Jyrängön koulu

Jyrängön koulu on Vuoden Terveysteko 2019 finalisti

Health Awards on vuodesta 2016 jaettu palkinto Suomen terveysalan huippusaavutuksille ja niiden tekijöille. Palkinnot jaetaan Vuoden Terveysteolle sekä Vuoden Terveysinnovaatiolle. Jyrängön koulu on yksi kolmesta ehdokkaasta Vuoden Terveysteko 2019 -palkinnon saajaksi.

Voittajat valitsee Health Awards -tuomaristo. Valinnassa painotetaan erityisesti terveysteon tai terveysinnovaation vaikutusta tavallisen kansalaisen elämään, terveyteen ja hyvinvointiin. Voittajat julkistetaan Health Awards & Foresight Forum -tapahtumassa 24.1.2019.

https://healthawards.fi/healthawards2019

#BeActive Education -palkinto Jyrängön kouluun

Jyrängön koulu on voittanut Euroopan komission #BeActive Education –kilpailun. Kilpailun voittaja julistettiin ke 17.10.2018 Bulgarian Sofiassa pidetyssä palkintogaalassa. Palkinnon jakoi EU-komissaari Tibor Navracsics.

Lisää tietoa ja tunnelmia aiheesta löytyy mm. Jyrängön koulun, Heinolan kaupungin, Opetushallituksen ja Erasmus+ -ohjelman Facebookista ja Twitteristä. Myös EU-komissaari Tibor Navracsics Twiitistä pääsee kiinni aiheen seurantaan.

Lisätietoja antavat ja yhteyshenkilöinä median suuntaan toimivat
- Jyrängön koulun rehtori Kimmo Nykänen (kimmo.nykanen@edu.heinola.fi, p. +358 50 593 9595)
- Opetushallituksen vastaava asiantuntija Terhi Liintola (terhi.liintola@oph.fi, p. +358 29 533 8504)

Koulumme arvoperusta

Koulumme opetus- ja kasvatustyön tavoitteet tiivistyvät viiteen näkökulmaan:

  • yhteisöllisyys
  • hyvinvointi
  • toiminnallisuus
  • perustaidot
  • turvallisuus

Haluamme nähdä koulumme oppilaat aktiivisina, toiminnallisina, liikkuvina, osallistuvina ja yhteistyötaitoisina kansalaisina. Koulumme kasvatuksen arvopohjan mukaisesti osana perusopetusta koulussamme järjestetään oppilaskunta-, välitunti-, kummioppilas- ja kerhotoimintaa.

Lähtökohtanamme ovat erilaisten oppijoiden tarpeet sekä fyysinen ja psyykkinen turvallisuus. Kiinnitämme huomiota erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opetusjärjestelyihin ja tukitoimiin sekä edistyneempien oppilaiden opetuksen eriyttämiseen koulunkäynnin mielekkyyden ylläpitämiseksi.

Korostamme yhteisöllisyyttä koulun arjessa ja erilaisissa tapahtumissa. Haluamme, että koulussamme on tilaa lasten mielipiteille, osallisuudelle ja toiminnalle.

Painotamme koulussamme liikunta- ja terveyskasvatusta osana muuta opetusta. Pyrimme omaehtoisen ja ohjatun liikkumisen avulla mm. kehittämään lasten oppimisvalmiuksia.

Koulumme palkittiin Opetusministeriön Vuoden Liikkuva Koulu -palkinnolla vuonna 2013.