Rentoutus: Hyvä ystävä

Rentoutus: Hyvä ystävä

Opettaja lukee tekstin rauhallisesti pitäen välillä pieniä taukoja. Taustalla voi soida rauhallinen musiikki.

Millainen on hyvä ystävä? Mitä ominaisuuksia hänellä on? Osaatko sinä olla hyvä ystävä?

Ajattele jalkojasi. Jalat kuljettavat sinut päivisin uusiin leikkeihin ja puuhiin. Ne kuljettavat sinut myös vanhojen ja uusien ystävien luokse. Sinun jalkasi voivat olla hyvän ystävän jalat.

Ajattele käsiäsi. Purista kätesi tiukasti nyrkkiin ja päästä sitten rennoksi. Kätesi tekevät päivän mittaan monenlaisia asioita. Kädet voivat tehdä hyviä tekoja ja auttaa toisia. Sinun kätesi voivat olla hyvän ystävän kädet.

Ajattele silmiäsi. Laita kätesi kevyesti silmiesi päälle. Silmäsi näkevät päivittäin monia mielenkiintoisia asioita. Ne auttavat sinua havaitsemaan uutta ja näkemään tärkeitäkin asioita. Ehkä silmäsi huomaavat tänään jonkun, joka tarvitsee ystävää tai leikkikaveria. Sinun silmäsi voivat olla hyvän ystävän silmät.

Ajattele korviasi. Laita kätesi kevyesti korviesi päälle. Korvasi kuulevat koko ajan uusia asioita, joiden perusteella voit tehdä päätöksiä. Korvasi voivat myös kuunnella ystävää. Kuulethan myös toisten pyynnön tulla mukaan leikkiin tai pyynnön päästä mukaan. Sinun korvasi voivat olla hyvän ystävän korvat.

Ajattele suutasi. Purista suusi tiukkaan mutruun ja hymyile sitten leveästi ja anna sen jälkeen suusi rentoutua. Toiset meistä puhuvat paljon ja toiset hieman vähemmän. Toisten ääni on voimakas, ja toisten ääni kuuluu vain kuiskauksena. Päivän aikana voit puheellasi tuottaa toisille hyvää mieltä. Kohteliaat ja ystävälliset sanat ovat hyvän ystävän kieltä. Sinun suusi voi olla hyvän ystävän suu.

Rutista nyt oikein kovasti itseäsi. Olet hyvä sellaisena kuin olet ja sinä voit olla hyvä ystävä.

Lähde: Häijyherneitä ja lempeyslientä, s. 36.