≡ Navigointi

Mieskonmäen koulu

Tervetuloa Mieskonmäen koulun kotisivuille

Vuonna 1902 rakennettu kyläkoulumme sijaitsee Joutsan kunnan Mieskonmäen kylässä.

Koulussamme opetetaan tänä lukuvuonna 24 alakoulun 0.-6. -luokan oppilasta. Heidän kanssa työskentelevät kaksi luokanopettajaa, kaksi koulujemme yhteistä opettajaa, koulunkäyntiavustaja sekä yleistyöntekijä, joka vastaa keittiöstä, siivouksesta ja kiinteistönhoidosta.

Kansallisruokaviikon ruokalista vko 5

30.1.-3.2. kokkaa 3.-6.lk Suomi 100 vuotta hengessä. Muutama asiantuntija saapuu täydentämään oppilasryhmiä. Viikon 5 ruokalista

Maanantai, Pirkanmaa

Mustamakkara, valkokastike, puolitetut perunat uunissa ja puolukkahillo

Tiistai, Häme, Länsi-Suomi jne.

Possunlapaan tehty hernekeitto, ruisleipä ja pullavanukas

Keskiviikko, Savo

Paistetut muikut, perunamuusi, kirkastettu voi ja mustikkakukko

Torstai, Karjala

Karjalanpaisti, perunat ja karjalanpiirakat

Perjantai, Lappi

Käristys, puikulaperunat ja leipäjuusto lakkahillolla

Hyvää joulua ja uutta vuotta

Koulu jatkuu ma 9.1.2017. Uudistetun käytännön mukaisesti/ops16 oppilaat eivät saa syyslukukausitodistuksia vaan jokaisen oppilaan kohdalla tammikuussa käydään oppilas/huoltaja/opettaja -palaverit. Luonnollisesti lukuvuositodistukset jaetaan kesän korvilla lukukauden päättyessä.

Hyvää ja rentouttavaa loma-aikaa jokaiseen kotiin.

KIITOS

Joulumyyjäiset ovat takana ja Mieskonmäen koulun väki haluaa kiittää kaikkia myyjäisiin osallistuneita, arpajaispalkintojen lahjoittajia, huoltajia ja muita uurastajia.

Myyjäisten jälkimainingeissa toivomme, että kaikki käyttäisivät lähialueemme yrityksiä ja palveluja - kyllä täällä osataan!

Suomi 100

Meidän koulussa Suomen juhlavuosi näkyy esimerkiksi Puulan seutuopiston/Virpi Lehto kanssa yhteistyössä toteutettavalla tilataideteoksella. Teoksen alustava julkistamisaikataulu on tammikuussa 2017.

Kevätkaudella on myös tarkoitus aloittaa koulumme oppilaita eri vuosikymmeniltä -vierailut.

Koulun 3.-6.lk valmistaa viikolla 5 kansallisruokiamme, ks. alustava suunnitelma kansallisruokaviikolle.

Kansallisruokaviikko Suomi 100 -hengessä

Viikolla 5 eli 30.1.-3.2.17 kokkaamme 3.-6.lk kanssa viime ja edellisvuoden tapaan. Nyt teemana on valmistaa kansallisruokiamme Suomen juhlavuoden kunniaksi. Jos oppilaiden lähipiiristä löytyy joku, joka taitaa esim. karjalanpiirakan rypytyksen, niin hänen kannattaa ottaa yhteys Teroon - ties vaikka taitaja pääsisi jonkun ruokalajin tutoriksi mukaan keittiöön. Myös ehdotuksia ruokalajeista otetaan vastaan.

Alustavia vaihtoehtoja viikon menusta

Ahvenanmaa/Saaristo

- musta-/saaristolaisleipä, Ahvenenmaan pannari, kala

Pohjanmaa

- ohraryynipuuro, mustikkakeitto

Savo

- muikut, muusi ja mustikkakukko

Häme

- possunlapaan tehty hernekeitto, ohra-/perunarieska, ruisleipä ja pullavanukas

Pirkanmaa

- mustamakkara puolukkahillolla, perunat ja valkokastike

Lappi

- käristys, perunamuusi, leipäjuusto ja lakkahillo

Itä-Suomi

- karjalanpaisti, perunat ja karjalanpiirakat

 

Ohjeistus peda.net -tunnusten luomiseen

Huomio: lue alimpana oleva oppilaan rekisteröitymistä koskeva ohje

TIEDOTE OPPIMISYMPÄRISTÖN KÄYTTÖÖNOTOSTA

Arvoisa oppilaan huoltaja

Koulumme on ottanut oppilaskäyttöön Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen hallinnoiman Peda.net-oppimisympäristön. Jotta oppilas voi työskennellä sähköisesti oppitunneilla ja kotona, hänen pitäisi hankkia itselleen Jyväskylän yliopiston ylläpitämästä Peda.net-oppimisympäristöstä oma henkilökohtainen profiili eli ”OmaTila”.

