≡ Navigointi

Musiikin perustaso, musiikkiopistotaso ja aikuisosasto sekä avoin osasto

Musiikin perustaso, musiikkiopistotaso ja aikuisosasto sekä avoin osasto

Musiikin perustaso

Perustasolla annetaan opetusta peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Oppilaitokseen hyväksytyillä oppilailla on pääaineenaan jokin soitin tai laulu, jonka lisäksi he opiskelevat musiikin perusteiden ainekokonaisuudessa ja soittavat valitsemassaan yhteismusisointiryhmässa.

Todistukseen vaadittavat suoritukset:

  • solistinen pääaine 3 tason suoritus
  • vuosittainen yhteismusisointiryhmä
  • musiikin perusteiden 3 tason ja yleisen musiikkitiedon suoritus

Musiikkiopistotaso

Musiikkiopistotasolla annetaan musiikin perustasolle pohjautuvaa opetusta. Opetusta annettaessa otetaan huomioon myös ne erityistarpeet, joita on ammatilliseen koulutukseen tähtäävillä oppilailla.

Todistukseen vaadittavat suoritukset:

  • solistisen pääaineen mo tason suoritus
  • vuosittainen yhteismusisointiryhmä
  • musiikin perusteiden mo tason suoritukset

Aikuisosasto

Aikuisosastolla opiskelevat pääsääntöisesti 16-30 vuotiaat, joiden opiskeluaika on noin viisi vuotta. Opiskeluaikaa voidaan jatkaa erityisestä syystä rehtorin päätöksellä. Aikuisten opetuksen tavoitteet ja sisällöt ovat samat kuin musiikin perustason ja musiikkiopistotason opinnoissa.

Avoin osasto

Avoin osasto on nimensä mukaisesti avoin kaikille iästä tai valmiustasosta riippumatta. Osastolle ei ole valintakoetta eikä oppilaalla ole tutkintovelvoitetta. Osaston lukukausimaksuihin ei saada kuntien eikä valtion rahoitusta, josta johtuen lukukausimaksut ovat korkeammat kuin muilla osastoilla. Tarkempia tietoja maksuista voi tiedustella oppilaitoksen talouspäälliköltä p. 040-533 3269.