≡ Navigointi

Perusopetus

Yleistä perusopetuksesta

Heinolan kaupungissa toimii yhdeksän perusopetusta tarjoavaa koulua. Perusopetuksen osalta kouluverkko muodostuu seuraavasti:

Jyrängön, Niemelän, Lusin, Kirkonkylän, Myllyojan ja Vierumäen koulut, luokat 1.-6.
Tommolan koulu, luokat 1.-2.
Seminaarin koulu, yleisopetuksen luokat 1.-6. yksilöllisen opetuksen luokat 1.-9., toiminnan ohjauksen luokka ja toiminta-alueittain opiskelevien luokat
Lyseonmäen koulu, luokat 7.-9.

Keskustan koulupalvelualueet

Virran koulupalvelualue käsittää Tähtiniemen ja Sepänniemen alueet, Jyrängön ja Tommolan. Alueen oppilaiden lähikouluja ovat Jyränkö ja Tommolan koulu.

Seminaarin koulupalvelualue käsittää keskusta- alueen, Juornatjoen ja Kaivannonrannan, siihen kuuluvat myös Rainion ja Lakeasuon kaupunginosat. Alueen lähikoulu toimii myös erityisopetuksen kouluna ja tehostetun tuen resurssikeskuksena. Kouluun siirtyy vuosittain Tommolan koulun oppilaita kolmannesta vuosiluokasta alkaen.

Niemelän koulupalvelualue koostuu Plaanin, Mustikkahaan ja Veljeskylän alueista. Koulun yhteydessä on alkuluokka ja samassa rakennuksessa toimii myös päiväkoti.

Kouluasioista tiedottaminen

Koulujen ajankohtaisista asioista tiedotetaan kaupungin verkkosivujen Ajankohtaiset-osiossa (yleiset) ja Wilmassa (yleiset ja koulukohtaiset asiat).