Liikuntapainotteinen luokka

Liikuntapainotteiselle luokalle hakuaika 17.1.-7.2.2019

Heinsuon koulun liikuntapainotteiselle 5. vuosiluokalle haku käynnistyy 17.1.2019.

Hakuaika päättyy torstaina 7.2.2019 klo 15.00. mennessä. Hakemukset on toimitettava koulun kansliaan määräaikaan mennessä. Määräajan jälkeen toimitettuja hakemuksia ei huomioida.

Liikuntapainotteinen luokka

Heinsuon koulun liikuntapainotteinen luokka on yleisopetuksen opetusryhmä, jossa oppilailla on opetussuunnitelman mukaisesti pääosin 2 viikkotuntia (8. lk. 1 vvh) enemmän liikunnan opetusta pakollisissa aineissa kuin muilla opetusryhmillä. Liikuntapainotteiselle luokalle voivat hakea 4. vuosiluokan keväällä ne oppilaat, joiden opetus on suunniteltu järjestettäväksi tai pystytään järjestämään yleisopetuksen luokan yhteydessä.

Luokalle oppilaat valitaan valintakokeiden perusteella. Valintakokeet pidetään kalenterivuoden alussa ja niistä tiedotetaan 4. vuosiluokan oppilaita Wilma-käyttöliittymän avulla sekä Heinsuon koulun kotisivulla. Valintakokeessa mitataan oppilaan taipumuksia liikunta oppiaineena perusteiden mukaisesti. Valintakokeessa huomioidaan oppilaan liikunta- ja lajitaitojen lisäksi myös oleellisesti liikunnan opetukseen liittyvien oppilaan sosiaalisten- ja ryhmätaitojen lisäksi liikunnallisten ohjeiden kuunteluun ja niiden ymmärtämisen liittyvät taidot.

Liikuntapainotteiselle luokalle valitaan vuosittain 24 oppilasta (12 tyttöä ja 12 poikaa). Mahdolliset täydennyshaut vuosiluokille 6-9 tehdään samoin perustein kuin 5. luokalle valittaessa.

Valintakokeen testit 2019

Valintakokeen testit haettaessa Heinsuon koulun liikuntapainotteiseen opetukseen

 

Valintakokeessa mitataan liikuntataitojen lisäksi opetussuunnitelman mukaisia liikunnan työskentelytaitoja:

 • Liikuntataidot:
  • Kehonhallinta 8 pistettä
  • Kestävyys 8 pistettä
  • Välineenkäsittelytaidot 8 pistettä
  • Luistelu 6 pistettä
  • Uinti 6 pistettä
 • Työskentelytaidot 12 pistettä (osiosta saatava yli 4 pistettä)
  • Ryhmätehtävä (9p): turvallinen ja asiallinen toiminta, ohjeiden kuuntelu ja noudattaminen, vastuu omasta toiminnasta erilaisissa tilanteissa
  • Lajitesteissä arvioitavien työskentelytaitojen osuus (3p)
 • Yhteensä: 48 pistettä

Valintakokeen perusteella valitaan 12 poikaa ja 12 tyttöä testien mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Valituksi tulemisen edellytyksenä on kuitenkin, että hakija on saanut työskentelytaidoista yli 4 pistettä. Tasapisteissä olevien oppilaiden osalta valintajärjestys määräytyy Kestävyys-osion pisteiden mukaan. Mikäli tällöin ollaan tasapisteissä, seuraavaksi ratkaisee Kehonhallintaosion pisteytys ja seuraavaksi arpa.