Varhaiskasvatus

Kesäajan (1.6.–12.8.2018) poissaolojen ilmoittaminen 2.5.2018 mennessä, kiitos.

Suurin osa kuntamme päiväkodeista on suljettuna koko heinäkuun ja osittain kesä- ja elokuussa.

Järjestelyistä kunkin päiväkodin osalta tiedotetaan perheille toukokuussa. Juhannuksen jälkeen avoinna ovat enää yksi päiväkoti kuntakeskuksen alueella ja yksi päiväkoti Vesikansan alueella. Perhepäivähoidon varahoito toteutuu toisella perhepäivähoitajalla tai päivystävässä päiväkodissa. Subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden käytöstä kesäaikana on hyvä neuvotella erikseen päivähoitopaikan esimiehen kanssa.

Kesäaika ja varhaiskasvatuksen asiakasmaksut:

Kesäkuu - jos lapsi on koko kuukauden poissa, peritään puolikas maksu – ei muita hyvityksiä.

Heinäkuu on maksuton kuukausi, mikäli päivähoitosuhde on alkanut ennen syyskuuta 2017.

  • Jos päivähoitosuhde on alkanut syyskuussa tai sen jälkeen, peritään heinäkuulta normaali maksu ja jos tällainen lapsi on poissa koko heinäkuun, peritään puolikas maksu.
  • Jos lapsi on aloittanut kunnallisen päivähoidon ennen syyskuuta 2017 toisessa kunnassa, eikä päivähoidossa ole ollut katkosta kunnasta toiseen siirryttäessä, pyydämme teitä olemaan yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjaajaan 044 780 1375 (oikeus maksuttomaan heinäkuuhun).

Elokuu - jos lapsi on koko kuukauden poissa, peritään puolikas maksu – ei muita hyvityksiä.

Hyvitys yhtäjaksoisesta kuuden viikon (6vko) poissaolosta:

Mikäli lapsi on yhtäjaksoisesti poissa 18.6.–29.7.2018 (6 viikkoa), on heinäkuu maksuton ja kesäkuun maksusta saa hyvitystä kaksi viikkoa (= 9 arkipäivää) edellyttäen, että huoltajat vähentävät sopimuksen mukaisia hoitotunteja kesäkuussa ja lapsen poissaolo on ilmoitettu 2.5.2018 mennessä.

Sopimuksen mukaisten hoitotuntien vähentäminen tarkoittaa sitä, että lapsi on normaalisti hoidossa, eikä loma-ajan tunteja siirretä alkukuulle. Palvelun tarpeen 85-146h/kk varhaiskasvatus tunnit olisivat kesäkuussa 83h/kk ja max 84h/kk varhaiskasvatus tunnit olisivat 48h/kk (palvelun tarpeen maksimi tunneista vähennetään 9 päivän tunnit, jakajana 21 toimintapäivää)

______________________________________________________________________________________

 2012 syntyneet (päivähoitoa tarvitsevat syksyn esioppilaat)

Esiopetuksen lukuvuosi on 13.8.2018–31.5.2019. Mikäli tulevalla esioppilaalla on jo hoitosuhde kuntaan, ei tähän tule katkosta, vaan sijoituspaikka vaihtuu koululle 1.8. alkaen ja palvelun tarve muutetaan 13.8.2018 alkaen esioppilaan päivähoidon tarpeen mukaiseksi. Maksussa huomioidaan esiopetuksen ilmainen osuus 13.8. alkaen. Perhe ei voi irtisanoa hoitosuhdetta siirron yhteydessä. Esioppilaalla on oikeus varhaiskasvatukseen vain, jos molemmat huoltajat työskentelevät kokopäiväisesti tai opiskelevat päätoimisesti.

