Infoa vanhemmille

Infokirje, päivitetty 20.8.2018

ILOINEN TERVEHDYS TÄÄLTÄ HIEKKALINNASTA!

Tässä infokirjeessä kerromme teille asiakasperheillemme talomme toiminnasta.

YHTEYSTIEDOT JA PEDANET

Päiväkodin pienimmät lapset ovat Usvalaaksossa, jossa toimii Lakat-ryhmä. Heidän puhelinnumeronsa on 044 7801 392.
Päiväkodin isoimmat lapset ovat Vaahteravaarassa, jossa toimivat Mansikat-ryhmä ja Karpalot-ryhmä. Heidän puhelinnumeronsa on 044 7801 394. Jos asianne ei ole kiireellinen, toivomme yhteydenottoja tekstiviestitse.

Hoitoaikojen ilmoittamista varten Hollolassa on käytössä TietoEdu-sovellus, johon pääsette osoitteesta https://tunnistaminen.suomi.fi/sivut/discovery-page/?entityId=http%3A%2F%2Flive.welfarelabs.net%2FEduAppFi&return=%2FShibboleth.sso%2FLogin%3FSAMLDS%3D1&timeout=295&target=%2Fsp-secured%3Ftid%3Di8q62gmsseshncfpiorec2bpik%26pid%3D82e27cb2b477e12d9fb31656d75cd8eeaa2132d5e74b76d8ae4424901e45906e%26tag%3D1802131809e08&authMethdReq=TUPAS;HST;MOBIILI
Hoitoaikojen ilmoittaminen aikaistuu viikolla ja ne tulee ilmoittaa puolitoista viikkoa aiemmin. Esimerkiksi viikon 10 hoitoajat tulee ilmoittaa viimeistään viikon 8 keskiviikkona. Mikäli hoitoaikoja ei määräaikaan mennessä ole ilmoitettu, oletetaan lapsen olevan poissa päiväkodista. Mikäli jostain syystä TietoEdu ei toimi, olethan heti yhteydessä päiväkotiin vaikka tekstiviestitse. Sovimme sitten kuinka toimitaan.

Päiväkodin sähköpostiosoite on paivakoti.hiekkalinna@hollola.fi .

Käytämme Hiekkalinnan päiväkodin Pedanet-palvelua toiminnastamme tiedottamiseen ja kertomiseen. Pedanettiin pääsette osoitteessa https://peda.net/hollolakarkola/varhaiskasvatus/v2/p%C3%A4iv%C3%A4kodit2/hp
Hollolan kunnan Pedanet-sivujen seuraaminen on myöskin erittäin tärkeää. Siellä tiedotetaan esimerkiksi päivystysaikojen hoitoaikajärjestelyistä. Sivut löydät täältä: https://peda.net/hollolakarkola 

Toimintamme perustuu pienryhmissä toimimiseen: pienissä ryhmissä toimiminen edesauttaa lasten oppimista, osallisuutta, nähdyksi ja kuulluksi tulemista sekä hyvien vuorovaikutussuhteiden syntymistä.

Päiväkodin tiloissa toimii myös avoin päiväkoti, Perheiden Villiina.

Lastanne koskevissa asioissa teitä palvelevat seuraavat Hiekkalinnan päiväkodin lähiesimiehet:

  • Tanja Vainio puh. 044 7801 578 (asiakasasiat)
  • Paula Kaartinen puh. 044 7801 292 (talousasiat)
  • Tarja Viitala puh. 044 7801 594 (henkilöstöasiat)

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA 2017

Uusi valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma (vasu) astui voimaan 1.8.2017. Vasu on meidän työntekoamme määrittelevä käsikirja, johon teillä vanhemmilla on myös mahdollisuus tutustua Internetissä osoitteessa:

http://www.oph.fi/download/179349_varhaiskasvatussuunnitelman_perusteet_2016.pdf

LASTEN VAATETUS, VAIPAT JA KSYLITOLIPASTILLIT

Ulkoilemme päiväkodissa lähes säällä kuin säällä. Tästä syystä lapsellanne on hyvä olla päivittäin mukana ulkoiluun sopiva vaatetus (sadevaatteet ja sään mukaisesti lämmintä välivaatetta) sekä jalkineet. Sisävaatteita tulee olla mukana 1-2 varavaatekertaa. Lapsilla on hyvä olla sisätossut tai -kengät liukastumisten välttämiseksi.

NIMIKOITHAN KAIKKI LAPSESI VAATTEET JA TAVARAT! Lasten pitkät hiukset on hyvä pitää päiväkodissa kiinni.

Jos lapsenne käyttää vaippoja, voitte tuoda nimikoidun paketin päiväkotiin. Vaippojen lähestyessä loppua laitamme siitä kertovan lapun lapsen lokeroon. Toivomme, että toisitte housuvaippojen sijaan teippivaippoja; näin vältymme turhilta riisumisilta.