  • OmaTila seuraa oppilasta kouluasteelta toiselle. Oppilas voi käyttää OmaTilaa myös opintojen päätyttyä tai vaihdettuaan toiseen kouluun.
  • Oppilas voi keskustella ja jakaa sisältöjä sekä omien koulukavereiden kanssa että muiden oppilaiden ja opettajien kanssa.
  • Oppilas ja huoltaja päättävät itse, millaisen käyttäjätunnuksen oppilas luo palveluun. Itse luotu käyttäjätunnus (esimerkiksi maija.mallikas) on aina julkinen. Muiden tietojen julkisuuden oppilas ja huoltaja määrittävät profiiliin itse.
  • Henkilökohtaiseen profiiliin luodut sisällöt näkyvät ensisijaisesti vain oppilaalle itselleen. Oppilas voi kuitenkin julkaista sisältöjä omalla päätöksellään sekä muille käyttäjille että avoimeen internetiin.

Ohje OmaTilan hankkimiseen oppilaalle

Alle 15-vuotias voi hankkia palvelun itselleen vain huoltajan suostumuksella. OmaTila hankitaan oppilaalle internetosoitteesta https://peda.net/:register syöttämällä oheinen osoite www-selaimen internetosoitekenttään ja noudattamalla palvelun kirjautumisohjeita. Sähköpostivahvistuksen saapuminen huoltajalle voi kestää hetken. Vahvistuksen avulla pääsee määrittämään oppilaan käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnus valitaan oppilaalle esimerkiksi oppilaan etu- ja sukunimen mukaan. Jos palvelussa on jo entuudestaan samanniminen oppilas, voidaan siihen lisätä esimerkiksi etu- ja sukunimen väliin toisen nimen alkukirjain.

Käyttöehdot
  1. Pidä huolta, että a) salasanasi ei paljastu kenellekään, b) sinulla on vain yksi tili palvelussa, c) et laita palveluun mitään toisia loukkaavaa tekstiä tai tiedostoja.
  2. Varmista, että a) olet antanut rekisteröityessäsi oikeat tiedot (väärien tietojen antaminen voi johtaa tilin sulkemiseen), b) jos olet alle 15-vuotias, olet saanut huoltajan suostumuksen tämän palvelun käyttöön.
  3. Muistathan a) että olet itse vastuussa Omassa Tilassasi olevista materiaaleista. Jos huomaat palvelussa loukkaavaa tai rikollista materiaalia, ilmoita heti palvelun tarjoajalle asiasta, b) varmuuskopioida itsellesi tärkeät tiedot ja materiaalit myös jonnekin muuallekin kuin Omaan Tilaan: palvelun tarjoaja ei takaa tallennettujen tietojen säilyvyyttä.
  4. Täydelliset käyttöehdot näkyvät ja ne on hyväksyttävä tunnusta luotaessa ja aina, jos ne ovat muuttuneet.

Lisätietoja Peda.net- oppimisympäristöstä

Peda.net palveluntuottaja on Jyväskylän yliopisto

Lisätietoja palvelusta:

Jouko Jokinen jouko.jokinen@peda.net

https://peda.net

*********************************************
Ohjeet oppilaan rekisteröitymiseen omaan luokkaansa:

Tunnuksen luomisen jälkeen tulee jokaisen alakoulun oppilaan etsiä oman luokkansa sivuille ja lähettää sen kautta hyväksymispyyntö. Opettaja hyväksyy oppilaan luokkaansa. Vanhemmat voivat luoda itselleen oman tunnuksensa tai käyttää oppilaan tunnuksia, jotta he voivat tarkastella myöhemmin viikkotiedotteita ja oppilaiden opiskelua.

Hyvän mielen viikon info

Hei kotiväki!

Mieskonmäen koulussa sekä Joutsan yhtenäis- (luokat 1.-9.) ja Kurkiauran kouluissa vietetään viikolla 44 Hyvän mielen viikkoa. Ideana on positiivisella tavalla kannustaa oppilaita tekemään jotakin muuta kuin olemaan ruudun ääressä.

