VESIKANSAN KOULUKYYDIT

KOULUKYYDIT

VESIKANSAN KOULUKYYDIT

Hollolassa toimitaan seudullisten kyytiohjeistusten mukaan ja lisätietoa koulukyydeistä löytyy www.hollola.fi -sivuilta mm. kyytioikeuksien määräytymisestä. Muutama seikka alkavaan lukukauteen lähdettäessä tiedoksi:

1. Koulumatka mitataan lyhyintä kävelykelpoista reittiä pitkin kodin portilta koulun portille, (ei siis enää ovelta ovelle). Kyytioikeuden saamiseksi lyhimmän kävelykelpoisen reitin pitää perinteisesti ylittää 3km 0-2.luokilla ja 5km 3-6.luokilla.

2. Vaaralliset tieosuudet määräytyvät edelleen Rambollin vuosittain päivittämän Koululiitukartan perusteella; suuria muutoksia ei Vesikansan alueelle ole viime kevään päivityksessä tullut.

3. Vesikansa alueella jatkavat tutut Pohjan Matkojen koulukyydit sekä muutamilla reiteillä käytetään vuoroliikenteessä olevaa kalustoa viime lukuvuoden tapaan.

4. Paimelan koulun kohdalla sivistyslautakunta päätti 1.8.2017 alkaen koko Lintumäentien sekä Lintumäentie/Pitkänsillantien risteyksestä Metsäkulmalle olevat Pitkänsillantien ensisijaiseksi lähikouluksi osoitettavan jatkossa Paimelan koulun, johon myös kyytioikeus 0-4.luokilla määritetään. Paimelantiellähän koulujen välinen raja asettuu koulujen puoliväliin. Huoltajat voivat myös hakea lapselleen koulupaikkaa näiden rajojen yli toissijaiseen lähikouluun, mutta tällöin ei koulukyytioikeutta synny.

5. Paimelan koulusta Kalliolaan siirtyvien 5-6.luokkalaisten kohdalla koulukyytioikeus määräytyy ja mitataan Kalliolan kouluun. Tämä tarkoittaa sitä, että osa oppilaista Lintumäentie-Pitkänsillantien sekä Paimelantiellä nuorisoseurantalon maastosta eivät kyytioikeutta saa.

6. Koululaisten iltapäivätoiminnasta tai päivähoitoon/päivähoidosta ei koulukyytiä totutusti järjestetä. Koulukyytiin oikeutetuille lapsille on kyydeissä kuitenkin paikkavaraus, joten jos ilttis/päivähoito päättyy, siirtyy lapsi takaisin koulukyyteihin (rehtorille ilmoitus, kyytimuutoksille varattava aina vähintään viikko aikaa).

7. Jos kyytitiedoissa on ongelmia / epäselvyyksiä, ota yhteys rehtoriin (Wilma-viesti tai aarne.ylipiha@hollola.fi). Lähtökohta on tuttuun tapaan se, että kahden ensimmäisen kouluviikon aikana tullaan korjaamaan ainoastaan selkeät virheet kyytitiedoista (esim. selkeä väärä aikataulu lapsella), ja vasta syyskuusta alkaen tehdään mahdollisia muutoksia esim. kyydin noutopaikkoihin.

8. Kotien tulee käydä lastensa kanssa Hollolan koulukyyteihin liittyvä ohjeistus ennen koulun alkua: https://peda.net/hollolakarkola/opetus/koulukuljetukset . Ohjeista löytyy mm. tietoa miten opastaa lastaan toimimaan kyydin noutopaikoilla ja koulukyydeissä. .

HUOM! Kodit ilmoittavat lapsen poissaolosta yksittäisestä aamu/iltapäiväkoulukyydistä aina suoraan Poma-kuljettajille tekstiviestinä. Tämä siksi että vältytyään turhilta lenkeiltä ja etsinnöiltä.

Turvallista koulumatkaa kaikille,
t. Aarne-rehtori & Vesikansan koulujen väki