Liikunta ja vapaa-aika

Liikunnallinen Hartola

Hartolassa on upeat puitteet monipuoliseen liikkumiseen, täältä löytyvät ulkoilumaastot, pyöräilyreitit, uimarannat ja mahtavat veneily- sekä kalastusvesistöt. Voit keilata, pelata golffia tai lasketella. Täällä on myös hieno frisbeegolf-rata. Kunnalla on upea lähes 200 neliöinen liikuntahalli, KunkkuAreena, johon mahtuu kerrallaan jopa 2358 ihmistä, lähes koko Hartolan väki!

Liikuntahallin vieressä sijaitsee Hartolan lähiliikuntapaikka, joka Suomen ensimmäisiä koulun yhteyteen rakennettuja liikunta-alueita. Vaikka piha-alue on päivisin pääsääntöisesti koululaisten käytössä, lähiliikuntapaikka on suunniteltu kaikenikäisille kuntoilijoille.

Liikunnasta kiinnostuneita palvelee liikuntaneuvoja. Henkilökohtaista ja maksutonta, sopivaan liikkumiseen aktivoivaa neuvontaa tarjotaan Hartolassa kaiken ikäisille. Liikuntaneuvojan tehtävänä on tukea ja kannustaa eteenpäin. Tavoitteet määritellään yhdessä liikuntaneuvojan kanssa liikkujan toiveet huomioiden. Liikuntaneuvoja tarjoaa opastusta sekä tietoa terveyttä edistävästä liikunnasta ja Hartolassa tarjolla olevista liikuntamahdollisuuksista. Liikuntaneuvonnan tärkeimpänä tavoitteena on edistää terveyttä ja lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tutustu tästä lisää!

Liikuntaneuvonta toimii ajanvarauksella. Ajan voit varata yhdessä lääkärin tai hoitoalan henkilöstön kanssa. Liikuntaneuvoja työskentelee Hartolassa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.