Oppilaat saavat torstaina 27.10. opettajalta kaksi lappusta. Toinen on lomake, johon on listattu erilaista vaihtoehtoista tekemistä. Tästä listasta rastitetaan jokaisen päivän kohdalta ne asiat, jotka on päivän aikana tehnyt. Olemme myös saaneet mukaan eri tahoja, jotka ovat lupautuneet järjestämään erilaista toimintaa Hyvän mielen viikolle. Nämä järjestetyt toiminnat ovat koulun jälkeen oppilaiden vapaa-ajalla. Toinen lappunen jonka oppilaat saavat, on viikkokalenteri, josta nuo eri tahojen järjestämät aktiviteetit löytyvät. Siitä löytyvät myös paikat ja tieto, minkä ikäisille toiminta on suunnattu.

Osallistuminen Hyvän mielen viikkoon on vapaaehtoista, mutta kannustamme kaikkia lähtemään mukaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja, joita mukaan lähteneet tahot ovat lupautuneet antamaan. Palkintona on 3 vapaalippua Leivonmäen uimahalliin, 4 lahjakorttia ABC:lle, Tokmannin tuotekassi, Kinon elokuvalippu, 2 JoVoLin jumppakassia sekä 2 MLL:n puuhapussia.

Osallistuminen tapahtuu täyttämällä Hyvän mielen viikon jokaisena päivänä lomaketta (eli rastittelee ne asiat joita on päivän aikana tehnyt). Lappu palautetaan nimellä, luokalla ja huoltajan allekirjoituksella varustettuna omalle opelle lomakkeeseen merkittyyn päivämäärään mennessä. Toivomme myös aktiivista osallistumista eri tahojen järjestämiin toimintoihin. Arvontaan osallistuminen ei edellytä järjestettyihin toimintoihin mukaan lähtemistä, mutta kannustamme osallistumaan niihinkin. Näin voi vaikka löytyä se itselle mieluinen juttu/harrastus.

HYVÄN MIELEN VIIKON KALENTERI 31.10.-6.11.2016

MAANANTAI 31.10

* 10-16-vuotiaille JoVoLi:n jumppa klo 19-20 Joutsan liikuntahallilla

* 7.-9.-luokkalaisille srk:n järjestämä lautapeli-ilta klo 17-18.30 Joutsan seurakuntakodilla. Mukaan voisi tuoda lautapelin.

* 7-12-vuotiaille Joutsan SPR:n Reddie kids-kerho klo 18-19 kansalaisopiston tilassa (Pohvinrinne, Jousitie 54).

* v. 2004-2009 syntyneille tytöille Flanels:in järjestämä salibandykoulu klo 16.30-17.45 Joutsan liikuntahallilla

* v. 1998-2003 syntyneille tytöille Flanels:in järjestämä salibandykoulu klo 16.30-17.30 Joutsan liikuntahallilla

* Kaikenikäisille avoin nuorisokahvila klo 15-17. Järjestäjänä Joutsan kunnan vapaa-aikatoimi

* v. 2003-2004 syntyneille pojille ja 2002-2003 syntyneille tytöille JoSePan järjestämä jalkapallokoulu klo 15.15-16.30 Joutsan liikuntahallilla

* 10-vuotiaasta ylöspäin VPK-harjoitukset klo 17-18 Joutsan paloasemalla

TIISTAI 1.11.

* 10-16-vuotiaille JoVoLi:n zumba klo 19-20 Joutsan yhtenäiskoulun liikuntasalissa

* 1.-6.-luokkalaisille srk:n järjestämä Nipsu-kerho klo 16-17 Joutsan seurakuntakodin kerhohuoneella. Ohjelmassa naamiaiset ja nyyttärit. Tuo yhteiseen pöytään herkkuja ja voit pukeutua hauskasti!

* Yli 10-vuotiaille yleisurheilukoulu klo 18 urheilukentällä

* v. 2001-2002 syntyneille pojille JoSePan järjestämä jalkapallokoulu klo 15.30-17 Joutsan liikuntahallilla

* v. 2004-2005 syntyneille tytöille JoSePan järjestämä jalkapallokoulu klo 17-18.30 Joutsan liikuntahallilla

* v. 2005-2007 syntyneille pojille JoSePan järjestämä jalkapallokoulu klo 18.30-20 Joutsan liikuntahallilla

* Kaikenikäisille Itä-Päijänteen Rastin järjestämä emit-leimausrata ja suunnistuslabyrintti klo 16-17 Joutsan yhtenäiskoulun pihalla

KESKIVIIKKO 2.11.

