Varhaiskasvatus

SYYSLOMAVIIKKO 21.-27.10.2019 (viikko 43) varhaiskasvatuksessa

Syyslomalla varhaiskasvatuspalveluita keskitetään ja osa päiväkodeista on suljettu. Todennäköisesti vain Salpakankaan päiväkoti ja yksi päiväkoti Vesikansassa on auki.

Lisäksi järjestämme koko varhaiskasvatuksen henkilöstölle täydennyskoulutuksen 21.-22.10. ja on tärkeää, että mahdollisimman moni pääsee mukaan tähän koulutukseen.

Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan lapsenne syyslomaviikon hoidontarpeen (hoitoajat ja poissaolot) 18.09.2019 mennessä.

Jos hoitoaikoja ei ole ilmoitettu, tulkitaan se siten, että päivähoidontarvetta ei ole ja lapselle ei varata päivähoitoa. Mikäli ette vielä tiedä tarkkoja hoitoaikoja, laittakaa arvio, jota sitten korjaatte normaalin hoitoaikojen ilmoittamisen aikataulun puitteissa. Kiitos.

Hyvitykset päivähoitomaksussa syyslomaviikon poissaoloista:

  • Koko viikon poissaolo. Koko syyslomaviikon poissaolosta myönnetään maksuhyvitystä 5 päivää.Vain koko viikon poissaolo oikeuttaa hyvitykseen.
  • Kahden päivän poissaolo (maanantaista tiistaihin). Koulutuspäivistä johtuen hyvitämme poikkeuksellisesti myös 21.-22.10. poissaolon, mikäli lapsi on molemmat päivät pois ja lapsella olisi muutoinkin oikeus paivähoitoon näinä päivinä.

Lomaviikon käyttämättä jääviä tunteja ei voi siirtää muuhun ajankohtaan.

Syyslomaviikolla ei ole esiopetusta, joten esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta (päivähoitoa) tarvitsevien esioppilaiden maksu muutetaan syyslomaviikon ajaksi kokopäivämaksuksi (=maksuttoman esiopetuksen osuuden hyvitys poistuu ko. viikon ajalta). Maksu muutetaan koko viikoksi, vaikka päivähoidon tarve olisikin vähäisempi ko. viikolla.

Esioppilaan palvelun tarve muutetaan koko syyslomaviikoksi seuraavasti: Max 63h/kk esioppilaan varhaiskasvatus muutetaan 85-146h/kk varhaiskasvatukseksi ja Yli 63h/kk esioppilaan varhaiskasvatus muutetaan Yli 146h/kk varhaiskasvatukseksi.

Syyslomaviikon järjestelyistä tiedotamme 18.09.2019 jälkeen mahdollisimman pian.

Terveisin Varhaiskasvatuspalvelut
29.08.2019