2011 syntyneet (koulunsa 13.8.2018 aloittavat)

Oppivelvollisuus alkaa perusopetuslain mukaan 1.8., jolloin oikeus päivähoitoon päättyy 31.7. Jos syksyllä koulunsa aloittava lapsi tarvitsee päivähoitoa vielä elokuussa, on siitä erikseen neuvoteltava yksikön lähiesimiehen kanssa. Muistakaa irtisanoa päivähoitosuhde, jos hoidon tarve päättyy ennen 31.7.2018 (Web-palvelut).

______________________________________________________________________________________

Kesäajan poissaolot ilmoitetaan Web-palveluiden (hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittaminen) kautta 2.5.2018 mennessä. Vain tähän päivään mennessä ilmoitetut poissaolot oikeuttavat em. hyvitykseen. 

HUOMIO!

Ohjelma vaatii merkinnät koko viikolle, joten jos loma (poissaolo) alkaa keskellä viikkoa, esimerkiksi tiistaina, on maanantaille laitettava alustava/arvioitu hoitoaika. Kiitos.

Aurinkoisin terveisin, Varhaiskasvatuspalvelut

Uusien esioppilaiden tutustumispäivät kouluilla, lukuvuosi 13.8.2018–31.5.2019

Herralan koulu: 16.5.2018 klo 8.30 – 10.00 (huoltajat & lapset)  

Hälvälän koulu:  8.5.2018 klo 9.15 – 10.30 (huoltajat & lapset)  

Hämeenkosken koulu: 15.5.2018 klo 10.30 – 12.00 (huoltajat & lapset)

Kalliolan koulu: Avoimet ovet 3.5.2018 15.30 – 17.00 välisenä aikana (huoltajat & lapset)  

Kankaan koulu: Sopimuksen mukaan

Nostavan koulu: Avoimet ovet 3.5.2018 klo 15 – 17 välisenä aikana (huoltajat & lapset)

Paimelan koulu: Avoimet ovet 8.5.2018 klo 15.30-17.00 välisenä aikana (huoltajat & lapset)  

Pyhäniemen koulu: 
Avoimet ovet 3.5.2018 klo 15.30 – 17.00 välisenä aikana (huoltajat & lapset)
Tutustumisaamu lapsille 8.5.2018 klo 9.40 – 11.00 

Salpakankaan koulu: Avoimet ovet 3.5.2018 klo 15 – 17 välisenä aikana (huoltajat & lapset)

Tiilikankaan koulu: 
Avoimet ovet 8.5.2018 klo 15.30 – 17 välisenä aikana (huoltajat & lapset)
Tutustumisaamu lapsille 18.5.2018 klo 9.15 – 10.30

Avoimet ovet - tutustumisiltaan on hyvä varata aikaa noin puolituntia.  
Jos kyseinen ajankohta ei sovi, niin olettehan suoraan yhteydessä tulevaan esiopetusyksikköön.  

Tutustumisajan ollessa päivähoitopäivän aikana, tulee vanhempien järjestää lapsen kuljetus koululle j

Tieto Edun käyttöönotto Hollolan varhaiskasvatuksessa (hoitoajat,poissaolot)

Hollolan kunta ottaa käyttöön Tieto Edun uuden mobiili-/websovelluksen hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittamiseen. Uusi, odotettu sovellus korvaa vanhat erilliset hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittamiset.

Vanha web-palvelu poistuu käytöstä 16.2.2018. Tämän jälkeen ei vanhaa järjestelmää voi enää käyttää, vaan hoitoajat ja poissaolot ilmoitetaan uuden web-linkin tai mobiilisovelluksen kautta.

Kaikkien tulee ilmoittaa 5.3.2018 alkavat hoitoajat ja poissaolot uudelleen uudella sovelluksella (myös jo aiemmin ilmoitetut hoitoajat tulee ilmoittaa uudelleen). Nyt myös säännölliset hoitoajat tulee ilmoittaa joka viikolle.

Jos hoitoaikoja ei ole ilmoitettu, oletetaan, että lapsi ei tarvitse päivähoitoa, eikä häntä välttämättä voida ottaa vastaan päivähoitopaikassa etenkään ns. ääriaikoina, joihin on varattu henkilöstö suunnitelman mukaan.

