Soramäen päiväkoti

Ajankohtaista

Ilo kasvaa liikkuen

Saimme hankkeen mukana kivoja liikuntakortteja. Kortit pääsevät lasten mukana kotiin ja ajatuksena olisi, että yhdessä perheen kanssa saisitte kokeilla erilaisia liikkeitä sekä leikkejä.
Mukavia liikuntahetkiä!

Huomaa hyvä -projekti

Lapsen hyvä päivä Hollolassa saa nyt vahvistusta Huomaa hyvä – koulutuksen annin perusteella ideoidusta toiminnasta. Koulutukseen osallistuneet eltot jalkauttavat osaamista omiin päiväkoteihinsa toiminnallisen projektin avulla. Tavoitteena on ylläpitää vahvuusajattelua päiväkodeissa koko toimintakauden ajan ja oppia tunnistamaan luonteenvahvuuksia lapsessa, työyhteisössä sekä itsessä. Keskittymällä hyvään, saamme hyvää.

Aloitamme projektimme lasten vahvuuksien tunnistamisella ja niiden vahvistamisella. Tästä jatkamme lapsiryhmän vahvuustyöskentelyyn, jonka jälkeen kiinnitämme huomiota henkilökunnan vahvuuksiin yksilö- ja tiimitasolla. Keväällä saamme iloksemme havaita koko yhteisön vahvuuksia ja vahvistaa niitä edelleen!

Vanhempainillan koontia

Vanhempainillassa esiteltiin peda.net sivustoa ja näytettiin kuinka hoitoajat sekä poissaolot pitäisi ilmoittaa web-palveluiden kautta. Apua voi pyytää Lorulaakson Riikalta, koitetaan yhdessä selvittää mahdolliset ongelmat.

Lisäksi illassa käytiin läpi Lorulaakson pienryhmätoimintaa sekä yleisesti mitä päiväkodissa tehdään. Sammalpesä ja Kaarnapesä kävivät omissa ryhmissään läpi myös heidän päivänkulut ja muut tärkeät asiat. Omilta aikuisilta voit kysellä tarkemmin oliko jotain mitä olisi hyvä tietää lapsen päivähoitoon liittyen.

Lorulaakson eteisistä löytyy toiveiden puu, johon toivomme vanhempien laittavan toiveita toiminnalle esim. lapsen kiinnostuksenkohteiden huomioimista tai taitoja joita toivoisi lapsen päiväkodissa harjoittelevan. Puut ovat koko vuoden eteisessä ja siihen voi aina laittaa toiveita. Ota siis lehti ja kirjoita toive siihen ja laita lehtipuuhun. Toivomme lapsille kasvunkansioita päiväkotiin, joten voit tuoda lapsen jo käytössä olleen kansion tai mikäli kasvunkansiota ei vielä ole ollut, niin tuo perinteinen mappikansio ja mahdollisuuksien mukaan muovitaskuja. Lapset selailevat paljon kansioita, joten muovitaskut hyvin suojaavat arvokkaita töitä repeämisiltä.