Itä-Hämeen opisto

Itä-Hämeen opisto

Itä-Hämeen opistolle johtaa koivukuja, jonka toisella puolella vihertää golf-kenttä ja toisella on Tainionvirta, jonka rannassa pienen uimarannan vieressä on kunnan matonpesupaikka, jossa on aina kesäisin paljon kuhinaa.

Opisto on perinteikäs kansanopisto, jossa paikallinen nuoriso opiskeli kansakoulun jälkeen. Nykyään opistoon kuuluu lukio, musiikkikoulu, lyhytkurssitoimintaa sekä korkeakouluihin johtavaa koulutusta sekä kielikursseja, joilla osa opetusta on Hartolassa, osa ko. maassa. Venäjänkielen lukijat esimerkiksi jatkavat Hatshinassa. Opisto sijaitsee vanhassa Ekon kartanossa kauniin puiston ja monien jalojen lehtipuiden ympäröimänä. Opiston edustalla on Martti Hyppäsen veistos ”Elämän kirja”, joka paljastettiin opiston 100-vuotisjuhlissa v. 2008. Puiston laidoilta löytyy pari kuppikiveä.

Katso Itä-Hämeen opiston kotisivut.
Katso Itä-Hämeen opiston sijainti kartalta.

Kartanon pihapiirissä vanha navetta on herännyt uuteen elämään Linna-hotellina. Rakennus on parisataa vuotta vanha. Linnassa on hotellihuoneiden lisäksi myös saunat, uima-allas ja iso urheilusali. Linna-hotellin tunnelmallinen ravintola tarjoaa herkullista lähiruokaa. Linna-hotellin etupihalle on deponoitu Joakim Sederholmin "Istuva tyttö" -veistos, jonka lakittaminen vapunaattona on jo perinne.

Katso Linna-hotellin kotisivut.
Katso Linna-hotellin sijainti kartalta.