Kalenteri -projekti on lukiomme varainhankintaa

Kansainvälisyys, liikuntavalmennus ja yrittäjyys - painopistealueiden yhteistyötä opiskelijoiden hyväksi

Koko 2010-luvun on Joutsan lukiota haluttu kehittää kolmen painopistealueen viitoittamaan suuntaan. Kansainvälisyyden projektit ja liikuntavalmennus tarvitsevat varainhankintaa, jotta voitaisiin toimia muuallakin kuin lukion seinien sisällä. Siksi yritämme yhdessä :)
Kaikki lähti liikkeelle oikeastaan ensimmäisestä Comenius-projektista, joka valmisti keittokirjan varainhankinnan avuksi. Projekteja haluttiin jatkaa, mutta keittokirjoja ei voitu tehdä joka vuosi, joten piti keksiä jotain muuta. Minkkisen Sisko sitten puuhasi opiskelijoiden kanssa ensimmäiset kalenterit. Sen jälkeen ope-vastuuta ovat kantaneet Matti N. ja Eeva S.
Suurimman työn tekevät kuitenkin opiskelijat: he myyvät mainospaikkoja yrityksille, ottavat kuvia, muokkaavat kuvat ja mainosaineistot sopivaan muotoon sekä lopuksi huolehtivat kalenterien myynnistä. Siinä sivussa muodostuu yhteyksiä paikallisiin yrittäjiin, kertyy kokemusta yrittäjyydestä ja kertyy varoja käytettäväksi kv-projekteissa, liikuntavalmennuksessa sekä opiskelijakunnan toiminnassa. Yhteinen ahdistus ja onnistumisen kokemukset kasvattavat myös yhteishenkeä!

Siksi me yritämme yhdessä :)