Toivomme teidän ilmoittavan hoitoajat mahdollisimman pitkälle etukäteen. Hoitoajat ilmoitetaan kokonaisina viikkoina. Päivälle merkitään joko hoitoaikavaraus tai poissaolo. Hoitoajat voi ilmoittaa enintään puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Hoitoaikojen ilmoittaminen aikaistuu viikolla ja ne tulee ilmoittaa puolitoista viikkoa aiemmin. Esimerkiksi viikon 10 hoitoajat tulee ilmoittaa viimeistään viikon 8 keskiviikkona.

Määräpäivänä tallennamme lasten hoitoajat sekä poissaolot ja näiden pohjalta suunnittelemme henkilöstön työvuorot. Näin saamme henkilöstön työajat ja lasten läsnäolot kohtaamaan parhaiten. Lisäksi varaamme ateriat tämän suunnitelman pohjalta.

Hoitoajat määrittävät päiväkotien aukioloajat. Päiväkoti ei ole automaattisesti auki tiettyä aikaa, vaan aukiolo määräytyy ilmoitettujen hoitoaikojen mukaan.

Mikäli tämän määräajan jälkeen hoitoaikoihin tulee muutoksia ns. ääriaikojen osalta (aamulla klo 6-7 ja/tai iltapäivällä klo 16.30–18), niitä ei välttämättä voida toteuttaa vaan niistä on sovittava päivähoitopaikassa erikseen.

HUOM! Vuorohoidon käyttäjät:

Mikäli määräajan jälkeen hoitoaikoihin tulee muutoksia viikonlopun, iltojen tai aikaisten aamujen (ns. ääriaikojen osalta: (ennen klo 7 ja/tai klo 16.30 jälkeen) osalta, ei päivähoitoa välttämättä voida järjestää, vaan muutoksista ja niiden onnistumisesta on sovittava omassa päiväkotiryhmässä erikseen. Esimerkiksi viikonloppuna hoito onnistuu vain, jos ko. ajalle on jo varattu henkilöstöä ja sinne mahtuu lisää lapsia lain mukaisia suhdelukuja noudattaen.

Kun ilmoitatte hoitoajat ensimmäisen kerran uuden web-linkin tai mobiilisovelluksen kautta, älkää enää sen jälkeen käyttäkö vanhaa linkkiä.

Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web version käyttöön suosittelemme joko Chrome tai Firefox selainta.

Tunnistautuminen sovellukseen tapahtuu Suomi.fi tunnistautumisen kautta, joko pankki- tai mobiilitunnistautumisella. Kun käyttäjä kirjautuu sisään sovellukseen puhelimella, kirjautumistiedot tallentuvat viikoksi. Jatkossa sovellus tulee lähettämään puhelimeen muistutuksia hoitoaikojen ilmoittamisesta. Handelsbankin asiakkaille suositellaan web-sovelluksen käyttöä, koska mobiilisovelluksen toiminnassa voi olla vaikeutta.

Ainostaan virallisilla huoltajilla on mahdollisuus käyttää sovellusta. Viralliset huoltajat päivittyvät väestörekisteritiedoista suoraan ohjelmaan. Mikäli haluatte, että joku muu (esimerkiksi uusperheen toinen aikuinen) pääsee tallentamaan lapsen hoitoaikoja ja poissaoloja, niin olkaa yhteydessä yksikön lähiesimieheen.

Pahoittelemme vaihdoksesta aiheutuvaa vaivaa. 

 

Websovellukseen pääset tästä

 

Liitteet:

Ohje huoltajille
Asennusohje

Maksutiedote huoltajille

Maksut muuttuvat asiakasmaksulain uudistusten tullessa voimaan 1.1.2018.

Pieni- ja keskituloisen perheen maksut alenevat 1.1.2018 alkaen ja jatkossa toisen lapsen sisaralennus on 50 prosenttia. Tämän jälkeen seuraavan kerran maksuja tarkistetaan elokuussa 2018 indeksitarkistuksen tullessa voimaan.

