Keskustelua tableteista kouluille

Tekijä: Suvi Saarikko
1. Yleiskäytöstä olen sitä mieltä, että pelkkä appsien drillaaminen one-to- one- meiningillä on pieni osa tablet- käyttöä. Enemmän näen jo tulevan oppimiskäsityksenkin sekä toimintakulttuurin mukaan asian vuorovaikutteisuuden kautta. Pari/ kolmikko tuottaa ilmiöpohjaisesti materiaalia (videoita, sarjakuvia, haatatteluja, käsitekarttoja, qr- koodeja yms) opiskeltavasta aihealueesta kokonaisopetuksellisesti.
2. Androidin etuja (haastattelin opettajaa, jolla on käyttökoemusta Samsungista ja hän listasi näin); kaikki laturit yms on yleisiä standardeja, perustuu avoimeen lähdekoodiin, sisältää avoimen tiedostojärjestelmän (pääset käsiksi tiedostoihisi täydellisesti -hyvin opettavaista perus atk-logiikkaa pikkuisille), voit heittää kiinni vaikka kameran muistikortin (aina 64gb asti=moninkertaistaa muistin hetkessä), voit käyttää kahta eri ohjelmaa rinnakkain yhtäaikaa (esim. Word ja wikipedia jne), voit käyttää näppiksellä välilyöntiä pyyhkäisemällä eri maailman kieliä näppäimistöinen aina kun tarvitset, voit syöttää tekstiä puhumalla, apseista: joita on aivan pimeän paljon ja aivan varmasti kaikki tärkeimmät on kirjoitettu jo iosille ja androidille, Enterprisetason etähallintajärjestelmä (tähän voi toki iosiakin istuttaa - standardi kun on) joka taasen vapauttaa jokaiseen erikseen aina ajettavista sovelluksista tai mitä sitten jos laite varastetaan; pyyhitään tyhjäksi etänä.
Windowsin haasteita (palaute ope-käyttäjältä): appseja pitää käyttää selaimen kautta. Tämä hidastaa käyttöä, kun pitää erikseen kirjautua eri paikkoihin päästäkseen hommiin (mikäli nyt oikein ymmärsin toim. huom.)
i- maailma on suljettu järjestelmä ja nyt kunnassa oleviin pc- laitteisiin joutuisi hankkimaan kaiken maailman sovittimia, joita Apple kyllä "kalliilla" myy.
3. Jos kunnasta saa virustorjunnan, niin ilman muuta se otetaan.
4.Opettajan hallintaohjelmaa kannatan.
5. Peda.Netiin saa oletettavasti tallennettua tuotoksia eri tiedostomuotoina ja sitä kautta saamme ne yhteisestikin näkyviin nykyvehkeillä. Ei niitä tartte sen kummemmin tykille heitellä... GAFE (Google Apps For Education on tutustumisen arvoinen)
6. Lataus- ja säilytysjätjestelmiä varmasti löytyy. Isommilta käyttäjäkaupungeilta kannattaa ottaa ideat, eikä keksiä pyörää itse uudestaan.
7. Osto vai liisinki?
8. Koulutusta pitää saada. Koulutetaan ne muutama hulluin himokäyttäjä, jotka sitten ICT- pedagogiikka rahalla (mitäs tälle jo myönnetylle rahalle kuuluu?) kouluttavat meitä muita. Kannatan kuitenkin benchmarkingeja paikkoihin, joissa tabut ovat käytössä. Ei tuo Vantaankaan esimerkki paha ole.
9.Linjausta kannatan sitten, jos/ kun on kyseessä isompi satsaus rautaan esim. jonkun hankkeen kautta.

Suvi ihan vähän suu vaahdossa...

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia vastauksen lisäämiseksi.