Huolto-ohjeita soittimille

Vaskisoittimet

Torven huolto opetellaan jokaisen kanssa kädestä pitäen ensin yhdessä opettajan kanssa ja sen jälkeen pesu ja huolto ovat jokaisen "omalla vastuulla".Pesuväli riippuu soittomäärästä,mutta mitä useammin pesee,sitä helpommalla pääsee.

Pesuaineeksi on oikeastaan parasta Fairy(torvelle on omiakin pesuaineita,mutta niitä on oikeastaan turha hankkia).Puhdistusharja on hyvä hankinta(ei toki välttämätön,jos pesee ahkerasti...)ja niitä voi hankkia esim.SoitinLaineelta.Tilatessa kannattaa mainita mille soittimelle se tulee(harjoja on eri kokoisia ja vaijereita eri pituisia).

Pasunistit käyttävät sliden rasvaukseen Slide-O-Mixin Rapid Comfortia ja viritysputkiin Hetmanin Tuning Slide Greasea tai Ultra Pure Oilsin Tuning Slide Lubea.Tenorin,baritonin ja tuuban venttiileihin joko Hetmanin Valve Oilia tai Ultra Puren Valve Oilia ja viritysputkiin samaa kuin pasunistit.

Jos pesu/huoltohommissa tulee jokin "tenkkapoo",kannattaa olla yhteydessä opettajaan ennenkuin rupeaa itse värkkäämään.Vuosien varrella on tullut vastaan putkipihdeillä availtuja venttiilejä,vasaralla irrotettuja suukappaleita ym. Opella on niksejä aika moneen juttuun ja jos ne eivät riitä,löytyy soitinkorjaajia Kokkolasta,Turusta ja Lahdesta.