Kaveria ei jätetä -hanke

Kaveria ei jätetä

Elämme digitaalistuvassa maailmassa. Yhä useampi arkipäiväinen palvelu on siirtynyt suurelta osin internettiin ja tietotekniikan taidot korostuvat yhä enemmän arjessa sekä työelämässä.

Joensuun seudun kansalaisopisto sai vuoden alussa Opetushallituksen avustusta Kaveria ei jätetä –hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on kehittää aikuisten perusdigitaitoja sekä löytää ne henkilöt, jotka apua tarvitsevat. Hanke on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Hankkeen avulla olemme jo tukeneet peruskursseillemme osallistuneita maksuttomalla tukiopetuksella. Olemme myös järjestäneet ilmaisia tietoiskuja, joissa pyritään parantamaan opiskelijoiden yleissivistystä digimaailmassa. Yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa olemme pitäneet kursseja, joiden sisältöä on räätälöity osallistujien toiveiden mukaan. Hankekursseja on viety ihmisten luo haja-asutusalueille ja älypuhelimen käyttöä on opiskeltu niin kylätalojen pirttipöytien ääressä kuin kirjastojen lukusaleissa.

Tietotekniikkaa voi käyttää apuna myös muissa opiston tarjoamissa ainealueissa. Syksyllä kielten opiskelijoille on tarjolla opastusta erilaisiin kielenopiskelu ohjelmistoihin.

Miksi hankkeen nimeksi valikoitui Kaveria ei jätetä? Jokainen tuntee lähipiirissään jonkun, jolle digilaitteet ja –palvelut tuottavat vaikeuksia. Oli se sitten älypuhelimen tai Omakanta-palvelun käyttö. He tukeutuvat läheisiinsä tai pyrkivät tekemään asiat kuin ennenkin, turhautuen nykyiseen digituputukseen.

Nappaa siis kaveri kainaloon ja kulkekaa yhdessä digipelkoa vastaan!

 

Jenni Lintunen

Projektityöntekijä, Kaveria ei jätetä -hanke
jenni.lintunen (a) joensuu.fi
p. 050 441 8486

KD_valkoinen-otausta.png
jnskko_logo_ISO.png