Kansainvälisyys

Erasmus-ohjelma

Maikku, Katja ja Suvi-Tuuli vierailevat 16.-18.3.2016 Edinburgh Montessori Arts Schoolissa Skotlannissa. Matkan tavoitteena on kollegoiden työtä tarkkailemalla oppia uutta, saada uusia ideoita, kehittää itseä sekä omia vuorovaikutustaitoja vieraalla kielellä ja mikä tärkeintä - innostua!

Selaa alaspäin ja katso kuvat!

Edinburgh 1.JPG

Siellä se on, nurkan takana. Ensimmäinen vierailupäivä on alkamassa skottilaisen sumuisessa ja tihkuisessa säässä. Tässä vaiheessa emme vielä tiedä, että iltapäivällä saamme jo nauttia auringonpaisteesta. Rakoilevan pilvipeitteen riekaleista tulemme näkemään niin Pohjanmeren kuin jo kivihiilikaudella sammuneen tulivuoren, Arthur's Seatin.

Edinburgh 5.JPG

Omien ekaluokkalaistemme lähettämät kuvat Leo-porosta olivat päässeet luokan seinälle. Sittemmin Leo onkin päässyt kiertämään maailmaa ilmeisesti enemmänkin, sekä poro että lasten kirjoittamat kirjeet ovat eksyneet matkalla Alarannalle. Jäämme siis odottamaan paketin löytymistä - ja Leon kotiinpaluuta.

Edinburgh 7.JPG

Osallistuimme erään koulun oppilaan äidin pitämään tuokioon, jossa hän kertoi työstään Syyrialaisten pakolaislasten kanssa. Tuokion aikana hän kuvaili pakolaisleirien olosuhteita sekä perheiden tilanteita sodan keskellä hyvin elämyksellisesti. Suljimme silmät ja pohdimme, minkä yhden tärkeän asian ottaisimme mukaan, jos joutuisimme itse lähtemään pakomatkalle yön selkään.
Äiti kiersi kouluja pyytämässä lapsia osallistumaan Syyrialaislasten auttamiseen osoittamalla heille, että ajattelemme heitä. Lapset ympäri maailmaa yhdistävät kätensä kyyhkysasentoon pyrkimyksenään välittää pakolaislapsille toivoa ( join hands in giving hope). Lisäksi lapset ympäri maailmaa voivat joko kirjoittaa rohkaisevan viestin tai piirtää kuvan, joka toimitetaan näille lapsille.

Edinburgh 8.JPG

Koulun puutarha, jonka hoitoon oppilaat osallistuvat aktiivisesti. Kasvi tarvitsee kasvaakseen vettä, valoa ja ravintoaineita, mutta mitä kaikkea kasveja hoitamalla oikeastaan voikaan oppia? Vastuuta? Pitkäjänteisyyttä? Yhteistyötä? Oman työn arvostamista?

Edinburgh 10.JPG

Luontokoulua varten siirryimme Howe Dean Pathille, joka sijaitsee Braid Hillsin alueella. Matka oli liukas mutta antoisa laakeine peltoineen, erikoisine puineen, pörröisine kileineen sekä upeine rakennuksineen.

Edinburgh 11.JPG

Luokka tekee luontokoulun tyylisiä retkiä viikon tai kahden välein. Useimmiten he ulkoilevat koulun pihapiirissä, jossa voivat ihastella myös koulun välittömässä läheisyydessä laiduntavia hevosia.
Taustalla näkyvä pyöreä rakennus on observatorio.

Edinburgh 12.JPG

Myös Edinburghissa on maaliskuu, mutta kevät tulee täällä jo kohisten. Luonnon vihreys on pohjoisen nietosten keskeltä tulevalle häkellyttävää. Milloin meillä seuraavan kerran nähdään virtaavaa vettä?

Edinburgh 13.JPG

Today I had for breakfast some bacon and eggs, a croissant, a pancake with raisins, some toast with marmalade, orange juice and coffee. Oh, and I also had some fresh fruit but I had already eaten them by the time this picture was taken. Delicious!