Halutessanne voitte tuoda lapsellenne nimikoidun ksylitolipastillipurkin, josta voimme antaa lapsellenne ruokailujen jälkeen kaksi pastillia (Hammaslääkäriliiton suositus).

PÄIVÄRYTMI

6.30 Päiväkoti aukeaa: käynti päiväkotiin Vaahteravaaran puolelta, Karpalot- ja Mansikat-ryhmien ovista. Voitte viedä sisäkautta lapsenne vaatteet ja tavarat omiin lokeroihin. Klo 6.30-7.30 välisenä aikana otamme kaikki lapset vastaan Vaahteravaaran alueella.

7.30 Lakat siirtyvät omalle alueelle Usvalaaksoon, Lakat-ryhmän oma ulko-ovi aukeaa

8.00 Aamupala porrastettuna, Lakat ensin

8.45 – 11.00 Pienryhmätoimintaa ja ulkoilua

11.00 Lounas porrastettuna pienryhmissä, Lakat ensin.
Päiväkodin ulko-ovet suljetaan turvallisuussyistä!

12.00 – 14.00 Päivälepo

14.00 Välipala porrastettuna
Päiväkodin ulko-ovet avataan!

14.30 Leikkiä sisällä

n.15.00 – 17.00 Ulkoilu

17.00 Päiväkoti menee kiinni

Varhaiskasvatus on ainutlaatuista aikaa lapsen ja vanhempien elämässä: me tahdomme osaltamme olla luomassa lapsillenne ja teille parhaita mahdollisia muistoja tästä ajasta. Käännyttehän siis rohkeasti puoleemme, jos jokin asia mietityttää teitä.

Ystävällisin terveisin Hiekkalinnan päiväkodin henkilökunta


lapset.png

 

Hoitoaikojen ilmoittaminen muuttuu, TietoEdu käyttöön

Hollolan kunta ottaa käyttöön Tieto Edun uuden mobiili-/websovelluksen hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittamiseen. Uusi, odotettu sovellus korvaa vanhat erilliset hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittamiset.

Vanha web-palvelu poistuu käytöstä 16.2.2018. Tämän jälkeen ei vanhaa järjestelmää voi enää käyttää, vaan hoitoajat ja poissaolot ilmoitetaan uuden web-linkin tai mobiilisovelluksen kautta.

Kaikkien tulee ilmoittaa 5.3.2018 alkavat hoitoajat ja poissaolot uudelleen uudella sovelluksella (myös jo aiemmin ilmoitetut hoitoajat tulee ilmoittaa uudelleen). Nyt myös säännölliset hoitoajat tulee ilmoittaa joka viikolle.

Jos hoitoaikoja ei ole ilmoitettu, oletetaan, että lapsi ei tarvitse päivähoitoa, eikä häntä välttämättä voida ottaa vastaan päivähoitopaikassa etenkään ns. ääriaikoina, joihin on varattu henkilöstö suunnitelman mukaan.

Toivomme teidän ilmoittavan hoitoajat mahdollisimman pitkälle etukäteen. Hoitoajat ilmoitetaan kokonaisina viikkoina. Päivälle merkitään joko hoitoaikavaraus tai poissaolo. Hoitoajat voi ilmoittaa enintään puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Hoitoaikojen ilmoittaminen aikaistuu viikolla ja ne tulee ilmoittaa puolitoista viikkoa aiemmin. Esimerkiksi viikon 10 hoitoajat tulee ilmoittaa viimeistään viikon 8 keskiviikkona.

Määräpäivänä tallennamme lasten hoitoajat sekä poissaolot ja näiden pohjalta suunnittelemme henkilöstön työvuorot. Näin saamme henkilöstön työajat ja lasten läsnäolot kohtaamaan parhaiten. Lisäksi varaamme ateriat tämän suunnitelman pohjalta.

Hoitoajat määrittävät päiväkotien aukioloajat. Päiväkoti ei ole automaattisesti auki tiettyä aikaa, vaan aukiolo määräytyy ilmoitettujen hoitoaikojen mukaan.

Mikäli tämän määräajan jälkeen hoitoaikoihin tulee muutoksia ns. ääriaikojen osalta (aamulla klo 6-7 ja/tai iltapäivällä klo 16.30–18), niitä ei välttämättä voida toteuttaa vaan niistä on sovittava päivähoitopaikassa erikseen.

HUOM! Vuorohoidon käyttäjät:

Mikäli määräajan jälkeen hoitoaikoihin tulee muutoksia viikonlopun, iltojen tai aikaisten aamujen (ns. ääriaikojen osalta: (ennen klo 7 ja/tai klo 16.30 jälkeen) osalta, ei päivähoitoa välttämättä voida järjestää, vaan muutoksista ja niiden onnistumisesta on sovittava omassa päiväkotiryhmässä erikseen. Esimerkiksi viikonloppuna hoito onnistuu vain, jos ko. ajalle on jo varattu henkilöstöä ja sinne mahtuu lisää lapsia lain mukaisia suhdelukuja noudattaen.

