelantien tiehaara (th) - Ranaatintien th - Sokurantien th - Keronlahdentien th - Hirvensalmentie 524/530 - Pylsyntie 459 - Kullasniementien th - Marjotaipaleentie 1208

To 0.-2.lk välikyyti klo 11.30

Unto
Koulu - Nurmelantien tiehaara (th) - Ranaatintien th - Sokurantien th - Hirvensalmentie 524/530 - Pylsyntie 459 - Kullasniementien th

Torstai 3.-6.lk klo 14.30

Unto
Koulu - Hirvensalmentie 524/530 - Marjotaipaleentie 1208

Juha
Koulu - Keronlahdentien th - Pylsyntie 459 - Ranaatintien th

Aamukyydit 2017-18

U. Lehtonen, 040 545 5101:
Marjotaipaleentie 1208 - Kullasniementien- ja Marjotaipaleentien th – Pylsyntie 459 - Hirvensalmen- ja Hirvenlahdentien th - Keronlahden th (tai paras mahdollinen nousupaikka, huom! talviliikennöinti) – koulu

J. Hauvala, 0400-162 450:
Nurmelan- ja Pajumäentien th - Ranaatintien- ja Kangasniementien th - koulu

Kumpikin linja aloittaa lähtöpisteestään klo 7.40 ja ovat koululla 8.25. Aikataulu muotoutuu ja tarkentuu, kun koulutyö saadaan kunnolla käyntiin. Myös noutopisteisiin saattaa tulla pieniä tarkennuksia. Oppilaan oltava nousupysäkillään viimeistään 5min ennen kuljetuksen saapumista. Autojen jatkoliikennöinnistä johtuen ylimääräinen odotus ei ole mahdollista.


Ohjeistus peda.net -tunnusten luomiseen

Huomio: lue alimpana oleva oppilaan rekisteröitymistä koskeva ohje

TIEDOTE OPPIMISYMPÄRISTÖN KÄYTTÖÖNOTOSTA

Arvoisa oppilaan huoltaja

Koulumme on ottanut oppilaskäyttöön Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen hallinnoiman Peda.net-oppimisympäristön. Jotta oppilas voi työskennellä sähköisesti oppitunneilla ja kotona, hänen pitäisi hankkia itselleen Jyväskylän yliopiston ylläpitämästä Peda.net-oppimisympäristöstä oma henkilökohtainen profiili eli ”OmaTila”.

 • OmaTila seuraa oppilasta kouluasteelta toiselle. Oppilas voi käyttää OmaTilaa myös opintojen päätyttyä tai vaihdettuaan toiseen kouluun.
 • Oppilas voi keskustella ja jakaa sisältöjä sekä omien koulukavereiden kanssa että muiden oppilaiden ja opettajien kanssa.
 • Oppilas ja huoltaja päättävät itse, millaisen käyttäjätunnuksen oppilas luo palveluun. Itse luotu käyttäjätunnus (esimerkiksi maija.mallikas) on aina julkinen. Muiden tietojen julkisuuden oppilas ja huoltaja määrittävät profiiliin itse.
 • Henkilökohtaiseen profiiliin luodut sisällöt näkyvät ensisijaisesti vain oppilaalle itselleen. Oppilas voi kuitenkin julkaista sisältöjä omalla päätöksellään sekä muille käyttäjille että avoimeen internetiin.

Ohje OmaTilan hankkimiseen oppilaalle

Alle 15-vuotias voi hankkia palvelun itselleen vain huoltajan suostumuksella. OmaTila hankitaan oppilaalle internetosoitteesta https://peda.net/:register syöttämällä oheinen osoite www-selaimen internetosoitekenttään ja noudattamalla palvelun kirjautumisohjeita. Sähköpostivahvistuksen saapuminen huoltajalle voi kestää hetken. Vahvistuksen avulla pääsee määrittämään oppilaan käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnus valitaan oppilaalle esimerkiksi oppilaan etu- ja sukunimen mukaan. Jos palvelussa on jo entuudestaan samanniminen oppilas, voidaan siihen lisätä esimerkiksi etu- ja sukunimen väliin toisen nimen alkukirjain.

Käyttöehdot
 1. Pidä huolta, että a) salasanasi ei paljastu kenellekään, b) sinulla on vain yksi tili palvelussa, c) et laita palveluun mitään toisia loukkaavaa tekstiä tai tiedostoja.
 2. Varmista, että a) olet antanut rekisteröityessäsi oikeat tiedot (väärien tietojen antaminen voi johtaa tilin sulkemiseen), b) jos olet alle 15-vuotias, olet saanut huoltajan suostumuksen tämän palvelun käyttöön.
 3. Muistathan a) että olet itse vastuussa Omassa Tilassasi olevista materiaaleista. Jos huomaat palvelussa loukkaavaa tai rikollista materiaalia, ilmoita heti palvelun tarjoajalle asiasta, b) varmuuskopioida itsellesi tärkeät tiedot ja materiaalit myös jonnekin muuallekin kuin Omaan Tilaan: palvelun tarjoaja ei takaa tallennettujen tietojen säilyvyyttä.
 4. Täydelliset käyttöehdot näkyvät ja ne on hyväksyttävä tunnusta luotaessa ja aina, jos ne ovat muuttuneet.

Lisätietoja Peda.net- oppimisympäristöstä

Peda.net palveluntuottaja on Jyväskylän yliopisto

Lisätietoja palvelusta:

Jouko Jokinen jouko.jokinen@peda.net

https://peda.net

*********************************************
Ohjeet oppilaan rekisteröitymiseen omaan luokkaansa:

Tunnuksen luomisen jälkeen tulee jokaisen alakoulun oppilaan etsiä oman luokkansa sivuille ja lähettää sen kautta hyväksymispyyntö. Opettaja hyväksyy oppilaan luokkaansa. Vanhemmat voivat luoda itselleen oman tunnuksensa tai käyttää oppilaan tunnuksia, jotta he voivat tarkastella myöhemmin viikkotiedotteita ja oppilaiden opiskelua.