Melonta

Melonta


melonta1.jpg
Tainionvirran melontareitti on noin 40 km pitkä reitti Hartolasta Tainionvirran niskalta Sysmään Päijänteelle. Reitti kulkee 24 km jokea pitkin ja 16 km matkalla olevien järvien poikki. Korkeusero Jääsjärven ja Päijänteen välillä on 10 m, matkalla on kuusi leppoisaa, turvallista koskea tarjoten samalla elämyksiä “valkoisesta vedestä”. Reitillä on neljä sulkupaikkaa, joiden kohdalla on noin 100 metrin pituiset kantomatkat. Kokenut meloja kulkee reitin päivässä. Tarkemmin maisemaa tutkaillen ja luonnosta nauttien sujuu rattoisasti parikin päivää.

Reitin varrella on monia mukavia majapaikkoja, hotelleja, kartanoita, leirintäalueita ja hirsimökkejä. Jokimelonta on helppoa, kanootti lipuu koko ajan virran viemänä. Monessa kohtaa matka taittuu vain maisemia ihaillen. Tainion Taival -reitti etenee idyllistä jokimaisemaa myöten syvällä uomassaan, jossa tuulet eivät haittaa matkantekoa. Rantoja reunustavat vuorotellen metsä- ja peltoalueet.

Virranmukaisen reitin lähtöpaikka on Hartola. Voit lähteä Koskenniskan venerannasta, Jokirannasta, Koskenniemen leirintäalueelta tai karttaan merkityiltä paikoilta. Reitin päätepaikka on Sysmän leirintäalue. Kanoottien laskupaikat on merkitty karttaan. Jos et ole melonut aiemmin, kokeile tätä lumoavaa harrastusta Tainionvirralla. Tee vaikkapa ensin lyhyempiä melontaretkiä rantautumalla reitin varren tauko- ja ohituspaikoilla. Opastettuja melontaretkiä saat tilauksesta.

Reitille voit lähteä joko omalla kanootilla tai vuokrata kanootin Hartolasta. Autosi yöpyy turvallisesti Linna-hotellissa ja Koskenniemessä tai muissa paikallisissa majapaikoissa. Reitistä on saatavana tarkempi reittikuvaus kuntien matkailuneuvontapisteissä.

Tutustu myös muihin Hartolan alueen melontareitteihin. Niitä riittää satoja kilometrejä pikku erämaapuroista isoihin järvireitteihin. Tarkempia tietoja reittivaihtoehdoista saat Hartola-Sysmä -alueen ulkoilukartasta. Karttoja on saatavana Hartolan matkailuneuvontapisteessä.

Katso Tainionvirran melontareitti- ja palvelukartta.
Katso Tainionvirran melontareittikartta pdf-versiona.
Katso Outdoors Finland -virallinen retkeilyportaali

Hartolan melontareitit

  • Juvanjoki-Pohjola-Kalho melontareitti 10 km
  • Salajärven melontareitti 20 km
  • Savonselän melontareitti 30 km
  • Tainion taival 40 km
  • Visa-Joutsa-Lesti melontareitti 40 km


Kanoottien vuokraus
Vuokraajan kanssa voi sopia, että kanootti toimitetaan haluamaanne paikkaan ja teidät ja kanootti noudetaan tiettyyn aikaan sovitusta paikasta – niin ei tarvitse meloa ylämäkeen!

Katso Linna-hotellin kotisivut.
Katso Muki ja Mela Oy:n kotisivut.