Kailaan koulu

Kailaan koulu

Niemelän koulu. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki.
Kailaan koulu

Kailaan koulu muodostuu Niemelän, Seminaarin ja Tommolan kouluista. Tammikuusta 2018 uudessa isossa kouluyksikössä opiskelee yli 420 lasta ja nuorta Niemelän-talon tiloissa ja Tommola-talossa n. 50. Opetusta tarjotaan 1. -9.-luokille. Yleisopetuksen lisäksi koulussa on erityisopetuksen pienluokkia ja kaksi erityislasten TAO-luokkaa. Myös kaupungin maahanmuuttajalasten valmistavaa opetusta annetaan Kailaan koulussa. Talossa järjestetään myös koululaisten iltapäivätoimintaa.

Kailaan koulussa työskentelee 36 opettajaa ja 25 koulunkäyntiavustajaa.

Tällä hetkellä opetusta on pääkiinteistön lisäksi pihapiirissä olevassa parakissa sekä Tommola-talossa. Koko ajan suunnitellaan uutta koulurakennusta läheiselle ent. lukion tontille. Uuden koulun pitäisi aloittaa toimintansa vuonna 2021.Niemelän koulu
Niemelän koulu on osa Niemelä-taloa, johon kuuluu koulun lisäksi varhaiskasvatusyksikkö. Teemme aktiivisesti yhteistyötä varhaiskasvatuksen kanssa mm. alkuluokkatoiminnassa. Niemelän koulussa annetaan opetusta 1-6.-luokkalaisille. Olemme aktiivinen ja eteenpäin suuntautuva koulu, jossa lapsi on yhteinen sydämen asia.

Koulumme tavoitteena on aktiivinen oppija, joka oppii arvostamaan terveitä elämäntapoja, kestävää kehitystä ja toimimaan aktiivisena yhteiskunnan jäsenenä.

Opetuksemme perustana ovat lapsilähtöisyys, turvallisuus ja toiminnallisuus. Arvostamme myös kädentaitoja ja liikuntaa. Koulutoimintaa täydentää monipuolinen kerhotoiminta (mm. bändi, kuoro, askartelu).

15 opettajan ja neljän avustajan tiimityöskentely antaa erinomaisen esimerkin yhteistoiminnallisesta oppimisesta ja omasta vastuullisesta roolista yhteisön jäsenenä. Oppilaskunta ja luokissa pidettävät luokkakokoukset harjoittavat oppilaita osallistumaan yhteisten asioiden hoitamiseen.

Teemme aktiivisesti työtä kiusaamisen estämiseksi ja olemme mukana myös vertaissovittelun ohjelmassa (VERSO). Ohjelmat ovat osa vastuullisuuden kasvatusta.


Seminaarin koulu
Seminaarin koulun sivuille pääset tästä
Seminaaarin koulun kotisivut