Koululaiskuljetukset

Koululaiskuljetukset

Koulukuljetusten piiriin kuuluvat oppilaat, joiden koulumatkan pituus ylittää 5 km.
Tulevan lukuvuoden koulukuljetettavat julkaistaan kesällä Wilmassa kohdassa "Lomakkeet", josta löytyy Koulukuljetukset-lomake. Lomakkeelta löytyy tieto lukujärjestyksestä, noutoajasta sekä kulkuneuvosta. Suurin osa oppilaista asuu Lahden Seudun Liikenteen (LSL) koululaisvuorojen ja reittiliikenteen reiteillä.

Kuljetusoppilaiden pysäkit löydät tästä: Heinsuon bussipysäkit.pdf

Lahden seudun liikenteen, LSL, liikennöitsijät, aikataulut, Waltti-kortit sekä ensimmäinen koulupäivä
Tulevan lukuvuoden 2019-2020 koululaisvuorojen ajoja hoitavat Hollolassa Koiviston auto ja Hämeenkoski-Hollola -välillä Miodex. Koiviston auto tulee ajamaan samoilla aiemmasta tutuilla reiteillä ja linjanumeroilla (62,63 jne.).

AIKATAULUT
Lahden seudun liikenteen sivuille www.lsl.fi päivitetään heinäkuun aikana linja-autojen aikataulut:
"Reitit ja aikataulut" -sivulta löytyy heinäkuulla Talvi 2019-2020 -aikataulu, josta Hollolan Koiviston auton koulukuljetukset löytyvät.
"Reitit ja aikataulut" -sivulta löytyy heinäkuulla myös "Lahden ja Hämeenlinnan välisen liikenteen aikataulut" -otsakkeen alta Miodexin kuljetukset.

WALTTI-KORTTI
Lahden seudun liikenteen koulubusseilla (Koiviston auto ja Miodex) kuljetaan Waltti-kortilla. Waltti-korttiasioissa ole yhteydessä koulun toimistosihteeriin. Kadonneista Waltti-korteista veloitamme 10 € pantin uutta korttia tilattaessa. Maksupyyntö välitetään vanhemmille Wilman pikaviestinä. Uusi kortti luovutetaan koulun kansliasta oppilaalle maksukuitin näyttöä vastaan. 

ENSIMMÄINEN KOULUPÄIVÄ
Vanhojen kuljetusoppilaiden Waltti-kortit toimivat myös tulevana lukuvuonna, joten pidäthän kortin tallessa kesän aikana. Ensimmäisenä koulupäivänä täytyy korttia pitää normaalia pidempään lukijassa. Ensimmäisen leimauskerran yhteydessä kortille päivittyy tulevan lukuvuoden kuljetusoikeus.

Uudet kuljetusoppilaat (Koiviston auto ja Miodex) pääsevät bussilla ensimmäisen koulupäivän aamuna ilman Waltti-korttia. Heille jaetaan Waltti-kortit ensimmäisen koulupäivän aikana luokanvalvojan toimesta omassa luokassa.

Erilliskuljetukset eli taksikyydit
LSL:n reittiliikenteen tavoittamattomissa asuvien oppilaiden kuljetuksia hoidetaan erilliskuljetuksin.

Erilliskuljetuksia hoitavien kuljettajien yhteystiedot tulevat löytymään elokuun alussa Wilman pysyvistä tiedotteista.

Koulukuljetuksen ohjeet ja liikenneturvallisuus
Koulukuljetuksen ohjeet ja periaatteet.pdf

Oppilas voi vaikuttaa omaan turvallisuuteensa myös koulukyydin ja julkisen liikenteen käyttäjänä. Kuljettajalle on taattava työrauha, jotta hän voi keskittyä ajamiseen. Oppilaat eivät myöskään saa häiritä muita matkustajia. Kyydin odotteluun ja siitä poistumiseen liittyy monia riskejä. Lue aiheesta lisää yllä olevasta ohjeesta (Koulukuljetuksen ohjeet ja periaatteet).