Kun ilmoitatte hoitoajat ensimmäisen kerran uuden web-linkin tai mobiilisovelluksen kautta, älkää enää sen jälkeen käyttäkö vanhaa linkkiä.

Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web version käyttöön suosittelemme joko Chrome tai Firefox selainta.

Tunnistautuminen sovellukseen tapahtuu Suomi.fi tunnistautumisen kautta, joko pankki- tai mobiilitunnistautumisella. Kun käyttäjä kirjautuu sisään sovellukseen puhelimella, kirjautumistiedot tallentuvat viikoksi. Jatkossa sovellus tulee lähettämään puhelimeen muistutuksia hoitoaikojen ilmoittamisesta. Handelsbankin asiakkaille suositellaan web-sovelluksen käyttöä, koska mobiilisovelluksen toiminnassa voi olla vaikeutta.

Ainostaan virallisilla huoltajilla on mahdollisuus käyttää sovellusta. Viralliset huoltajat päivittyvät väestörekisteritiedoista suoraan ohjelmaan. Mikäli haluatte, että joku muu (esimerkiksi uusperheen toinen aikuinen) pääsee tallentamaan lapsen hoitoaikoja ja poissaoloja, niin olkaa yhteydessä yksikön lähiesimieheen.

Pahoittelemme vaihdoksesta aiheutuvaa vaivaa. 

Ohje huoltajille: https://peda.net/hollolakarkola/varhaiskasvatus/tekhvhl/ohje-huoltajille
Asennusohje: https://peda.net/hollolakarkola/varhaiskasvatus/tekhvhl/asennusohje

 

Websovellukseen pääset tästä

Maksutiedote vanhemmille

Maksut muuttuvat asiakasmaksulain uudistusten tullessa voimaan 1.1.2018.

Pieni- ja keskituloisen perheen maksut alenevat 1.1.2018 alkaen ja jatkossa toisen lapsen sisaralennus on 50 prosenttia. Tämän jälkeen seuraavan kerran maksuja tarkistetaan elokuussa 2018 indeksitarkistuksen tullessa voimaan.

Maksu määräytyy edelleen perheen koon ja bruttotulojen, sekä ennakkoon palvelusuunnitelmassa sovittujen/varattujen tuntien mukaan. Maksu kokoaikaisesta varhaiskasvatuksesta on edelleen enintään 290€/kk.

Toisen lapsen maksu on enintään 145€ (50% alennus) ja seuraavien lasten enintään 58€ (80% alennus).

Kaikille asiakasperheille tehdään uudet maksupäätökset voimassaolevien tulotietojen mukaisesti (1.8.2017 tai sen jälkeen toimitetut tulotiedot). Uudet maksupäätökset toimitetaan perheille tammikuun aikana, tammikuun laskutus tapahtuu helmikuussa.

Jos olette aiemmin hyväksyneet korkeimman maksun ja maksu halutaan tulorajojen korotuksen vuoksi tuloperusteiseksi, tulee Teidän toimittaa Tietoja varhaiskasvatuspalveluihin -lomake ja tulotositteet Varhaiskasvatuspalveluihin viimeistään 15.1.2018. Osoite: Varhaiskasvatuspalvelut, Virastotie 3, 15870 Hollola

Tulorajat ja maksuprosentit 1.1.2018 - 31.7.2018

Perheen yhteenlasketuista bruttotuloista vähennetään perhekoon mukainen vähimmäistuloraja ja jäljelle jäävästä osuudesta lasketaan maksuprosentin 10,70% mukainen maksu = päivähoitomaksu.

Perheen koko

Vähimmäistuloraja €/kk

Maksu %

Korkeimman maksun tuloraja €/kk

2

2050

10,70%

4760

3

2646

10,70%

5356

4

3003

10,70%

5713

5

3361

10,70%

6071

6

3718

10,70%

6428

Yli kuusihenkisen perheen tulorajaa korotetaan kustakin seuraavasta lapsesta 138 euroa (1.1.2018).

 

Ennakkotietoa elokuulta:

Kaikkien asiakkaiden maksut tarkistetaan uuden toimintakauden alkaessa (1.8.2018), jolloin myös indeksikorotus tulee voimaan. Pyydämme kaikilta uudet tulotiedot kesäkuussa. Tiedotamme asiasta tarkemmin kevään aikana.

Tulorajat ja maksuprosentit 1.8.2018 (indeksikorotus) alkaen

Perheen yhteenlasketuista bruttotuloista vähennetään perhekoon mukainen vähimmäistuloraja ja jäljelle jäävästä osuudesta lasketaan maksuprosentin 10,70% mukainen maksu = päivähoitomaksu.

Perheen koko

Vähimmäistuloraja €/kk

2

2102

3

2713

4

3080

5

3447

6

3813

Yli kuusihenkisen perheen tulorajaa korotetaan kustakin seuraavasta lapsesta 142 euroa (1.8.2018)