Linkkejä

Linkkejä

Opintopolusta löydät toisen asteen yhteishaussa mukana olevat koulutukset. Voit etsiä hakukoneella kiinnostavia koulutuksia ja hakea niihin. Kannattaa perehtyä myös hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin.

AVO on ammatinvalintaohjelma. Se on tarkoitettu erityisesti sinulle joka pohdit ammatti- ja koulutusvalintojasi. AVOsta löydät tietoja lähes 300 ammatista ja tietoja ammatteihin johtavasta koulutuksesta. AVOn avulla voit arvioida omia kiinnostuksiasi ja kykyjäsi sekä pohtia, mitä toivot tulevalta ammatiltasi.

Ammattinetti on verkkopalvelu, joka on tarkoitettu ammattien ja alojen vertailuun. Sivuilta löytyy mm. ammattien ja ammattialojen kuvauksia, eri alojen ammattilaisten haastatteluja ja erilaisia uratarinoita työelämään sijoittumisesta.

Lahden diakonian instituutissa järjestetään monipuolista ammatillista koulutusta ja ammattiin valmentavaa koulutusta. Koulutuksesta riippuen haut tapahtuvat joko suoralla haulla oppilaitokseen tai yhteishaun kautta.

Tietoa nuorille koulutus- ja uravaihtoehdoista.
 
Koulutuskeskus Salpauksessa on jaossa vuosittain lähes 2 000 opiskelupaikkaa useilta eri ammattialoilta. Vaihtoehtoisesti voit hakeutua Salpauksen lukioon tai suorittaa ammatillisen perustutkinnon ja lukio-opinnot eli kaksoistutkinnon. Tarjolla on myös ammatillisiin opintoihin valmistavaa koulutusta.

Suomen diakoniainstituutti
Suomen diakoniainstuutin Lahden toimipaikassa voit opiskelella sosiaali- ja terveysalaa sekä kasvatus- ja ohjausalaa. 

Sivustolle on koottu tietoa Lahden kaupungin lukiosta ja yleisesti lukio-opinnoista.

Lahden yhteiskoulu on Lahden kaupungin keskustassa toimiva yksityinen oppilaitos, jonka tiloissa toimii kolme oppilaitosta: peruskoulu, lukio sekä aikuislukio. Aikuislukiossa voi suorittaa yksittäisiä lukiokursseja tai lukion oppimäärän. Starttilukio tarjoaa mahdollisuuden aloittaa lukio-opinnot ykSIllisesti ja joustavasti. Starttilukiossa voi tarvittaessa korottaa peruskoulun arvosanoja ja kerrata peruskoulun tietoja ja taitoja.

Vääksyn yhteiskoulu

Lahden kansanopisto

Suomen urheiluopisto

Kiipulan ammattiopisto

Liikuntakeskus Pajulahti

Työhallinnon avoimet työpaikat