3.lk (Hanna-Leena -ope)

Runon kirjoittaminen


white cup with saucer near bok

Lue Välkky 3 oppikirjasta runon kirjoittamiseen liittyvät ohjeet. 
Saat valita kolmesta runosta: kapinaruno (se, missä äiti kieltäytyy kotitöistä), arvoitusruno (se, jossa arvuutellaan, mikä eläin on kyseessä) ja kokonaan omin sanoin tehty runo (tarkat ohjeet viimeisenä sivulla). Nimiruno ei valitettavasti ole nyt mukana.

Lue huolellisesti valitsemasi runon kirjoittamisohjeet ja kirjoita runo niiden mukaan. Kun olet kirjoittanut runon, etsi siihen netistä sopiva kuva.
(Vinkki: unsplash.com -sivuilta löytyy upeita, luvallisia kuvia)
Lue runosi moneen kertaa ääneen, että huomaat, pitääkö jokin sana vaihtaa toiseksi tai vaikkapa sanojen järjestystä muuttaa.

Kolmosluokan omat sivutkynät.jfifNämä sivut ovat Sammun koulun kolmosluokan sivut. Luokassamme opiskelee 21 lasta, 8 tyttöä ja 13 poikaa. Luokkaa opettaa Hanna-Leena -open lisäksi Anne-ope, Katja-ope ja erityisope-Kirsi. Luokassamme häärii apuna Virpi-ohjaaja. Luokkamme on ihana ja toimelias, joten ahkera työskentely ja hersyvä huumori vaihtelevatkin päivien kuluessa.

Sammun kolmoset voittoisia urheilukilpailuissa

Sammun koulun kolmosluokkalaiset saivat paljon mitaleja yleisurheilukilpailuista. Neljä oppilasta saivat yhteensä kuusi mitalia. Niilo ja Luukas saivat molemmat kaksi mitalia. Luokalta osallistui yhteensä yhdeksän oppilasta kisoihin. Olimme kuulleet, että 1. luokalla ja 3. luokalla oli haaste kumpi luokka kerää enemmän mitaleja. Koulujen väliset kilpailut järjestettiin urheilukentällä 29.elokuuta. Kisailijoita oli kaikista Huittisten kouluista. Päivä oli muutenkin kiireinen, sillä opettajalla oli sijainen.
Uutisen kirjoitti Helmi Hovilehto, 3. luokka

Kolmosluokan omat säännöt

Meidän luokassa 

Viitataan! 

Ei kiusata! 

Saa onnistua ja epäonnistua! 

Huolehditaan toisista! 

Kaikki ovat yhtä tärkeitä! 

Ei satuteta toisia! 

Puhutaan nätisti! 

Autetaan muita! 

Kuunnellaan opettajaa! 

Katsotaan puhujaa silmiin! 

Kukaan ei jää yksin! 

Kehutaan ja kannustetaan! 

 

 

Lukujärjestys

maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai
ks en/ai ym li ma
ks ai/en li en/ma li
ue ruokailu ruokailu ruokailu ruokailu
ruokailu ai ku ma/en ue
ym ma ma ai ai
ai        
mu        
         
:medium