Sulje
Käynnistetään Info TV-näkymää (JavaScript pitää olla sallittuna)

Kevään 2021 kirjoituksiin ilmoittautuminen

Katso ohjeet kirjoituksiin ilmoittautumisesta sivulta:Kevään 2021 ylioppilaskirjoitukset

Kurssitarjotin 3. jakso

Aikuislukion opiskelijakunnan hallitus lv. 2020-2021

Jyväskylän aikuislukion opiskelijakunnan uusi hallitus valittiin kokouksessa 27.10. klo 18.45 ravintola Lounastuulessa. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Rosamaria Sinervä ja varapuheenjohtajaksi Anna Rahkonen. Sihteerin ja rahastonhoitajan tehtäviä hoitavat toistaiseksi opiskelijakunnan hallituksen ohjaavat opettajat Niina Eloranta ja Kirsi Ylätalo. Hallitusta täydennetään mielellään uusilla jäsenillä, joten ole yhteydessä Niinaan tai Kirsiin, jos haluat osallistua toimintaan. Koronatilanteen vuoksi toiminta tulee painottumaan kevätlukukauden ajalle. 

Lukuvuoden 2020-2021 opinnot alkavat normaalisti

Aikuislukion opinnot alkavat normaalisti kontaktiopetuksena (verkkokurssit luonnollisesti verkossa).

HUOM Koronaepidemian vuoksi kouluun ei saa tulla, jos sinulla on lieviäkään hengitystieoireita. Tästä syystä opettajat järjestävät kontaktitunneiltakin etäopiskelumahdollisuuksia poissaolijoille - ota yhteyttä kurssin opettajaan Wilma-viestillä tai puhelimitse, jos et voi tulla kouluun kontaktioppitunnille.


TARKEMMAT KORONAAN JA HYGIENIAAN LIITTYVÄT OHJEET 

Opetukseen tai muuhun oppilaitoksen tiloissa järjestettävään toimintaan ei osallistuta oireisena

Lähiopetukseen tai muuhun Gradian tiloissa järjestettävään toimintaan ei saa osallistua, jos koet sairastumiseen viittaavia oireita.

Oireisena tulee ottaa yhteyttä terveydenhuollon koronaneuvontapalveluihin ja hakeutua koronavirustestiin, mikäli neuvontapalveluissa siihen kehotetaan. Mikäli testitulos on negatiivinen ja oireilu selvästi vähenemässä, voit osallistua lähiopetukseen ja muuhun toimintaan oppilaitoksen tiloissa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet. Ennen testituloksen valmistumista on kuitenkin vältettävä kontaktia muihin. Jos oireet myöhemmin alkavat uudelleen tai lisääntyvät, hakeudu uuteen koronavirustestiin ja vältä kontaktia muihin.

Jos neuvontapalveluista ei ohjata koronavirustestiin, voi oppilaitoksen tiloihin palata kahden oireettoman päivän jälkeen.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

Kaikki oppilaitoksessa asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta.

 Jos opiskelijalla todetaan koronavirustartunta

Jos koronavirustartunta todetaan jollakulla opiskelijalla, selvitetään onko tapahtunut altistumista, ja altistuneet pitää jäljittää ja asettaa tartuntatautilain nojalla karanteeniin yleensä 14 vuorokaudeksi.

 Koronavirustartunnan saaneen on oltava pois oppilaitoksesta yleensä vähintään 14 vuorokauden ajan oireiden alkamisesta, mutta tarvittaessa pidempään niin, että hän on ollut vähintään kaksi vuorokautta oireeton ennen kuin osallistuu lähiopetukseen tai muuhun toimintaan oppilaitoksen tiloissa.

Jos olet ollut ulkomailla matkustusrajoitusten alaisessa maassa, sinun suositellaan jäävän omaehtoiseen karanteeniin 14 vuorokaudeksi ja karanteenin aikana ei voi kouluun tulla.

KATSO MYÖS TARKEMMAT OHJEET GRADIA.FI-SIVUSTOLTA

Lukuvuoden 2020-21 opintoihin ilmoittautuminen


Tutustu opiskelumahdollisuuksiin Jyväskylän aikuislukiossa Gradian koulutuskorttien avulla ja ilmoittaudu opiskelijaksi sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja ilmoittautumisesta saat Gradian hakupalveluista: 040 341 6193 (puhelinaika ma-to klo 10-15.30 pe klo 10-14)

Lisätietoja opinnoista saat opintotoimistosta: A3.126, Sepänkatu 3 (avoinna ma-to klo 12-17)

Jyväskylän aikuislukion kurssitarjonta lv. 2020-21

Gradian ohjauspäivystykset ja koulutusinfot

Helsingin Sanomien digilehti ja arkistot kaikkien opiskelijoiden käytössä

Koulun verkossa pääset lukemaan Helsingin Sanomien digilehteä ja arkistoja seuraavia ohjeita noudattamalla:

1) Kirjaudu gradia-avoin -verkkoon Wilma-tunnuksillasi.
2) Mene osoitteeseen hs.fi (käytä mieluiten Internet explorer -selainta).
2) Klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa olevaa kirjaudu-nappia.
3) Klikkaa kirjautumisikkunan alalaidassa olevaa Kirjaudu yritysasiakkaana-nappia. (Huom! Älä laita mitään salasanoja tähän!)
4) Klikkaa uuden kirjautumisikkunan ylempää kirjaudu-nappia, minkä jälkeen olet kirjautuneena digihesariin ja pääset lukemaan vapaasti lehtiä.

Hyviä lukuhetkiä ajankohtaisten asioiden parissa!