Maksu määräytyy edelleen perheen koon ja bruttotulojen, sekä ennakkoon palvelusuunnitelmassa sovittujen/varattujen tuntien mukaan. Maksu kokoaikaisesta varhaiskasvatuksesta on edelleen enintään 290€/kk.

Toisen lapsen maksu on enintään 145€ (50% alennus) ja seuraavien lasten enintään 58€ (80% alennus).

Kaikille asiakasperheille tehdään uudet maksupäätökset voimassaolevien tulotietojen mukaisesti (1.8.2017 tai sen jälkeen toimitetut tulotiedot). Uudet maksupäätökset toimitetaan perheille tammikuun aikana, tammikuun laskutus tapahtuu helmikuussa.

Jos olette aiemmin hyväksyneet korkeimman maksun ja maksu halutaan tulorajojen korotuksen vuoksi tuloperusteiseksi, tulee Teidän toimittaa Tietoja varhaiskasvatuspalveluihin -lomake ja tulotositteet Varhaiskasvatuspalveluihin viimeistään 15.1.2018. Osoite: Varhaiskasvatuspalvelut, Virastotie 3, 15870 Hollola

Tulorajat ja maksuprosentit 1.1.2018 - 31.7.2018

Perheen yhteenlasketuista bruttotuloista vähennetään perhekoon mukainen vähimmäistuloraja ja jäljelle jäävästä osuudesta lasketaan maksuprosentin 10,70% mukainen maksu = päivähoitomaksu.

Perheen koko

Vähimmäistuloraja €/kk

Maksu %

Korkeimman maksun tuloraja €/kk

2

2050

10,70%

4760

3

2646

10,70%

5356

4

3003

10,70%

5713

5

3361

10,70%

6071

6

3718

10,70%

6428

Yli kuusihenkisen perheen tulorajaa korotetaan kustakin seuraavasta lapsesta 138 euroa (1.1.2018).

Ennakkotietoa elokuulta:

Kaikkien asiakkaiden maksut tarkistetaan uuden toimintakauden alkaessa (1.8.2018), jolloin myös indeksikorotus tulee voimaan. Pyydämme kaikilta uudet tulotiedot kesäkuussa. Tiedotamme asiasta tarkemmin kevään aikana.

Tulorajat ja maksuprosentit 1.8.2018 (indeksikorotus) alkaen

Perheen yhteenlasketuista bruttotuloista vähennetään perhekoon mukainen vähimmäistuloraja ja jäljelle jäävästä osuudesta lasketaan maksuprosentin 10,70% mukainen maksu = päivähoitomaksu.

Perheen koko

Vähimmäistuloraja €/kk

2

2102

3

2713

4

3080

5

3447

6

3813

Yli kuusihenkisen perheen tulorajaa korotetaan kustakin seuraavasta lapsesta 142 euroa (1.8.2018).

Tiedotus varhaiskasvatuksessa

Yleinen tiedottaminen kaikista varhaiskasvatuksen yhteisistä ja ajankohtaisista asioista tapahtuu tällä sivulla ja yksiköiden ilmoitustauluilla.

  • Esioppilaiden osalta Wilmassa tiedotetaan arjen toiminnasta
  • Vanhempien sähköpostijakelulistat ovat käytössä osassa yksiköistä (päiväkodit ja perhepäivähoito)

Liitteet:

Tiedote huoltajille 1.9.2017

Sähköiset päätökset

Olemme siirtyneet sähköisiin päätöksiin (esiopetuspäätös, päivähoitopäätös & maksupäätös)

Huoltaja saa sähköpostiinsa viestin sähköisestä päätöksestä ja voi käydä Web-palveluissa (pankkitunistautuminen) lukemassa/tulostamassa sen

Paikkapäätös hyväksytään/hylätään sähköisesti

Sähköinen päätös edellyttää asiakkalta sähköisen asioinnin hyväksymistä ja sähköpostiosoitetta