≡ Navigointi

Keskustan koulu

Tervetuloa Ikaalisten Keskustan kouluun!


Uusi koulurakennus valmistuu hyvää vauhtia!
image.jpeg

Uuden keskustan koulun peruskivi muurattiin maanantaina 23.5.2016.

peruskivi.jpeg

Koko koulun väki oli tietenkin paikalla ihastelemassa.


Uusi rehtori
Ikaalisten keskustan koulun uudeksi rehtoriksi on valittu Riku Rahikka.


Uusi ja uljas Keskustan koulu avaa ovensa elokuussa 2017!
Keskustan koulun vanha koulurakennus puretaan tänä keväänä. Uuden ja modernin Keskustan koulun rakennustyöt alkavat samantien. Uudessa koulurakennuksessa otetaan mahdollisimman hyvin huomioon tulevaisuuden koulutyön tarpeet. Tavoitteenamme on rakentaa Ikaalisiin Suomen edistyneintä alakoulua! Uuteen koulurakennukseen pääsemme muuttamaan elokuussa 2017!

Kuva1.png

Yleiskuvaus
Keskustan koulu on aktiivinen ja avoin peruskoulu, jossa opiskelevat yleisopetuksen opetusryhmät 0-6 ja erityisopetuksen pienryhmät 0-9. Koulussa on oppilaita 256 ja opetus- ja kasvatushenkilökuntaa 35. Koulu on yhteisö, johon kaikki oppilaat ja henkilökunta kuuluvat luonnollisella tavalla olemalla osa kokonaisuutta erilaisuudesta huolimatta. Kasvatusajattelumme perustuu ihmisoikeuksiin ja ihmisarvoon, joiden mukaan kaikilla on oikeus olla mukana, oppia ja osallistua omien kykyjensä mukaisesti. Koulun erityisiä vahvuuksia ovat yhteistoiminnallisuus, musikaalisuus, kansainvälisyys ja vahva juhlaperinne.

Koulun sijainti
Keskustan koulu sijaitsee Ikaalisten kaupungin keskustassa Vanhan Tampereentien ja Ikaalisten sisääntulotien risteyksessä. Samalla tontilla koulun kanssa on Ikaalisten liikuntahalli, jossa pidetään myös Keskustan koulun liikuntatunnit sekä suuremmat juhlat. Myös urheilukenttä on koulun välittömässä läheisyydessä. Yhteistyötahoista kävelyetäisyydellä ovat mm. poliisiasema, paloasema, Ikaalisten yhteiskoulu, Keskustan päiväkoti, Kakkospesän päiväkoti, Ikaalisten Käsi- ja taideteollisuusoppilaitos sekä Ikaalisten seurakunta.

Tällä hetkellä koulumme toimii väistötiloissa sisäilmaongelmien vuoksi. Väistötiloja on Omalla Tuvalla, Rahkolassa, Olokololla, Keskustan päiväkodissa ja koulun pihalla on parakeissa.

Vanha koulurakennus puretaan keväällä 2016 ja uuden Keskustan koulun rakennustyöt aloitetaan samantien. Koulutyö alkaa uudessa, hirrestä ja betonista rakennettavassa koulurakennuksessa elokuussa 2017!

Historia
Ikaalisten Kirkonkylän koulu aloitti toimintansa kansakouluna 8.4.1878 Vanhan Kauppalan Mänttikujalla sijaitsevassa koulurakennuksessa, joka on nykyään aikuisopiskelijoiden käytössä. Kyseisessä rakennuksessa opiskelivat alkuopetuksen luokat aina vuoteen 1984, jolloin nykyisen koulurakennuksen lisäosa valmistui. Nykyisen koulurakennuksen paikalle muutettiin vuonna 1958 ja koulua laajennettiin vuonna 1984. Samalla alettiin rakentamaan liikuntahallia, joka valmistui 1985. Pääasiassa pienryhmien käytössä olevat lisäopetustilat valmistuivat 1991, jolloin Hakumäen erityiskoulu siirtyi samaan koulurakennukseen Keskustan koulun kanssa. Hakumäen erityiskoulu yhdistyi Keskustan kouluun vuoden 2007 alusta.