* 10-16-vuotiaille JoVoLi:n lavis klo 19.15-20.15 Joutsan yhtenäiskoulun liikuntasalissa

* Issikat tavattavissa ja taputeltavissa Saaga-tallilla klo 15-18. Ratsastusmahdollisuutta ei ole.

(Issikanpolku 51)

* v. 1999-2003 syntyneille pojille Flanels:in järjestämä salibandykoulu klo 16-17.30 Joutsan liikuntahallilla

* Kaikenikäisille avoin nuorisokahvila klo 15-19. Järjestäjänä Joutsan kunnan vapaa-aikatoimi. Klo 16 Nuorisokahvilan lähiympäristössä frisbeegolf-kisa, josta luvassa pienet palkinnot. Kahvilassa tarjolla pientä naposteltavaa!

* Kaikenikäisille avoin partioilta klo 17-18 Joutsan seurakuntakodilla

* Kaikenikäisille judoharjoitukset klo 17-19 Joutsan vanhan koulun voimailusalissa

* 7-vuotiaasta ylöspäin hiihtokoulu klo 18 alkaen urheilukentällä

TORSTAI 3.11.

* 4-vuotiaasta alkaen Joutsan nuorisoseuran järjestämä tanhu klo 18.15-19.00 Nuokulla

* Kaikenikäisille shakki-ilta klo 15–18 Joutsan pääkirjastolla. Oma lauta + nappulat mukaan!

* MLL:n perinteiset pihaleikit klo 17-19 Joutsan yhtenäiskoulun pihalla. Taskulamput mukaan!

* 5. luokasta ylöspäin srk:n järjestämä nuorten ilta K11 klo 17-18.30 Leivonmäen seurakuntatalolla. Ohjelmassa leikkejä ja nyyttärit, joten tuo yhteiseen pöytään naposteltavaa!

* v. 2002-2004 syntyneille pojille JoSePan järjestämä jalkapallokoulu klo 16-17.30 Joutsan liikuntahallilla

* v. 2009-2010 syntyneille tytöille ja pojille JoSePan järjestämä jalkapallokoulu klo 17.30-18.30 Joutsan liikuntahallilla

* v. 2004-2005 syntyneille tytöille JoSePan järjestämä jalkapallokoulu klo 17.30-18.30 Joutsan liikuntahallilla

* v. 2001-2003 syntyneille tytöille JoSePan järjestämä jalkapallokoulu klo 18.30-20 Joutsan liikuntahallilla

PERJANTAI 4.11.

* 7-12-vuotiaille JoVoLi:n tanssi 16.45-17.30 Joutsan yhtenäiskoulun liikuntasalissa

* v. 2006 ja 2007 syntyneille pojille Flanels:in järjestämä salibandykoulu klo 18-19.30 Joutsan liikuntahallilla

* Yläkoululaisille ja vanhemmille nuorille nuorisokahvila klo 18-22. Järjestäjänä Joutsan kunnan vapaa-aikatoimi

* Uimataitoisille koululaisille pidetään Leivonmäen uimahallilla avoimet ovet klo 16-19. Uimaan pääsee maksutta. Uimahallilla soi musiikki, ja koululaiset saavat esittää musiikkitoiveita. Järjestäjänä Joutsan kunnan vapaa-aikatoimi ja Leivonmäen uimahalli.

LAUANTAI 5.11.

* JoVoLi-mix klo 17-18 Joutsan yhtenäiskoulun liikuntasalissa

SUNNUNTAI 6.11.

* v. 2006-2007 syntyneille tytöille JoSePan jalkapallokoulu klo 14.30-16 Joutsan liikuntahallilla

* Kaikenikäisille judoharjoitukset klo 12-14 Joutsan vanhan koulun voimailusali

Vanhempainillan asialista 14.9.

Aika ja paikka: omalla koululla keskiviikkona 14.9. klo 18.00 alkaen

Ohjelma:
- Klo 17.45 kahvia/teetä/mehua ja pientä purtavaa
- Illan avaus ja oppilasjäsenten esittely
- Vanhempaintoimikunnan kokoonpano ja toiminta
* jäsenten valinta: pj., vpj., sihteeri ja jäsen
* jäsenten tehtävät, mm. oppiladen tilin hoidon järjestäminen jatkossa
- OPS2016
* mm. laaja-alainen oppikokonaisuus, arviointi ja koulun järjestyssäännöt
- Lukuvuoden työsuunnitelman käsittely / lukuvuoden tapahtumat ja järjestelyt
- Kerhotoiminta
- Kevään retken ajankohta sekä retkitoiveet
- Muut asiat
- Tilaisuuden päätös.

Tervetuloa.