Olhavan koulu

Tapaturmapäivä 13.10.2017

Kiireessä turvallisen liikkumisen perusasiat unohtuvat
Perjantaina 13. lokakuuta vietettävä Tapaturmapäivä kiinnittää jälleen suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona tapaturmaa, joista monen taustalla vaikuttaa kiire. Kaikista työtapaturmista lähes joka toinen sattuu kiireessä, ollaan sitten työpaikalla tai työmatkalla.
Kiire lisää onnettomuusriskiä kulkutavasta riippumatta. Vauhdin myötä toiminta- ja havaintovirheiden määrä lisääntyy, yleinen tarkkaavaisuus sekä muiden liikkujen havainnointi herpantuu, reagointimahdollisuudet yllättäviin tilanteisiin heikkenevät ja tapaturmien vakavuusaste nousee. Kiireessä myös kärsivällisyys on koetuksella, vaikka pitäisi malttaa ottaa rauhallisesti ja muistaa yhteispeli muiden kulkijoiden kanssa.
Näin syksyn myötä pimeys on jälleen vallannut aamut ja illat. Arjen kiireessä heijastimet ja pyörävalot ovat saattaneet unohtua kaivaa esiin, mutta vielä ehtii. Viimeistään talviaikaan siirryttäessä loputkin meistä heräävät aamujen ja iltapäivien synkkyyteen. Pimeät ja sateiset olosuhteet vaikeuttavat kävelijöiden ja pyöräilijöiden havaitsemista liikenteessä - myös valaistuissa taajamissa. Heijastimilla ja pyöränvaloilla teet itsesi näkyväksi ja annat autoilijoille pelivaraa havaita sinut. Autolla matkaava saattaa mieltää heijastimen turhaksi, mutta on hyvä muistaa, että myös autolla liikkuva muuttuu jalankulkijaksi autosta noustessaan.

Tutustu aiheeseen lisää:Tapaturmapäivä: http://www.kotitapaturma.fi/tapaturmapaiva/
Valoisaa ja turvallista syksyä!

KIMBLE-kisa 18.5.2017

Koululla käytiin Kimble-osakilpailu. IMG_1002.JPG
Kilpailun voittajaksi selviytyi Antti Miettunen, seuraaviksi tulivat Salla Miero, Jerry Kyröläinen ja Joakim Nissilä.
Palkinnoksi Antti sai juhlakimblen, joka on vuoden 1972 Kimblen näköispainos.