Uutinen: Yhteistyötä Petroskoin yliopiston kanssa 19.12.2016

Uutinen: Yhteistyötä Petroskoin yliopiston kanssa

20161215_191047_resized.jpg
Joensuun seudun kansalaisopiston venäjän kielen opiskelijoilla ja opettajilla oli ilo osallistua yhteistyöprojektiin, joka polkaistiin käyntiin varsin nopealla aikataululla Petroskoin Valtionyliopiston kanssa. Venäjän Federaation koulutus- ja tiedeministeriö on myöntänyt kyseiselle yliopistolle projektirahaa ”Venäjän kieli” - hankkeeseen, jonka tehtävä on edistää venäjän kielen ja kulttuurin tietämystä maailmalla.

12.-15.12.2016 opistossamme järjestettiin maksuttomat Venäjän kielen ja kulttuurin työpajat venäjän opiskelijoille sekä opettajille.

Kahden eri taitotason opiskelijoita luotsasivat kolmessa ryhmässä Petroskoin yliopiston venäjän laitoksen opettajat Elena Guseva, Natalia Urvantseva sekä Anna Vjarieva, joka on yksi yliopiston virallisista venäjän kielen lähettiläistä. Lähettiläät kiertävät ympäri maailmaa, viimeisimpinä vierailukohteina Bahrain ja Ecuador.

Venäjän opettajillemme puolestaan kiehtovaa pedagogista metodiikkakoulutusta pitivät Aleksandr Jakimov ja Vadimir Semakov. Kaiken kaikkiaan työpajoihin osallistui 60 opiskelijaa ja 7 opettajaa, omien opettajiemme lisäksi Itä-Suomen koulusta ja Keski-Karjalan kansalaisopistosta Kiteeltä.

Mielenkiintoiselle yhteistyöprojektille on lupa odottaa jatkoa alkavana uutena vuotena.

Anne Siippainen-Miljuhin